Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lucenka píše:
jenže ono to reálné bohužel je. Kde jinde by Babiš získal potřebné zaměstannce por své firmy za minimální mzdu? A kdo teď asi po volbách obsadí důležitá minsiterstva? Ale lidi jsou naprosto slepí a tohle nevidí. Ale už vidím, jak ti, kteří volili Ano, budou při krizi fňukat, jak nemohou sehnat zaměstanání, protože jsou všude cizinci.
Jenže ona se doba změnila a za minimální mzdu sotva bude někdo ochoten pracovat. Co vidím v okolí, tak všichni ti Ukrajinci mají mzdu kolikrát vyšší, než Čech, protože oni pracují od rána do večera, soboty neděle, prostě jak je potřeba. Když jsem četla ty různé články novinářů, kteří se nechali zaměstnat do Babičových nevolnických firem, tak se obávám, že ani ti cizinci tam nevydrží. Jen se pak děsím toho, co bude, až si je sem natáhne a oni se tu pak budou potulovat od zaměstnavatele k zaměstnavateli, nevyhostitelní, často neevidovaní… no fakt to není pěkná představa.
@lucenka píše:
takže ti nevadí, že za chvíli bude v ČR o dalších 200.000 cizinců víc? Mně celkem jo.
To mi samozřejmě vadí. Ale Ti „noví“ přistěhovalci makat nebudou. Takže rozporuji tvrzení, že motivací Babiše k dovozu cizinců sem, bude jejich pracovní využití za nízké mzdy. Jeho hlavní motivací bude plnění agendy z EU (však jako první návštěvu měl agenta Švejnara, už mu byl předat další pokyny?)
Mě osobně tedy vadí, že to vypadá na trestně stíhaného premiéra. Nic proti nikomu, ale tohle nikomu nevadí? Já osobně nepodnikám, takže se mě většina jeho změn nedotkla. Ale všude jsem slyšela/viděla, jak nadávájí na EET atd. a pak ho volí 1/3 ![]()
@Keyllah To mně to teda nevadí, protože dokud někomu neprokážou vinu, tak je nevinen a co hlásají média mě absolutně nezajímá… jen se podívejme zpětně, jak to dopadlo s máslem, někteří byli v obchodech úplně nepříčetní. Na EET jsem nikdy nenadávala a plně s tím souhlasím.
@lucenka píše:
takže tobě nevadí, že Babiš snižuje hodnotu práce? Že do ČR natahá statisíce cizinců, kteří mu za minimální mzdu budou otročit v jeho firmách, protože Češi už by mu tam za tu mzdu nepracovali. Že si ti cizinci časem budou msct požádat o trvalý pobyt, takže v klidu budou moct kupovat nemovitosti, mají právo na sociální dávky.
Ne, nevadí, nevšimla jsem si totiž, že by to bylo dosud jinak. Před pěti lety jsem pracovala v obrovské mezinárodní společnosti exportující do celého světa a polovina lidí byli cizinci, čili i kdyby zvítězila jiná strana, tohle by určitě nezměnili. Už teď se bude zvyšovat minimální mzda a vy si snad myslíte, že jiná strana by zvýšila min mzdu třeba na 15 tis? O tom tedy pochybuji. A jinak mám takový názor, pokud se chce mít někdo dobře, tak musí mít nějaké vzdělání, nebát se prosadit, být průbojný, dřít na sobě a k tomu mu žádná strana nepomůže…kdo chce prachy, tak se musí snažit něčeho dosáhnout a takový člověk, který si myslí, že mu k tomu pomůžou Piráti nebo KDU nebo TOP09 nebo jakákoliv jiná strana, tak takový člověk je podle mě naivní.
@Zoe1 píše:
@Keyllah To mně to teda nevadí, protože dokud někomu neprokážou vinu, tak je nevinen a co hlásají média mě absolutně nezajímá… jen se podívejme zpětně, jak to dopadlo s máslem, někteří byli v obchodech úplně nepříčetní. Na EET jsem nikdy nenadávala a plně s tím souhlasím.
Pro zahájení trestního stíhání je nezbytné, aby zde byl vyšší předpoklad, že se toho dotyčný dopustil. Tedy rozhodne to není půl na půl pro to jestli je nebo není vinen. Mě by to minimálně zarazilo. Všimla jsi si něčeho podobného v zahraničí? Jakmile se tam začne projednávat něčí pochybení, je ten dotyčný dost soudný (nebo morální?), aby odstoupil…tak aspoň zase budeme mít v Evropě nějaký prim ![]()
@Keyllah píše:
Mě osobně tedy vadí, že to vypadá na trestně stíhaného premiéra. Nic proti nikomu, ale tohle nikomu nevadí? Já osobně nepodnikám, takže se mě většina jeho změn nedotkla. Ale všude jsem slyšela/viděla, jak nadávájí na EET atd. a pak ho volí 1/3
na EET nadávají malé firmy a živnostníci, protože ta režie (nejenom finanční, ale i časová) je tam značná a zavedení a provoz je pro ně daleko složitější, než pro firmu, kde mají x lidí na IT a dalších x lidí na účetnictví a během dvou dní to jsou schopni zavést a zautomatizovat tak, že je to téměř nezdržuje. Já proti EET v podstatě nic nemám, výběru daní to nepomůže, pár malých živnostníků to zabije, navýšilo se o 30 tisíc nových státních úředníků, prostě se to vyplatí. Šedá ekonomika je všude a nebyli jsme v porovnání s ostatními státy nijak výrazně jinak. S tím trestním stíháním vidím větší problém + ty kauzy, které se rojily ohledně zjišťovacích příkazů, FAU a podobných. Ale je jasné, že to je kampaň, účelovka a Kalousek ![]()
@XYZ1234 píše:
na EET nadávají malé firmy a živnostníci, protože ta režie (nejenom finanční, ale i časová) je tam značná a zavedení a provoz je pro ně daleko složitější, než pro firmu, kde mají x lidí na IT a dalších x lidí na účetnictví a během dvou dní to jsou schopni zavést a zautomatizovat tak, že je to téměř nezdržuje. Já proti EET v podstatě nic nemám, výběru daní to nepomůže, pár malých živnostníků to zabije, navýšilo se o 30 tisíc nových státních úředníků, prostě se to vyplatí. Šedá ekonomika je všude a nebyli jsme v porovnání s ostatními státy nijak výrazně jinak. S tím trestním stíháním vidím větší problém + ty kauzy, které se rojily ohledně zjišťovacích příkazů, FAU a podobných. Ale je jasné, že to je kampaň, účelovka a Kalousek
Asi tak ![]()
@Keyllah Jako prostý občan nemám šanci zjistit pravdu, ale určitě se nenechám ovlivňovat tím, co čtu v novinách nebo co vidím v televizi…u mě je nevinen, dokud mu neprokážou vinu, ale nikomu neberu jeho názor. Taky mě samozřejmě zarazilo to obvinění, ale jak říkám, miliardář nepotřebuje honit pár miliónků. Ptala jste se, jestli to nikomu nevadí, tak jsem odepsala, že mně ne. To, že v zahraničí řeší takovou situaci odstupem, tak ať.
@Zoe1 je smutne, ze to nevidite.. pry je nevinny, to snad neni ani mozny
.. jinak zvysovani min. Mzdy je taky hnus, peoboha proc?? vite kolik lidi muze prijit o praci? Stat jen diktuje a diktuje a lidi platej a platej.. nechapu tech 1500 000 ovci co sli a hodili mu to tam… to proste neni normalni
fakt stado ovci
@růžový achát píše:
Především Babišova MF Dnes mela kazdý týden téma,,Maslo,,
Ano, toto téma bylo probíráno úplně všude, dala jsem to jen jako příklad. Stačí, že se něco prožene médii a lidi se pak chovají, jak blázni, v rádiu zas mluvili o vejcích, tak jsem zvědavá, kdy se lidi poperou kvůli vajíčkům.
@Zoe1 píše:
@Keyllah Jako prostý občan nemám šanci zjistit pravdu, ale určitě se nenechám ovlivňovat tím, co čtu v novinách nebo co vidím v televizi…u mě je nevinen, dokud mu neprokážou vinu, ale nikomu neberu jeho názor. Taky mě samozřejmě zarazilo to obvinění, ale jak říkám, miliardář nepotřebuje honit pár miliónků. Ptala jste se, jestli to nikomu nevadí, tak jsem odepsala, že mně ne. To, že v zahraničí řeší takovou situaci odstupem, tak ať.
Ok, já jen jako prostý občan vím, že není možné zahájit trestní stíhání bez důkazů, tedy by mě to minimálně zarazilo a vzbudilo pochyby. No, možná jen zahraničí mají trochu vyšší nároky a morálku, etiku a čestnost politiků, než u nás, že?
@Zoe1 píše:
Ne, nevadí, nevšimla jsem si totiž, že by to bylo dosud jinak. Před pěti lety jsem pracovala v obrovské mezinárodní společnosti exportující do celého světa a polovina lidí byli cizinci, čili i kdyby zvítězila jiná strana, tohle by určitě nezměnili. Už teď se bude zvyšovat minimální mzda a vy si snad myslíte, že jiná strana by zvýšila min mzdu třeba na 15 tis? O tom tedy pochybuji. A jinak mám takový názor, pokud se chce mít někdo dobře, tak musí mít nějaké vzdělání, nebát se prosadit, být průbojný, dřít na sobě a k tomu mu žádná strana nepomůže…kdo chce prachy, tak se musí snažit něčeho dosáhnout a takový člověk, který si myslí, že mu k tomu pomůžou Piráti nebo KDU nebo TOP09 nebo jakákoliv jiná strana, tak takový člověk je podle mě naivní.
ale minimální mzdu by si měl určovat trh… takže když firmy pana Babiše budou potřebovat několik tisíc lidí a Češi mu za těch pár korun nebudo uchtít pracovat, tak by jim měl on sám od sebe nabídnout vyšší mzdu a ne dovalit tisíce cizinců.
@Pidulka1991 Já jsem nenapsala, že je nevinný, já jsem napsala, že dokud někomu neprokážou vinu, tak je nevinný, to platilo vždycky a platit to bude. Zvyšování mzdy? Vždyť tady někdo psal, že lidi dělají za minimální mzdy, jinak tady budeme mít strašně moc cizinců, no jako kdybychom je tady už neměli. A co lidi platěj a platěj? Platíme daně, ano, to musí každý. Já nevím, jak vy, ale my si teda s mužem žijeme hodně nadprůměrně,…akorát, že tak by to bylo, i kdyby vládla jiná strana, protože si svojí snahou a trpělivostí ty peníze vydělat umíme.
jenže ono to reálné bohužel je. Kde jinde by Babiš získal potřebné zaměstannce por své firmy za minimální mzdu? A kdo teď asi po volbách obsadí důležitá minsiterstva? Ale lidi jsou naprosto slepí a tohle nevidí. Ale už vidím, jak ti, kteří volili Ano, budou při krizi fňukat, jak nemohou sehnat zaměstanání, protože jsou všude cizinci.