Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám dotaz - viz. nadpis. Nenašla jsem přímo bouli, jen delší dobu pobolívání. Babička měla nedávno rakovinu, máma, teta a její dcery cysty atd.
Chtěla bych tedy, i na vlastní náklady, sono ( je mi 31 ). Jenže i tak je prý potřeba žádanka. Jenže ke komu pro ni zajít. Obvodní a gynekolog nikdy prsa, třeba při prevencích atd. „neřešili“, tak nevím koho s tím obtěžovat. ![]()
@LennkaK. Na gyndu, ale jako samoplátce by to mělo jít i bez žádanky, zavolala bych tam, kde to dělají.
Oba to můžou napsat, mě žádanku na sono vyšetření prsu psala obvodní dr
Pozadala bych gynekologa, mně zadanku psal. Ale myslím, že jako samoplatce ji snad nepotřebuješ, teda aspoň u nás ne…
Já jsem si nechala udělat loni kontrolní sono jako samoplátce a žádanku jsem mít nemusela, ale radši si tam brnkni
@LennkaK. Objednala jsem se sama na utz a zadanku jsem nepotrebovala. Jdi do nejakeho soukrom. centra…
@Janitka
A nějaké to centrum je třeba kde? Tady v okolí jsou samé „státní“ ambulance či fakultka Plzeň a všude chtěj i tak žádanku.
Já jsem tedy chodila vždy bez žádanky. Prostě se objednáme a jdeme. Kamarádka takhle brala i dceru, když jí bylo 22.
Platily jsme vždy samy.
Jednoduše si najdi centrum, kam chceš jít a objednej se.
http://www.tvuj-lekar.cz/…rasova-petra Zavoláš, zeptáš se, zda je potřeba žádanka, objednají Tě zároveň na sono, které je na stejném poschodí - platba za sono 250.-Mladá, příjemná, pokud je potřeba ve stejné ordinaci se dělají i mini chirurgické zákroky, nejen na prsou. Synovi vyndavala bulku na stehně.
@LennkaK. píše:
Mám dotaz - viz. nadpis. Nenašla jsem přímo bouli, jen delší dobu pobolívání. Babička měla nedávno rakovinu, máma, teta a její dcery cysty atd.
Chtěla bych tedy, i na vlastní náklady, sono ( je mi 31 ). Jenže i tak je prý potřeba žádanka. Jenže ke komu pro ni zajít. Obvodní a gynekolog nikdy prsa, třeba při prevencích atd. „neřešili“, tak nevím koho s tím obtěžovat.
Ahojky ja jsem si nahmatala bulku a sla na gynekologii. Tam mi udelali ultrazvuk a zistili ze je to nazhromazdeny tuk. Sono uz jsem nemusela absolvovat.Moje babicka mela rakovinu a mam to v karte, kdykoliv bych chtela jit na sono muzu. Zadanku Ti muze napsat prakticky i gynekolog.Pak tam zavolas a objednas se.
Moje babička taky zemřela na rakovinu prsu. Na sono a mamograf chodím sama, bez žádanky, jako samoplátce.
Před měsícem jsem si našla bouli v podpaží, gynekoložka mě dala žádanku a stejně jsem si vyšetření musela zaplatit
@berry4 píše:
Moje babička taky zemřela na rakovinu prsu. Na sono a mamograf chodím sama, bez žádanky, jako samoplátce.
Můžu se tě zeptat - nemáš z mamografu obavy? Poslední dobou jsem četla několik znepokojivých článků o škodlivosti mamografu a jsem z toho trochu zmatená, jestli je vůbec účelné a žádoucí na něj chodit. Máš o tom nějaké informace?