Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím o zachování anonymu, nechci tu být veřejně propírána… Díky.Čím víc se to blíží, tím víc přemýšlím o tom, jestli nakonec volba ANO nebude cesta nejmenšího zla, protože vůbec netuším, koho jinýho volit. Máte to tak taky někdo?
Diskuzi jsem nečetla, ale to si děláš p.del? Nejmenší zlo?
![]()
OMG, W. Churchill měl pravdu, když řekl, že nejlepším argumentem proti demokracii je
5-minutový rozhovor s průměrným voličem. ![]()
Vol ANO a za pár let buď budeme všichni dělat u estébáka v drůbežárně za 12 000,– brutto anebo budeme nezaměstnaný na pracáku.
Jo a zapomněla jsem na nechtěnce - ti, co stojí za NeBurešem v Bruselu jsou všichni pro a " nekecají a makají na tom".
A jak se ti líbí soudružka Jourová?
A znáš historii, jak ten chudáček utiskovaný Andrejko zbohatnul? Že už za komárů seděl na PZO, měl přístup k informacím, už tehdy uzavíral za tučnej bakšiš smlouvy nevýhodné pro Československo a po plyšáku v tom čile pokračoval. Že okradl svoje společníky a zlikvidoval jim a za babku skoupil firmy. Co třeba Spolana Neratovice?
A hlavně - byl v StB!!! Víš, co to vůbec bylo zač?
Prosímtě, ty k volbám radši nechoď vůbec.
Příspěvek upraven 03.10.17 v 18:56
@Jedna babička a mohu se zeptat, čeho si na ANO cenite, ze si tedy zaslouzi Vas hlas? I pres tu všechnu smršť kolem?
@Jedna babička To vskutku můžeš a mě to snad ani nevadí (asi jako mi taky bylo proti srsti mít za premiéra třeba Paroubka, ale tak co už, to je demokracie). V každém případě, pokud by naše politická scéna momentálně nebyla deformovaná Babišem jak gumová plachta kovadlinou, tak prohlásit kdekoliv veřejně, že chci volit Topku/ČSSD/KDU/whatever by znamenalo počítat s tím, že mi někdo vyčte, jak vůbec můžu takový bandě zlodějů/komoušů/černoprdelníků/whatever věřit… To už tak prostě bylo, momentálně úplně není a není to zdravý, a s trochou štěstí zas jednou bude. I rivalita mezi stranami a voliči před volby patří a jestliže se znechucení táhne za jedinou ze stran (resp. jediným politikem), tak to asi něco značí.
@Apaji píše:
ANO ani omylem - vadí mi vše: osobou bureše počínaje a eurozrádci za ANO (telička, jourová aspol.), co hlasovali pro sankce vůči ČR konče. Pro mě nevolitelní a u těchto „lidí“ se ani nenamáhám psaním velkých písmen v jejich jménech.Piráti jsou Zelení beta. Vítači a chtějí přijmout euro.
KDU jsou pro mě křiváci, kteří by se spojili i s ďáblem, jen aby mohli mlaskat u koryt. A jsou prounijní, vítači a bělobrádek jezdí na školení do usa a hermann se pusinkuje s posseltem. K tomu opět jejich eurozrádci, kteří škodí republice v bruselu.
Chci referendum o vystoupení z EU a NATO. Chci referenda o podstatných věcech, které neměla zvolená strana v programu (a třeba ani nemohla mít, protože situace ve světě se vyvíjí různě. Kdo slyšel v roce 2013 o nějaké „migrační krizi“?). Chci osobní zodpovědnost, odvolatelnost politiků…Ostatní „drobnosti“ si můžeme doladit později. Hodím to SPD a dám Okamurovi šanci. Shoduju se s jeho programem, nabízí mi to, co chci.
@PandaVanda Pro mě osobně souhlas se systémem registračních pokladen. Za to
Dále pak souhlas se zvýšením platů učitelů, policistů, hasičů, zdravotníků, apod., souhlas s poskytnutím vyšších daňových úlev na děti. Více se k tomu vyjadřovat nechci, jak již jsem psala, nechci zabředávat do politických diskusí. Prostě ten svůj hlas jim dám, tak jako někdo jiný dá ten svůj zase svým vyvoleným.
@Jedna babička ale registrační pokladny byly už předtím…
A kdy přidal, až teď před volbami a nesystemove, takže to zas není žádné řešení, v době kdy se hospodářství daří by se dalo udělat mnohem víc, on jen vyprazdnil pokladnu…
Bohužel jako typický volič ano, nechcete debatu, nechcete vidět to špatne a morálka je vám jedno
Smutné ![]()
@catherine100 píše:
A kdy přidal, až teď před volbami a nesystemove, takže to zas není žádné řešení, v době kdy se hospodářství daří by se dalo udělat mnohem víc, on jen vyprazdnil pokladnu…
Bohužel jako typický volič ano, nechcete debatu, nechcete vidět to špatne a morálka je vám jedno
Smutné
No to si nemyslím. Přidalo se několikrát v průběhu volebního období, nikoliv až nyní před volbami. A registrační pokladny též všude nebyly a dodnes nejsou. Souhlasím se systémem, když zaměstnanec odvede řádně daně z každé vydělané koruny, proč by tomu nemělo být v soukromé sféře. A rozhodně se debatě nebráním. Ale opět jsme u toho, co já vidím jako pozitivní, druhý vidí opačně a zase obráceně.
Příspěvek upraven 03.10.17 v 19:26
@Jedna babička píše:
@PandaVanda Pro mě osobně souhlas se systémem registračních pokladen. Za toDále pak souhlas se zvýšením platů učitelů, policistů, hasičů, zdravotníků, apod., souhlas s poskytnutím vyšších daňových úlev na děti. Více se k tomu vyjadřovat nechci, jak již jsem psala, nechci zabředávat do politických diskusí. Prostě ten svůj hlas jim dám, tak jako někdo jiný dá ten svůj zase svým vyvoleným.
Danove ulevy na deti navrhli a prosazovali kdu. Zvyseni mezd pribiha, vice ci mene kontinualne, pred volbama, co tobyli ted, ciry populismus. Reg. pokladny byly, nove je eet.
Co rikate na repku, spolanu, likvidaci firem pomoci navrhu na insolvenci atp.?
Hm?
Ja jsem pro demokracii, debatu a desne me zajima, jak pouceny volic vyargumentuje tyto prokatatelne zhovadilosti. Nijak, ze, hlavne ze hodil plebsu par korun z rozpoctu.
@catherine100 píše:
Smutné
Ale tohle lidi nevidi, az tam nedohlednou, bohuzel, protoze koblihy, pridavky, eet, to byl super tah, jak primet houf zamestnancu bojovat s buresem proti sejdirum a smejdum podnikatelum. Ach jo
Za mě by byl frajer, kdyby zvýšil minimální mzdu, protože by se ho to jako zaměstnavatele spousty lidí týkalo. Tím by ukázal, jak je tu pro lidi.
@Jedna babička
Aha takže zaměstnanec vs živnostník, podnikala jste?
Kolik zamestnancu si pak chodí přivydělávat na černo, jsou levnější, nikdo na ně neporada hon jako na živnostníky?
Já furt nevím, kde všichni berou jak je super být živnostník a jak se okrádá stát
A co je nejlepší sranda, říct pak voliči ANO, ze děláme jenom na fakturu
a on prosí bez daně, pak nadává jaký jsou živnostníci zloději ![]()
Kdybyste rozumnela účetnictví, můžu Vám napsat stránku o tom, co všechno se nové musí, co zatěžuje živnostníky í větší firmy, proč se pak podraží zaměstnávat lidi, proč spousta schopných lidi s podnikáním seklalik a jak přidali ptám se, to by me zajimalo…
A proč nabrali xy stovek nových úředníků, tím strašně zatizili státní rozpočet místo aby agendu zjednodušili a přidali těm státním zaměstnancům co už jsou…
Ale někomu holt stačí, když mu pridaji 300 na důchod ![]()
@catherine100 píše:
@Jedna babička
Aha takže zaměstnanec vs živnostník, podnikala jste?
Kolik zamestnancu si pak chodí přivydělávat na černo, jsou levnější, nikdo na ně neporada hon jako na živnostníky?
Já furt nevím, kde všichni berou jak je super být živnostník a jak se okrádá stát
A co je nejlepší sranda, říct pak voliči ANO, ze děláme jenom na fakturua on prosí bez daně, pak nadává jaký jsou živnostníci zloději
![]()
Kdybyste rozumnela účetnictví, můžu Vám napsat stránku o tom, co všechno se nové musí, co zatěžuje živnostníky í větší firmy, proč se pak podraží zaměstnávat lidi, proč spousta schopných lidi s podnikáním seklalik a jak přidali ptám se, to by me zajimalo…
A proč nabrali xy stovek nových úředníků, tím strašně zatizili státní rozpočet místo aby agendu zjednodušili a přidali těm státním zaměstnancům co už jsou…
Ale někomu holt stačí, když mu pridaji 300 na důchod
Přesně.
@pohledzdruhestrany píše:
Nezapomněla jsi na miliardy dotací do biopaliv? Samozřejmě zcela legální..to je totiž ten vyšší level, kterej by nás měl děsit.
jenže to si legálně posvětil, s tím nic nenaděláme, na morálku se nehraje. Takže se musíme otočit na tom, co získal podvodem. Každý běžný občan by za podvod 50mega dostal desítku natvrdo.
@Jedna babička píše:
@elibro Přesně to, co si myslíš o straně ANO a některých lidech v ní, si já mohu myslet o Tvé preferované straně a její zástupcích. A taky mi bylo a případně i bude nepříjemné a proti srsti žít ve společnosti, kterou vedli nebo budou vést zástupci stran, ke které jsem měla (mám) já osobně výhrady a nesouhlasila jsem (nesouhlasím) s jejich názory a chováním. Ale rozhodně respektuji názor ostatních lidí - voličů, i přesto, že se s ním neztotožňuji.
víš, chtěla bys žít momentálně třeba v Turecku pod vedením Erdogana, který má téměř neomezenou moc? Popraví každého, koho si vzpomene, udělá si takový zákon, který mu umožní neodvolatelně neomezeně vládnout po roky. Chtěla bys žít v zemi, jako je Rusko, kde prostě vládne Putin spolu s oligarchy? Tady už nejde o to, že vládnou strany, které se mi zrovna nelíbí, to je tak vždycky, strany se střídají a střídají. Prostě v Babišovi je ohrožení naší demokracie, jen to, jak prohrál v senátních volbách, ihned otočil a začal, že senát je k ničemu. Co se stane, když dostane moc a nebude muset mít silného koaličního partnera, který ho dokáže zbrzdit? Já z toho mám regulérní hrůzu.
@catherine100 tak jednak, i přesto, že mám v nicku Jedna babička, tak nám do důchodu skutečně opravdu daleko (minimálně 16 let), takže se mě přidání částky na důchodu opravdu netýkalo. Dále pak se dennodenně dívám do účetnictví fyzických a právnických osob, zákony o účetnictví a s nimi v návaznosti další předpisy znám od A až do Z a dovolím si říci, že dané tématice rozumím, neb mě to živí skutečně spousty let. Povinnosti podnikajících osob znám též velice dobře a v reálu se s nimi den co den setkávám a zařizuji je.
A proč se nabrali do státní správy noví a noví státní zaměstnanci? Protože se zvyšuje agenda v souvislosti s různými nařízeními EU, v souvislostí zákonů o archivnictví, ochrany osobních údajů, a dalších, a dalších. To, co se dříve dalo vyřídit na FÚ, OSSZ nebo VZP jedním vstupním formulářem a na to jedním výstupním dokumentem jako odpovědí, se dnes zpracovává minimálně 3×toliko dokumenty. Za to ovšem strana ANO nemůže, to je vývoj doby a společnosti celkově.
A pokud někdo chodí pracovat na černo a druhá strana se k tomu jako zaměstnavatel podvolí, s tím jako člověk nesouhlasím. Stojím si za tím, že každá vydělaná koruna má být zaevidovaná a zdaněná a je jedno, zda se jedná o soukromý nebo státní sektor.
Příspěvek upraven 03.10.17 v 20:12