Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kdy jsi spala s manželem?
I když mi přijde, že je pravděpodobnější, že je dítě kolegovo… podle těch datumů, co jsi psala.
Hned po narození bych nechala udělat testy DNA. A manželovi bych samozřejmě řekla, kdyby to nebylo jeho. Nemohla bych koukat na to, jak vychovává cizí dítě a je za vola…
Tyhle rádodajky fakt nechápu
a alkohol není omluva…
@LucieH.91 píše:
Jinak jde taky o to, že jsem na těhotenství přišla až ve 13 tt.. jinak by bylo vše jednodušší
Špatně spočítaný termín porodu nebo velké dítě?
Ahoj maminky a těhulky. Termín porodu mám mít 9.12., že jsem těhu vím od 11 tt. Vždy mi dr říkal že je malé o trošku větší. Ale teď při poslední návštěvě se zděsil, že je o měsíc dopředu, i jsem za poslední měsíc hodně přibrala. Za tři týdny jdu na velký UTZ kde mi řekne víc než v ordinaci, ale je prý možné že budu rodit v listopadu. Ovšem tři týdny čekání mě asi zabije, když nevím na čem jsem. Je možné, že jsem těhotná déle? Děkuji za názory a zkušenosti.. dnes 27+5 tt.
Co by bylo jednodušší? Pokud jsi chtěla jít na potrat, tak v 11tt to ještě v pohodě šlo…
Uf. No spise je pravdepodobnejsi ze to bude kolegy. Ale urcite bych nechala co nejdrive udelat testy dna a pokud by to bylo kolegy tak bych to muzi rekla. Nemela bych na to divat se jak muz vychovava cizi dite. Na to uz musi mit lidi solidni hrosi kuzi, stejnak je to casovana bomba. Proste za blbost se plati no, a dost mozna to bude znamenat konec manzelstvi… tak drzim palce aby to nakonec bylo preci jen manzela a prcek mel spokojenou uplnou rodinu ![]()
@LucieH.91 píše:
@evill kolega je zadaný, v práci jsem k poslednímu končila, já nic neřekla, on se nezajímá, i když jsme se párkrát viděli. @Šmoulice datum přesně nevím.. byla v tom psychika, v tu dobu měl něco (nevim co) se svojí bývalou… člověk si přihne, začne se svěřovat a je to hned.
Tak asi jak u koho ![]()
Ale ten test se dá udělat, i když ještě není dítě na světě, nebo ne?
![]()
@Šmoulice píše:
@nenapadnaAle ten test se dá udělat, i když ještě není dítě na světě, nebo ne?![]()
To se da, ale uplne presne nevim jestli k tomu neni potreba odber plodovky. Kvuli dna bych zas dite neohrozovala. Ale nevim, treba uz medicina pokrocila…
@Šmoulice píše:
Tak asi jak u koho
S timto souhlas. „Hned“ to tedy rozhodne neni a nemelp by byt kdyz jsem vdana/zadana ![]()
@LucieH.91 píše:
@evill kolega je zadaný, v práci jsem k poslednímu končila, já nic neřekla, on se nezajímá, i když jsme se párkrát viděli. @Šmoulice datum přesně nevím.. byla v tom psychika, v tu dobu měl něco (nevim co) se svojí bývalou… člověk si přihne, začne se svěřovat a je to hned.
No já nevím, jestli máš na to to tutlat před manželem a zvažuješ i tuhle možnost, tak vezmi v potaz i tyhle věci. Kolegovi to může začít vrtat hlavou. Dítě může být kolegova kopie - může to poznat okolí. Těch faktorů je tam hodně. Já bych na to teda neměla i kdyby nic takového nehrozilo, ale každý jsme jiný.
@Šmoulice píše:
Tak asi jak u koho
U některých jedinců alkohol opravdu způsobuje rozjetí nohou ![]()
To tě to svědomí začalo hlodat teda brzo, obávám se, že je pravděpodobnějším otcem kolega. Doufám, že tě to svědomí sežere.
@radkka píše:U některých jedinců alkohol opravdu způsobuje rozjetí nohou
To tě to svědomí začalo hlodat teda brzo, obávám se, že je pravděpodobnějším otcem kolega. Doufám, že tě to svědomí sežere.
To jsem si pomyslela taky… A ještě aby se to dozvěděl manžel. Pokud to teda manželovo nebude. ![]()
@evill píše:
No já nevím, jestli máš na to to tutlat před manželem a zvažuješ i tuhle možnost, tak vezmi v potaz i tyhle věci. Kolegovi to může začít vrtat hlavou. Dítě může být kolegova kopie - může to poznat okolí. Těch faktorů je tam hodně. Já bych na to teda neměla i kdyby nic takového nehrozilo, ale každý jsme jiný.
A také hrozí, že to dítě bude jednou potřebovat krev, orgán… a praskne to po deseti, dvaceti letech, fakt bych u toho zjištění být nechtěla a u toho, co by se dělo potom už vůbec ne.
@Šmoulice píše:
To jsem si pomyslela taky… A ještě aby se to dozvěděl manžel. Pokud to teda manželovo nebude.
Teď si ale vem, že by se to dozvěděl za x let, já bych jí na jeho místě asi roztrhala na kusy. Peleší se a ještě mu přitahne domu kukačku, lže mu do očí, kouká se, jak to cizí dítě miluje a živí. Hnus. Kdyby mu to aspon hned přiznala, tohle je ale zrůdnost. Ale víš co, může za to alkohol, možná vlastně manžel ![]()
@radkka píše:
Teď si ale vem, že by se to dozvěděl za x let, já bych jí na jeho místě asi roztrhala na kusy. Peleší se a ještě mu přitahne domu kukačku, lže mu do očí, kouká se, jak to cizí dítě miluje a živí. Hnus. Kdyby mu to aspon hned přiznala, tohle je ale zrůdnost. Ale víš co, může za to alkohol, možná vlastně manžel
Ach to svědomí ![]()
Možnosti jsou jen dvě a to buď vyložit karty a drahému říct „víš…“ nebo držet jazyk za zuby. U první varianty je šance být svobodná matka u té druhé se ti občas bude ze sebe samotné dělat trochu nevolno. Teď už jen záleží na tom co od života chceš. Být to ve filmu, tak to manželovi řekneš a odejdeš hrdá a čestná, pár let budeš svobodná matka, pak se s kolegou potkáte a bude noha v nohávě a vezmete se
Ovšem život má kapku bizarní smysl pro humor a tyhle scénáře moc nedává. Jakožto cynická mrcha bych to nechala jak to je. Jistě svědomí bude chvíli hlodat, ale jak víme každá sranda něco stojí a platit by měl vždy ten kdo to spiskal a pokud to bude jen těžkým spaním tak je to sakra dobrá cena. A pak, otců co vychovávají nebio děti ať už vědomě či diky podobné náhodě je na světě mraky a jak to funguje ![]()