Kdy filé z ryb.

50
11.11.06 14:26

Kdy filé z ryb.

Ahoj. :)
Chtěla jsem se zeptat kdy dávat dítěti filé z ryb a jak ho připravujete.Moje kamarádka má 10měsíční holčičku a její doktorka jí řekla,že ho muže malé klidně dávat.Mě se to zdá,ale moc brzo.Jaké máte vy zkušenosti.
Všem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
11.11.06 14:37

Davam ho zhruba od roka, ale ne klasicky smazeny, i kdyz je fakt, ze Pepi uz smazene file pred par dny taky ochutnala..

Rozpustim na panvicce maslo, pridam file (nesolene) a kdyz mam chut tak platky cesneku. Muze se pridat porek, hrasek (ten je obzvlast dobry), kukurice… Po obraceni a vypareni vetsiny stavy, kterou file pusti, posypu syrem a necham rozpustit. Podavam s bramborem. Misto tatarky mivame ochuceny jogurt. Holky to miluji. A priprava trva tak deset minut…
Opravdu to neni potreba solit, osoli to syr.

Zacala jsem delat i rizoto z file - opet se file posmazi na masle, ale pridavam i mrkem, hrasek, kukurici, brokolici (proste co dum dal) a kdyz je vydusena stava pridam hrnek ryze parboiled, dva hrnky vrouci vody a osolim, priklopim poklickou a ztlumim ohen a pak si toho 18 minut nevsimam. Podotykam, ze to delam v teflonovem hrnci, takze nehrozi pripaleni (totez delam i z kureciho nebo z hub - ty ale bez zeleniny).
Na taliri sypu syrem.

Priznavam, ze prvni variantu maji holky radeji.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
11.11.06 15:01

Davam od neceleho roka (kupuju ale spise drazsi) - nejprve dusene se zeleninou, ted i pecene. Rybu davam cca jednou tydne. Asi bych mela dodat, ze jsme (zatim nastesti) nealergici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
11.11.06 16:40

Kdy filé z ryb

Mám podobný dotaz,
koupila jsem ze zvědavosti příkrm HAMI rýže s tuňákem a s cuketou. Má být od 8 měsíce. Malému je skoro deset m. Máte s tím někdo zkušenost?Je to přece jen taky ryba a ty jsem četla že se mají dávat až tak od roka :? . Taky jsem od HAMI viděla červené fazole už nevím s čím. To by mě taky zajímalo co to dělá s bříškem vašich dětí jestli už jste to zkusili :?: .
Díky za radu :) M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
11.11.06 20:02

Ahojky,
jen taková poznámka na okraj. Pokud máte dítko s atopickým ekzém nebo jinou alergii, nemělo by mořské ryby do 3 let. Mořské ryby a jiné mořské potvůrky (většina filet z rybárny je právě z mořských ryb) mohou být silným alergenem i pro dospělého člověka.
Jinak já jsem dávala poprvé rybu (kapra) v 1.5 roce. Lehce podušeného na másle. Nebo klasický recept pro sladkovodní rybu , pečená, lehce osolená , kmín, hodně másla.
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
11.11.06 20:55

Ahojky,
my zatím ještě rybu neměli. Dáda sice alergik není, ale já v 5 letech skoro umřela na anafylaktický šok (nikdy se nezjistilo, na co to byla reakce), takže jsem hodně opatrná. Nejspíš ji zkusíme o svátcích a hluboce doufám, že se to obejde bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
12.11.06 17:39

Všem díky.Ftlé teda malé zkusím.A recepty jsou super.Určitě budou mít uspěch. :P Sama jsem se olizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí