Kdo dostal letos porodné?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kdo dostal letos porodne?
Chci se zeptat kdo z vas letos dostal porodne a kolik penez mesicne mate tedy prijem?
U nas to vychazi 15.700,– mesicne a bylo mi napsano ze nemam narok? vzdyt 2.4 nasobek zivotniho minima je pro letosek 18504,– kde je teda chyba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
15 tisíc cosi máte jak dlouho zpětně? Počítá se tam neschopenka nebo příjem před ní? A nějaký vyjádření k tomu ti nenapsali?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme dostali porodné v únoru, příjem měl jen přítel cca 16.000 a nějaké drobné, nechápu, že vám ho nepřiznali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malej se narodi v srpnu, tak se bere 2.čtvrtletí, což je duben, květen a červen, já za ty 3 měsíce měla dohromady 19656,– a manžel 27000,. což na měsíc je 15552,–takže nechápu co se stalo, papír mi teprve dojde ale tam bude jen to že máme vyšší příjem a nemáme na to nárok.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A určite je minimum ‚tolik‘?
každopádně je to teda přinejmenším divný. A teď vás nějak do minima dorovnávají?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka83 píše:
Malej se narodi v srpnu, tak se bere 2.čtvrtletí, což je duben, květen a červen, já za ty 3 měsíce měla dohromady 19656,– a manžel 27000,. což na měsíc je 15552,–takže nechápu co se stalo, papír mi teprve dojde ale tam bude jen to že máme vyšší příjem a nemáme na to nárok.
Tak to je divne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
A určite je minimum ‚tolik‘?každopádně je to teda přinejmenším divný. A teď vás nějak do minima dorovnávají?
Jo je to 18 a nejake drobne na porodne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Seizdra píše:
A určite je minimum ‚tolik‘?každopádně je to teda přinejmenším divný. A teď vás nějak do minima dorovnávají?
od letoška je to 2,4násobek životního minima, loni to bylo o 2000,– min.
nedostáváme nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak je to opavdu tak, nesmíte přesáhnout 2,4 násobek životního minima. Na porodné by měla dosáhnout rodina do 16.992,–Kč Životní minimum je: první dospělá osoba+druhá dospělá osoba+dítě(2.880 + 2.600 +1.600)x 2,4
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud pritel bere 9000 mesicne a ty jsi mela okolo 7000 tak by jste se tam vlezt meli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucka83 píše:
Tak je to opavdu tak, nesmíte přesáhnout 2,4 násobek životního minima. Na porodné by měla dosáhnout rodina do 16.992,–Kč Životní minimum je: první dospělá osoba+druhá dospělá osoba+dítě(2.880 + 2.600 +1.600)x 2,4
Letos je to pres 18 000 tohle bylo loni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Pokud pritel bere 9000 mesicne a ty jsi mela okolo 7000 tak by jste se tam vlezt meli.
no to měli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že ten strop 16.992,– se počítá dohromady. Né že ty máš míň jak těch 17tis a partner taky. Dohromady nesmíte dostáhnout víc jak 17tis.. Podle mě…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kattkka píše:
Jo je to 18 a nejake drobne na porodne…
Takže kdo má nad 18 má smůlu a kdo pod, tak ten něco dostane jo? To má teda zakladatelka ‚štěstí‘… A nějaký odvolání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@boleslavačka píše:
Já si myslím, že ten strop 16.992,– se počítá dohromady. Né že ty máš míň jak těch 17tis a partner taky. Dohromady nesmíte dostáhnout víc jak 17tis.. Podle mě…
oknaplati
Vsak ano to maji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit