Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte, začaly jste už s pečením vánočního cukroví? Já už mám napečenou první dávku (cca jen 100ks) perníčků a nevím, jestli už začít i s dalšími druhy cukroví
?
No já už se taky nemůžu dočkat
Akorát mi to příjde ještě brzy… Ale jestli tady někdo napíše, že už peče, tak začnu taky!
![]()
Ještě je brzy, i na perníčky, mám recept a ty se rozlezi za dva týdny ![]()
@LenďuleB
Nejdřív začnu péct tak 3 týdny před Vánoci(loni 14 dní a vše v pohodě). Miluji Vánoce, ale drtí mne ten hon na zákazníky na začátku listopadu v obchodech. To nemá s Vánoci opravdu nic společného.
Já začnu za 14 dní. A i to mi přijde brzo..
Chci taky začít s perníčkama, abych měla dost času na zdobení. Ale nezkazí se?
Já chci začít za týden, protože v prosinci to bude obtížné, chtěla bych napéct do konce listopadu. Začnu ale perníky - adventní věnce, betlém a pernícky a pak trvanlivé cukroví. Slepím v prosinci. A nepečené až v prosinci, to se zvládne:D
Také mám ue včerejška upecene perníčky
a nepřijde mi, že je brzy na ne
Na vánoce máme rádi čerstvé cukroví. Péct už teď mi přijde trochu šílenost
Pokud to teda zrovna nesníte. Já začínám péct 14 dní před vánoci. I perníčky. Mám recept, že jsou hned a stále měkké.
Já pekla včera zkušební várku lineckého. Koupila jsem si v Lidlu takovou zdobničku - plechový válec s pístem, kdyby by měly vylézt různé tvary cukroví.
Bohužel válec stále vypadával, půjdu jej vrátit a linecké budu dělat klasický s vykrajovátky.
Ale péct začnu nejdřív v prosinci. Mám bezva recept na perníčky, které jsou hned měkké.
Podle mě je teda hrozně brzy a to peču kolem 15-18 druhů.
Jinak se taky moc těším.
Je brzo, byla bych se, ze se zkazi. A abych to davala do mrazaku mi prijde zcestne. Zacnu nejdriv posledni tyden v listopadu.
@AdelaHores to jsi šikula, už je na perníčky čas, ale já je ráda zdobím a nerada peču…no jak to tady čtu, zadělám si těsto ![]()
@LenďuleB Perníky ze Slovenska (hned a stále měkké)
50 dkg hladké mouky, 18 dkg moučkového cukru, rozehřát 12,5 dkg Hery s 12,5 dkg medu, 2 vejce, 1 vrchovatá lžička skořice, 2 vrchovaté lžičky perníkového koření, 1 rovná lžička jedlé sody.
Přísady spojíme, vytvoříme krásné, hladké, lesklé těsto, dáme asi na hodinu do lednice a pak vyválíme a vykrájíme. Já dělám perníčky silnější. Po upečení hned potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Přidávám foto, i když teda nejsou vánoční ![]()
@Paoloska můžu se zaptat, čím lepíte mašličky?
jinak je to krásná práce, jednoduché a čisté ![]()