Kdy na neschopenku

agy
15466
21.1.10 16:03

Kdy na neschopenku

Ahoj holky,prosím Vás od kterého týdne jste šli na neschopenku? Chtěla jsem v práci vydržet,co nejdéle,jenže - je mi zle,nezvracím,ale neustále se mi navaluje,jak vstanu točí se mi hlava a jsem zelená jak sedma :-( Navíc mí dva kolegové mají angínu,přes penicilin hodlají od pondělí chodit do práce :evil: a já chytnu každý bacil. Pracuji v kuchyni s kantýnou,takže taky žádná lehká práce :roll: Jenže jsem teprve v 7tt,vůbec nikdo to ještě neví(ikdyž kolegyně tuší) a já se strašně bojím,abych to nezakřikla :nevim: Tak prosím o radu zkušenější :wink: Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28414
21.1.10 16:11

Agy, já jsem šla od začátku prosince domů, vybrala jsem si dovolenou 2009 a od 21.12 jsem na PN.
Dělám na rizikovém pracovišti (ARO), navíc čekám dvojčátka, doktor by mě ani dělat nenechal …

Už máš potvrzené srdíčko? Domluv se s dr., ale buď hned a nebo po srdíčku, jak chceš ty. Jde o tebe a mimi a jestli ti není dobře, akorát riskuješ :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
21.1.10 16:12

Ahoj já šla hned, po tom co mi gynekolog potvrdil těhu. Blila jsem jak amina a celá jsem se osypala…v práci bych byla k ničemu :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.1.10 16:13

A teda koukám, že vaše cesta k miminku taky nebyla jednoduchá, takže bych řekla hned a odpočívej :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
21.1.10 16:21

Janinko,na srdíčko bych měla jít právě až za týden,do té doby jsem to nechtěla nikomu říkat.Kvůli té naší dlouhé cestě mám panickou hrůzu z toho,že to nevyjde,ale na druhou stranu - říkám si,že lepší být doma,odpočívat a vědět,že jsem pro to udělala vše :nevim: Teď se bojím,že od kolegů chytnu angínu a o fazolku přijdu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
21.1.10 16:26

Šla jsem na PN hned, jak jsem zjistila, že jsem těhotná, cca 7-8 týden, taky pracuju na ARO :andel: , a tam to jinak nejde. Zle mi bývá tak, že do práce bych ani nedojela.
Raději se domluv s dr. a na PN běž, jde o tebe a mimi! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.1.10 16:27

Tak domů na PN, to je asi jedné řešení. Nic nemusíš říkat (a kdyby tak moč.cesty, apod…), na diagnozu se neptají. Teda myslím, protože o mě to věděli. Myslím, že by jsi měla hlavně odpočívat a ne omdlívat v práci :wink:

Příspěvek upraven 21.01.10 v 16:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marcela_81
21.1.10 16:27

Ahoj, já šla hned v 8. týdnu. Dr. mi dala neschopenku na diagnozu, která nesouvisela s těhotenstvím, tak aby se to v práci nedozvěděli. Na konci 3. měsíce jsem jim to pak stejně oznámila.

• Citovat
  • Upravit
6512
21.1.10 16:31

Holka klidne si skoc k dr. driv… Ja mela jit take az za tyden, ale mela jsem docela silne bolesti(tehu jsem uz mela potvrzene z krve), tak jsem po tel. dohode naklusala driv a rovnou si me nechali v nemocnici, pac krome gestacniho vacku (zatim bez srdecni akce - bylo to fakt hodne brzo) mi nasli v deloze i hematom.
A tim romanem chci rict, ze jsem v podstate byla na neschopence od nejakeho 5tt!! :-D Takze to lze :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
21.1.10 16:37

A co zajít za obvoďákem a říct mu, o co jde. On by ti neschopenku nenapsal? Tak by to nikdo nepoznal.. Taky jsem chtěla skončit hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná, ale nakonec mi to vyšlo na prázdniny (jsem učitelka) a po nich už mi bylo celkem OK). A taky jsem věděla, že doma bych se zbytečně stresovala, v práci jsem na to neměla čas. Ale bylo to až po 1.trimestru. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
21.1.10 16:56

Ahojky, pokud budou mít penicilín, tak jsou zaléčeni a od nich nic nechytneš, ale můžeš chytnout něco od ostatních. Já bych asi neriskovala a navíc když je ti špatně, tak se zkus s doktorem domluvit nebo se hod zatím na dovču.

• Citovat
  • Upravit
16291
21.1.10 17:18

Já byla na neschopence snad od 6tt… asi 10 dní po vynechání MS, v podstatě mi ji dal hned na první mnou vynucený kontrole kvůli špinění jako rizikový těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
21.1.10 19:23

Já byla od 8.týdne kvůli krvácení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
21.1.10 19:34

Ahoj, tka já byla na neschopence už od 6tt, pracovala jsem v hospodě Řešila jem to samé vlastně že to nikomu ani nechci říct, protože jsme o první mimi půl roku předtím přišli a tka sjem si říkala že hned jdu zase marodit a co když to nevyjde atd atd, ale pak sjem si řekla c ž etakle nemůžu přemýšlet a šla sjem marodit hned. Pokud to enchceš říkat rodině tak řekni že tě chytli třeba záda-to je dlouho dobější a v kuchyni by jsi s tím být nemohla
A halvně ať všechno vyjde jak má

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.1.10 20:40

Holky, čistě teoreticky, první těhotenství jsem měla úplně v pohodě, žádný problém, pracovala jsem do 7. měsíce (pak byly prázdniny), při druhém jsem musela na revizi v 7tt - zamlklé těhotenství. Teď se snažíme o miminko znova, kdybych otěhotněla, napíše mi dr neschopenku nebo ne? Práci nemám náročnou fyzicky, ale spíše psychicky (jsem učitelka, takže v přímém kontaktu s dětma - velmi často snoplícíma a kašlajícíma :-) ). A jak to na takové dlouhodobé neschopence chodí, mohla bych event. vodit starší dítě do a ze školky a takové podobné činnosti, jsou nějaké vycházky? Možná se ptám hloupě, ale nemám zkušenosti… Děkuji, xxx (omlouvám se za inko, ale chci si udržet trochu soukromí…)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky