Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tunrida píše:
No hlavně od podzimu do jara, takže zalez, zamkni a opovaž se vylézt z domu
a já bych dodala, že bych preventivně nepouštěla domů ani manžela, aby nedej bože nějakou chorobu domů nepřinesl… ![]()
@nozu píše:
a já bych dodala, že bych preventivně nepouštěla domů ani manžela, aby nedej bože nějakou chorobu domů nepřinesl…
No to jo, jenom v práci se každý střetne s více lidmi, než v obchoďáku. Jenže tomu mýmu by se to ještě líbilo. Ten by byl schopnej si dole rozložit rybářský lehátko a udělat si tam svůj veget ![]()
@mrs.gendy píše:
Jde o to, ze ted jsou vsude nejake chripky a taks malou jsem byla v obchodaku poprve ve dvou mesicich, ale bylo leto a lidi vsude minimum.
samozrejme jsme to strouhli na co nejkratsi dobu stravenou v obchodech.
nejsem zastancem sklenikovych deti ani ze matka do konce sestinedeli nesmi vystrcit nos, jenze v tohle obdobi je to na prd i pro dospeleho cloveka
Přesně můj názor.
Přímo do obchoďáku jsem ji nebrala dlouho…možná fakt ty dva měsíce? Je to víc faktorů..bacily, hluk, klimatizace..když jsem potřebovala něco koupit, malou jsem dala manželovi. Nějak nechápu, kde je problém
bývala jsem od jejích 8mi týdnů mezi kojeními pryč běžně (ty tři hodiny) to by ti mohlo na nákup stačit ne?
@brunet1 Hned pár dnů po odchodu s porodnice jsme brali malou do super, hypermarketů na nákup potravin, drogerie. Neni potřeba dítě izolovat od světa a nemocná v 1,5roce ještě nikdy nebyla. Oblečení jsem chodila kupovat sama mezi kojenim, hlídal tatínek ![]()
Tak já si myslím, že ironie není na místě, zřejmě jsou tu samé šťastné matky, kterým miminko neonemocnělo, ale to neznamená, že se to stát nemůže… Pracuji ve zdravotnictví a už jsem pár nehezkých případů viděla. Tak proč zvyšovat riziko, když to není bezpodmínečně nutné, nakonec i pitomá rýma u kojeného dítete je docela nepříjemná. Nikdo přece netvrdí, že musí být dítě zavřené doma, spíš mám na mysli courání po obchodech.
S druhým jsem chodila od 2 týdnů nakupovat. Přes kočárek jsem dala plínku a snažila se nákup vyřídit co nejrychleji.
Já raději ještě počkám až opadne chřipkové období a pak uz vyrazíme ![]()
Nam doktor doporucil takhle - v sestinedeli do obchodaku vubec a po sestinedeli je to v zime v obdobi chripek velky riziko. muj maly ma tri mesice, obcas s nim na nakup zajdu, ale je to turbo rychlost a taky se snazim jit dopoledne cez tyden, nebo radsi mensi obchod. miminko ma slabsi imunitu a kdyby ochorelo, asi by si si pak nadavala, ze si byla nakupovat ![]()
@saskaaleo máme teď 2,5 měsíce a ještě čekáme
jídlo mi dovezou z TESCA tak to nebudu nějak hrozit, počkám si na jaro ![]()
@brunet1 tak to delas urcite dobre..mna uz to taky doma moc nebavi, ale mala jsem si to mimino lepe naplanovat ![]()