Kdy jste přestali kojit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Do 4 měsíců kvůli věčným bojkotům, pak jsem to vzdala. Ale neměla jsem v plánu kojit déle než do roka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
První do 15 měsíců, pak jsem odstavila, protože moje tělo tu zátěž nezvládalo. UM tvrdě odmítala, tak jsem dávala více jogurtů a sýrů a doktorce tvrdila, že ho pije.
Druhého jsem kojila do 9 měsíců. Začal bojkotovat kojení, tak jsem toho využila a převedla ho na UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vine007 možná se zapojilo nějaké to kojené dítě do diskuse…mě taky kolikrát nečekaně vlitnpu děti do náruče a nebo když se věnuju jednomu druhé slohne odložený odemčený telefon a namačkaji mi tam kde co 😂 🤭
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu to já jsem doktorce nahlásila že mi malej mlíko plive, jak moje tak umělé…řekla že to tak některé děti mají a mám dávat jojurty později tvarohy a od roka zařadit sýry…ale melmtehdy jen 5 měsíců no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vine007 píše: Více
Děkuji za normální odpověď.
To Já tvrdím taky, ať si každý kojí jak dlouho chce…
Ale je taková skupina žen, co nic jiného, než kojení neuznávají.
Takhle jsem se rozkomtřila s kamarádkou, protože kojit jen 6 týdnů je sci-fi a každá matka musí mít mléko, protože to tak příroda chce.
Jo a žádné jiné potraviny, dokud je kojenec (takže její syn byl do roka jen na mléku).
Přitom jako bezdětná byla normální super ženská ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky mě to nešlo už v porodnici, tam najel tedy i sunar a ani doma to nešlo, byla jsem vyčerpaná, malej hladovej, a nakonec jsem to 14den vzdala úplně.. a byla jsem ráda. Pak příkrmy, sladké ovocné, a od roka už byl malej ale na normálním jídle
tak že druhé bude už jedině na umělém
- Citovat
- Upravit
@Vladusxx píše: Více
No já dostala od doktorky kázání, jak je nezbytně nutné mu to umělé mléko dávat. Tak jsem jí to na další kontrole odkývala a jela si podle svého. Ona byla taková svérázná, pak jsme od ní odešli…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nozu tak to chápu…to bych taky asi kecala…ale podle mě 1,5 roční dítě mléko už tak zásadně nepotřebuje a stačí mu ty mléčné výrobky…u 6m mě dost podivilo jak to doktorka vzala v klidu…čekala jsem právě že mi řekne že to do něj mám nacpat třeba spodem když to nejde horem 😂 ale naše doktorka je hrozně fajn…zrovna včera jsem byla se starší na tříleté prohlídce a mala si sebou nesla svůj malý doktorský kufřík který dostala k narozeninám…paní doktorka se nechala vyšetřit, nechala si nalepit náplast a pak malé dala asi tak 10 obrázku, prstýnek a pastelky ☺️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kojení žádnou horní hranici nemá, a proto záleží pouze na matce, do jakého věku dítěte se rozhodne kojit. Umělé mléko pak můžete podávat až do tří let věku dítěte.
Děti po 1. roce by měly dostávat 300–330 ml mléka (např. batolecího mléka).
Děti po 2. roce by měly dostávat alespoň 125 ml mléka, které zajistí denní přísun důležitých živin.
- Citovat
- Upravit
Právě kojím 5. a 6. (3 a 1 r) a odstavit se zatím nechystám ani jedno z nich, čtvrtě mám kojené do samoodstavu po 4. roce, pomohlo k tomu asi další těhotenství, těžko říci, ale jak syn přestával spát přes den, přestával se i kojit.. Třetirizenou jsem odstavila já, ve 2 a čtvrt, protože mi to bylo nepříjemné, už fakticky nepila, druhorozenou jsem kojila velmi krátce, tam jsme spadli po šestinedělí do bojkotů, neprospívání, bylo to dítě, kterému dudlík fakt zavařil, dcera brzy skončila na UM (proto jsem dalším dětem už dudlík nedala), prvorozený se mi odstavil v těhotenství, to mu bylo 1,5, pak se začal po několikaměsíční pauze kojit znovu a odstavila jsem ho já krátce před 3. rokem, prostě už mi to stačilo, tak jsem vysvětlila, že mlíko už není..Ty nejstarší děti už jsou dospělé a nepopírám, že lepší přístup k informacím a virtuální podpora přispěla u mě k prodloužení kojení, samozřejmě i vlastní zkušenosti a vědomí, že fakt nic netrvá věčně, že spousta věcí, třeba i ohl
edně kojení, netřeba řešit, protože se ve správný čas samy vyřeší (mám na mysli např. uspávání kojením nebo noční buzení na kojení).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit