Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrr rano maminky.mam dotaz.. Jsem 5mesic bez antikonc. s manzelem se snažíme o miminko. Prvni mesic MS nedorazila druhy jsem sla na vyvolani. treti dorazila normálně a ted jsem 29.DC a MS nikde. Testy negativni. Mate nektera zkusenost? kdy se objevuji ty vytouzene //?
nebo kdy jit na vyvolavaci injekci aby mi to pripadne neublizilo… Dekuji za názory Tereza.
Nevím, kolik ti je let, ale na vyvolávačky bych moc nechodila. Menstruaci z ní sice dostaneš, ale nastartování tvého cyklu to nemusí vůbec pomoci. Nechala bych tělo chvíli vzpamatovat samotné. A pokud by to stále nešlo, předně bych ověřila, zda vůbec ovuluješ. Hodně štěstí. ![]()
@Litta 24 mi je.
. A kdy byste teda vzdala cekani a sla k mudr? A kdy si udelat test? zacinam mit male nadeje a nepremyslim nad nicim jiným ![]()
@TerezaRyš vyvolávačka je zbytečná. Ale pokud by tam mrně bylo, tak mu neublíží.. test nejdřív v den, kdy má být ms
@martina.se mela byt 23.-27. Takze vlastne uz by melo byt skoro po ni a nic. A testy negativni ![]()
@TerezaRyš to může mít moře příčit, vč opožděné ovulace, anovulačního cyklu atd.. ale osobně jsem na vyvolávačky nechodila, zbytečný zásah do těla..
Ahoj. Tak ja mam parkrat do roka anovulak a na injrkci chodim nejdriv pri zpozdeni 14 dni a vic. Pak nasadim bylinky a slapu jak hodinky nejakou dobu. Bez injekce jsem to zkousela jednou a dostala jsem se na 60dc a ms porad nikde takze bych se nacekala.
Skoro rok mi zbytečně dr cpala vyvolávačky místo toho, aby řešila, proč ms nechodí. Pak jsem ji dala čas a cca po 2-3 měsících přišla sama. To bylo radosti, celkově i trvalo přes rok, než se mi dal cyklus po HA dohromady. Vyvolávačka nic neřeší, prostě dej tvému tělu čas a ms nakonec přijde sama ![]()
@Schara jestli můžu poprosit, ty bylinky by mne taky moc zajímaly. Děkuji.
@TerezaRyš @ropucha 02 pouzivam klasicky gynex a mam po nem pekne pravidelny cyklus ![]()
@Schara a kdy myslite ze ho mam zacit kdyztak brat? na netu ctu hodne nazoru… Ted mela byt tyden ms a nic tak nevim kdy s nim nastartovat… ![]()
@TerezaRyš ja vetsinou zacala po injekci kdyz jdem dostala ms. Takze 1dc. Ale pry je jedno kdy se zacne.
Ahoj, potrebuju asi jenom ujistit, ze je vše OK
Jsem 33DC, nedostala jsem menstruaci, ale těhotenský test vychází negativní, a ani se oproti předchozím zkušenostem těhotná necítím. Normální cyklus mám 26-27 dni. Jsem mimo ČR, takže si nemůžu zajít k doktorce a místní se mi zkoušet nechtějí. Je problém, když menstruaci nemám? Jak dlouhé musí byt vynechání, aby to bylo potřeba řešit s doktorku? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale mám špatný přístup k netu, takže si to nemůžu vyhledat, pořad to padá. A nikdy se mi to zatím nestalo.
Kazde zene se jednou za cas stane, ze proste menstruace nepřijde. Zkus pockat jakoby do dalsi a kdyz tak az pak to resit s dr. Samozřejmě pokud ti nic jineho neni ![]()