Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@lilith1 no právě že jen jeden z těch ostatních navrhl Schízu, ale ostatní které ho pak nahradili toto vyloučili s tím že to neni jasné…hlasy neslyším, mám jen halucinace a bludy jako přesvědčení že mi chce někdo ublížit ap.jakoby paranoiu…ale četla jsem že halucinace a bludy mohou být i příznakem jiné diagnozy např.těžké deprese která může být i psychotická. Příští týden bych už měla nastoupit do www.nudz.cz tam by měli udělat konečně kompletní diagnostiku, doufám, ale že to Schíza nebude toho jediného se nejvíc z toho bojím.
proto píšu i sem kdo by měl něco podobného zda tohle může být Schiza nebo něco jiného
Trosku nechapu,proc jsi si s timhle problemem porizovala deti. Mas sama se sebou takove starosrti a co ted chudaci deti,kdyz maji mamku vecne po ustavech.To jsi jim pripravila opravdu krasny vstup do zivota.Jako nedokazu si to ani predstavit jak to musi byt hrozne,byt v tve kuzi ale s timhle bych si urcite deti neporizovala.
@Lollitka mám je roky, od 15 let…ale vždy určité období to bylo a mezitím třeba vůbec ! Ale poslední roky se objevuje nutkání si ublížit a k tomu ty představy nebo nevím jak to nazvat, vyloženě mě to nutí si ublížit a vidím např krev ap.ale hlasy neslyším to ne, občas pískání, hučení v hlavě to bvětšinou přejde samo, ale hlasy ne.Možná proto nemohly potvrdit Schizu a spíš to dávaly pod poruchu osobnosti, problém byl ale že i já málo spolupracovala a měla jsem hrozný strach říkat pravdu, kvůly dětem prostě aby ze mě neudělali cvoka
a abych pak neměla nějakou závažnou diagnozu, neříkala jsem jim zdaleka vše jen okrajově bohužel
ale ted už jsem rozhodnutá to řešit protože antidepresiva vůbec nezabírají
ty stavy trvají pořád i s AD zmírnuje jen Neurol ale ten jen zklidní , na ty stavy jinak nezabírá.
@Anonymní píše:
Trosku nechapu,proc jsi si s timhle problemem porizovala deti. Mas sama se sebou takove starosrti a co ted chudaci deti,kdyz maji mamku vecne po ustavech.To jsi jim pripravila opravdu krasny vstup do zivota.Jako nedokazu si to ani predstavit jak to musi byt hrozne,byt v tve kuzi ale s timhle bych si urcite deti neporizovala.
Sice mám problémy roky, ale byla jsem diagnostikována v 15 jako se sociální fobií, s tím je těžké žít ale děti mít můžeš, samozřejmě ještě před dětma to nebylo tak vygradované a já to zvládala ! I když to bylo náročné měly vše co potřebovaly, bohužel až po letech se ta nemoc vystupnovala tedy až po 30 roce když jsem už děti měla.Já to řeším a chci řešit právě kvůly nim, posledních 5 let je neúnosných, naštěstí pomohla maminka, do léčebny už nepůjdu, tam to nemělo smysl, vůbec to nepomohlo, proto hledám jiné řešení a pomoc.
@Elenkalea2010 píše:
@lilith1 no právě že jen jeden z těch ostatních navrhl Schízu, ale ostatní které ho pak nahradili toto vyloučili s tím že to neni jasné…hlasy neslyším, mám jen halucinace a bludy jako přesvědčení že mi chce někdo ublížit ap.jakoby paranoiu…ale četla jsem že halucinace a bludy mohou být i příznakem jiné diagnozy např.těžké deprese která může být i psychotická. Příští týden bych už měla nastoupit do www.nudz.cz tam by měli udělat konečně kompletní diagnostiku, doufám, ale že to Schíza nebude toho jediného se nejvíc z toho bojím.![]()
proto píšu i sem kdo by měl něco podobného zda tohle může být Schiza nebo něco jiného
Mam zkusennosti je s schizofren.ale ta byla jasna, touha ovladat a moc ovladat svet, pocit pronasledovani, hovory samotne se sebou bludy..je ji cca 20 je to povazovano za nemoc mladych.
@lilith1 právě takhle to nemám, takže nevim, ale hovory sama se sebou nemám jen myšlenky, které se mi točí často dokola hlavně ty špatné…jinak hlasy nic takového.Paranoidní jsem ve stylu strachu a úzkosti, strach že se stane něco špatného dětem, ublížení ap.strach že selžu před lidmi, úzkosti ze sociálních kontaktů ap.Neschopnost pracovat s lidmi, kvůly neustálým úzkostem a stres mě pak stav zhoršuje.
@Anonymní píše:
Příspěvek upraven 28.09.18 v 19:02
Koukám, že ses asi omylem odtajnila, tak jsem ti alespoň poslala SZ.
@růžový achát píše:
Myslím, že by ses tu neměla obhajovat, na ty blbý kecy ,, Proč sis pořídila děti” netřeba ani reagovat.Najdi si toho La Šéze je v Praze a na 100% ti pomůže
Přesně tak, nevšímej si těchhle blbych dotazů. To nejdůležitější je, že se snažíš. Neboj, bude to dobré, obrat se o pomoc jak tu píší. Ty lidé od toho jsou. Každý si neseme nějaký kříž ![]()