Kdy je dokončena 9. třída

Napsat příspěvek
Velikost písma:
adam16
25.4.24 11:06

@Buba mara u mě prý bych teď důchod měl jít podle zdravotního atd protože můj stav je vážný srdce atd a kolem té 10/13 bych měl víc takže přežiju

• Citovat
  • Upravit
25
29.4.24 19:27

Ta devítka se dá dodělat i dodatečně, chce to zeptat se ve škole. Jinak budeš moct jít jen na tzv. éčkove obory, kdyby ses chtěl vyučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
29.4.24 19:51

Nejdřív Románek, teď tenhle exot s třemi nesmyslnými odklady, co se hodlá celým životem proválet na ID, zakládá jednu pitomou diskuzi za druhou, ale do školy chodit nemůže. To by mě zajímalo, komu bude viset na krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
1.5.24 10:17
@Buba mara píše: Více

Mentální postižení nevyléčíš. A že bude dělat manuální práci? S hraniční inteligencí toho moc nenaděláš, ani kdyby tu zš dotlačil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
1.5.24 10:20
@hanka.br. píše: Více

Tyhle řeči lidé s hraniční inteligencí poslouchají celý život, pak se divíte, když někdo takový vezme klacek do ruky a omlátí ho druhým o hlavu. To pak řeknou, my to vždycky říkali, že je divnej a vůbec si neuvědomují, že ho k tomu dohnali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
1.5.24 10:21

Čím více čtu tuto diskuzi, tím více vidím, jak to lidé s hraniční inteligencí mají těžké. Stát jim nepomůže a lidé jsou na ně hnusní. Chtělo by to nějakou podporu zákonem zajištěnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
2.5.24 05:29
@Kipa22 píše: Více

Jakou podporu? On nedokonci zakladku protoze chodil za skolu a sam si omlouval hodiny. Kdyby to mel vsechno radne dolozene tak se spoji skola s rodici a tu zakladku dodela.. Ulev je dost.. Bratr je v devitce a uz pul roku nebyl ve skole. Ucivo se smrsklo na nejnutnejsi minimum a uci se z domu. Tady se ale chlapci nechtelo do skoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
2.5.24 21:50
@Jemako píše: Více

Ty jsi asi nikdy nepracovala s klienty lehce nad mentální retardací. Kdybys tu problematiku znala, nikdy bys takto nemluvila. Dítě s takovouto inteligencí nelze hodnotit kritérii pro běžnou populaci. Takové dítě je celkově na jiné úrovni. Měla jsem kdysi v péči mladého kluka, byl lehce nad MR. Zajistila jsem mu podporovanou práci v rámci jednoho zařízení a jednoho dne tam nešel. Když se objevil, ptala jsem se ho proč tam nešel a on mi řekl, že šel na houby. Práce neuteče, ale houby by mu vysbírali a moc hezky se přitom usmíval a vůbec nechápal, proč to vadí. Jeho ošetřujícímu lékaři jsem řekla, že by měl mít ID, proč mu ho nezařídil. On mi na to řekl, že se to zařídit pokoušel, bohužel, neprošel o 2 body.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150071
2.5.24 21:54

Nejdůležitější je rodina, vedení rodiny a spolupráce rodiny se školou. Jak tohle není, je to špatně a špatně to dopadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
2.5.24 21:58

je takové zamyšlení laika - možná kdyby nebyl inkludovaný, kdyby mohl na zvláštní školu mezi své, tak by měl tu zš dokončenou, byl by líp motivovaný a škola by byla v jeho mentálních možnostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.24 22:05

Nečetl jsem všechny příspěvky…ale asi bych se na školu resp. vyvsědčení v*sral…stejně ti to nepomůže. Věřme, že jsi jinak šikovný a nám se nic „neztratí“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5987
3.5.24 06:14
@stinga píše: Více

To je pravděpodobné. Na běžnou základku je třeba, aby měl motivované rodiče, kteří se svým způsobem obětují a budou s ním tu školu pravidelně dělat, komunikovat se školou a řešit těžkosti v PPP. Ne, že to nechají, aby to šlo samospádem, to jde udělat u mentálně zdravého dítěte, ne u hraničního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
3.5.24 07:14

@Kipa22 Jak poznáš u zakladatele hraniční inteligenci? Můžu soudit jenom podle písemného projevu, jeho formy a obsahu a nemyslím si, že by se takhle vyjadřoval člověk s hraniční inteligencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2608
3.5.24 08:56
@hanka.br. píše: Více

Presne to si myslim. Mam takoveho cloveka v rodine a takhle se teda vyjadrovat neumi.. Natoz pisemne.. U tohodle cloveka ale bylo dusledne vedeni rodicu.. Tady asi neni zajem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
3.5.24 09:01

Víš co, já mám podle diskuze spíš pocit, že zakladatel/ka má inteligenci úplně normální, akorát si tu z nás robí pr*el :nevim: Jinak s tebou souhlasím, lidé s různými hraničními omezeními to nemají lehké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze