Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte dámy, potřebuju prosím pomoct…
Dne 15.1.2026 jsem dle ultrazvuku byla 13+0, termín porodu mám 23.07.2026. Menstruaci před otěhotněním jsem pravidelnou vůbec neměla. Dokážete mi prosím některá spočítat/poradit, kdy jsem otěhotněla? Kdy se to mohlo stát?
Zajima me to, děkuji moc🙏🏼
@j.a.n.i1 píše: Více
Děkuji moc za odpověď, mohu se ještě zeptat jak jste na to prosím přišla? Já jsem v tomhle úplně mimo
![]()
Týdny těhotenství se pocitaji od prvního dne poslední menstruace, coz je doba, kdy žena těhotná jeste neni. Otěhotni pri ovulaci, coz je cca 14 dni po tom prvním dni menstruace. Nicmene je to fakt hrubý odhad, protoze každá ma ovulaci jiny den cyklu a navíc ke styku nemusi nutne dojit v den ovulace, ale plus minus par dni.
@Midaku píše: Více
Digitální test, který jsem si dělala 24.11.2025 mi ukázal 2-3…
@0908lucc mne se nechce nic počítat, snad zvládneš kouknout do kalendáře, ne… odpocitej od toho screeningu minus 11 tydnu, jak tu nekdo psal. A mas přibližný termín početí. Nebo to nahazej do kalkulacky na netu, umi spočítat nejen datum porodu, ale prave i datum početí.
@Náměsíčná píše: Více
Děkuji za odpověď. Paní před vámi psali před 11 týdny, to vychází na týden od 3.11.-9.11.2025. A test 24.11.2025 mi ukázal 2-3 tyden, což by tak vychazelo. Jak jste prosím přišla na konec října? ![]()
Pokud nemáš více adeptů tak je snad jedno kdy došlo k početí ne. Přesný datum stejně nelze zjistit na den.
@Midaku píše: Více
V tomhle případě to ale odhad neni, jelikož těch 13+0 ma urceno z UTZ a ten je touhle dobou nejpřesnější.
Ano, je to podle prvotrimestrialniho screeningu, posunuli mi i datum porodu na 23.07.2026
Vsechny 3 deti byly u nas z ivf a vsechny o týden “vetsi”. Taky mi prijde, ze zakladatelka urcuje otce a jestli to bylo u sebe, tak to proste neodhadne.
@DandátkoP píše: Více
Otce neurčuji, jen mě to zajímalo jelikož jsem se ptala i uměle inteligence tak jestli se to dá nějak spočítat. ![]()
@0908lucc píše: Více
Dá, tak to vychazi cca na ty uplne posledni dny v rijnu. Ale je to plus minus tyden. Dle testu to neurcis, kazdej ma hladiny hcg jiny a test funguje na zaklade hcg v těle, rozptyl je obrovský.
@DandátkoP píše: Více
No, plus mínus tyden to neni, rozptyl 14 dnu fakt slusne udelany utz pri screeningu nemá.