Kdy mít první dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15855
31.7.19 07:42

Co nejdříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
31.7.19 07:46

Mas neco nasetreno ty sama? Nebo vsechno financuje tvuj pritel? Mas neco odpracovano? Mas nejakou praxi? Vzdyt spolu jeste ani poradne nezijete, kdyz si u rodicu? Osobne bych jeste pockala a sla do prace. Takhle budes akorat s ditetem uplne zavisla na priteli. Jinak proti veku na dite nic nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
31.7.19 07:50
@xkoup21 píše:
Mas neco nasetreno ty sama? Nebo vsechno financuje tvuj pritel? Mas neco odpracovano? Mas nejakou praxi? Vzdyt spolu jeste ani poradne nezijete, kdyz si u rodicu? Osobne bych jeste pockala a sla do prace. Takhle budes akorat s ditetem uplne zavisla na priteli. Jinak proti veku na dite nic nemam.

Kde píše, že bydlí u rodičů? U rodičů bydlí kamarádka, která ji odrazuje od dítěte. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
31.7.19 07:51
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Viz otázka výše.. Je mi 25 a příští rok bychom s partnerem, se kterým jsme spolu 5 let, na jaře chtěli začít pracovat na miminku. Rodina je samozřejmě nadšená, už chvilku by si to přála. Máme v osobním vlastnictví byt v novostavbě(ca 80m2) s terasou, kam se dá i dát kočár ven místo zahrady, na který jsme hodně dřeli a odříkali si na začátku v naprosto ideální čtvrti pro rodiny s dětmi, teď kupujeme velké rodinné auto, aby se nám tam do budoucna vešel náš pes a kočár a mělo isofix apod. No nicméně třeba od své bývalé spolužačky a velmi dobré kamarádky poslouchám, že je to brzo, že budu litovat apod. Sama ještě bydlí u rodičů a nechodí ani nikam na brigády, takže asi můj život nechápe. Jiný můj kamarád mi vyčetl, že to není jen tak a jak to chci jako zvládat (Až budu na mateřské, můj muž má dobrý příjem - IT sféra a já mohu pracovat na notebooku z domova třeba hodinku denně) - tenhle kamarád, co mi to říkal už tři roky pracuje někde ve skladu a bydlí s rodiči, kterým nedává ani korunu na bydlení a maminka mu vyvařuje a věčně si stěžuje, že nemá peníze (party, cigarety apod). Mně to vlastně hodně mrzí, protože já to tak cítím, nebaví mě chodit do města večer a vracet se nad ránem, nebo utrácet šílený peníze za „poslední trendy podle influencerů“, ale radši jdu na procházku (za barákem máme řeku, louky a přírodu) s mužem a pejskem, hrozně si těchto chvil vážím a naplňují mě… Navíc si myslím že přelom 26-27 je na dítě i ze zdravotních důvodů akorát…
Jaký na to máte názor vy? Možná potřebuji slyšet i někoho jiného, byla jsem z toho nepochopení celkem smutná…Děkuju moc a přeji Vám hezký den! :kytka:
Anonym z důvodu citlivosti informací o kamarádech..

Tak podmínky ideální, snad jen popřát, aby to co nejdřív vyšlo. Ostatní lidi bych neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
31.7.19 07:53

Teď je to ideální. Ideálnějsi už to nebude. Leda ještě naplánovat svatbu a šup na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
31.7.19 07:55

Není to brzo, máš-li zázemí, je nejlepší čas. Jen já bych nerodila děti přítelovi, ale manželovi, Zásada, nechtěla jsem rodit nemanželské děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
31.7.19 08:01

Nechápu, proč to s někým vůbec konzultujes a ještě čekáš od všech schválení. Nikdo jinej ti dítě vychovávat nebude, takže pokud s partnerem dítě chcete, tak si ho udělejte :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
31.7.19 08:02
@Šáruší píše:
Není to brzo, máš-li zázemí, je nejlepší čas. Jen já bych nerodila děti přítelovi, ale manželovi, Zásada, nechtěla jsem rodit nemanželské děti.

S tímto souhlas. :-) Taky bych nejdřív byla pro svatbu.
Manželovi, tehdy tedy příteli, jsem jasně řekne, že děti budou až po svatbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594

Pokud víš, že partner je ten pravý, běž do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Svatbu chceme udělat malou na jaře, jen rodina. :)
Nechci se chlubit, to ne - jen někdy, když člověk nenapíše vše do puntiku, vznikají tady docela zajímavé hypotézy. :-)
Jinak ano - pracuji tři roky, našetřené máme společné peníze, dáváme oba podobnou částku.

• Citovat
  • Upravit
32914
31.7.19 08:04

Já mám k tomu též jen poznámku, že by se hodila k dokonalosti ještě svatba. Ja se vdávala podruhé též když jsme se rozhodli že chceme ještě společné dítě. Mít byt, auto, dítě jen s přítelem..by mi nestačilo. Chtěla bych mít na zvonku společné rodinné příjmení.
Jinak myslím že podmínky ideální, věk taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
31.7.19 08:05
@Anonymní píše:
Nechci se chlubit, to ne - jen někdy, když člověk nenapíše vše do puntiku, vznikají tady docela zajímavé hypotézy. :-)
Jinak ano - pracuji tři roky, našetřené máme společné peníze, dáváme oba podobnou částku.

Fakt neni na co cekat :nevim: uz jen, aby se zadarilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Já měla první dítě v 35 a lituju toho, že jsem ho neměla dřív :-( Budovala jsem kariéru, dostala se na vedoucí pozici, šetřili jsme na byt a taky cestovali a prostě si užívali. Zpětně to vidím tak, že jsem to měla udělat jinak a dítě jsme měli mít o hodně dřív, nejlíp tak o 10 let.
Teď čekám druhé a trochu se děsím toho nevyspání při péči o miminko. Už u prvního mi to dalo strašně moc zabrat :-( Prostě o pár let dřív by to člověk zvládal daleko líp, byl ve větší pohodě a měl na dítě víc energie.
Takže to máš takový pohled zase z druhé strany :-)

• Citovat
  • Upravit
27681
@Anonymní píše:
Ahoj všem,
Viz otázka výše.. Je mi 25 a příští rok bychom s partnerem, se kterým jsme spolu 5 let, na jaře chtěli začít pracovat na miminku. Rodina je samozřejmě nadšená, už chvilku by si to přála. Máme v osobním vlastnictví byt v novostavbě(ca 80m2) s terasou, kam se dá i dát kočár ven místo zahrady, na který jsme hodně dřeli a odříkali si na začátku v naprosto ideální čtvrti pro rodiny s dětmi, teď kupujeme velké rodinné auto, aby se nám tam do budoucna vešel náš pes a kočár a mělo isofix apod. No nicméně třeba od své bývalé spolužačky a velmi dobré kamarádky poslouchám, že je to brzo, že budu litovat apod. Sama ještě bydlí u rodičů a nechodí ani nikam na brigády, takže asi můj život nechápe. Jiný můj kamarád mi vyčetl, že to není jen tak a jak to chci jako zvládat (Až budu na mateřské, můj muž má dobrý příjem - IT sféra a já mohu pracovat na notebooku z domova třeba hodinku denně) - tenhle kamarád, co mi to říkal už tři roky pracuje někde ve skladu a bydlí s rodiči, kterým nedává ani korunu na bydlení a maminka mu vyvařuje a věčně si stěžuje, že nemá peníze (party, cigarety apod). Mně to vlastně hodně mrzí, protože já to tak cítím, nebaví mě chodit do města večer a vracet se nad ránem, nebo utrácet šílený peníze za „poslední trendy podle influencerů“, ale radši jdu na procházku (za barákem máme řeku, louky a přírodu) s mužem a pejskem, hrozně si těchto chvil vážím a naplňují mě… Navíc si myslím že přelom 26-27 je na dítě i ze zdravotních důvodů akorát…
Jaký na to máte názor vy? Možná potřebuji slyšet i někoho jiného, byla jsem z toho nepochopení celkem smutná…Děkuju moc a přeji Vám hezký den! :kytka:
Anonym z důvodu citlivosti informací o kamarádech..

nechápu, podmínky máš tak si dítě pořidte, jak žije kamarád je jeho věc, a upřímně vyznívá to že jsi lepší než on :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
31.7.19 08:07
@Anonymní píše:

Tak vše ideální. Malá rodinná svatba je super, též jsme měli. Připravená za 3 měsíce a už jsem na ní stihla být i těhotná. Teď to byl rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí