Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,prosím Vás od kterého týdne jste šli na neschopenku? Chtěla jsem v práci vydržet,co nejdéle,jenže - je mi zle,nezvracím,ale neustále se mi navaluje,jak vstanu točí se mi hlava a jsem zelená jak sedma
Navíc mí dva kolegové mají angínu,přes penicilin hodlají od pondělí chodit do práce
a já chytnu každý bacil. Pracuji v kuchyni s kantýnou,takže taky žádná lehká práce
Jenže jsem teprve v 7tt,vůbec nikdo to ještě neví(ikdyž kolegyně tuší) a já se strašně bojím,abych to nezakřikla
Tak prosím o radu zkušenější
Díky ![]()
Agy, já jsem šla od začátku prosince domů, vybrala jsem si dovolenou 2009 a od 21.12 jsem na PN.
Dělám na rizikovém pracovišti (ARO), navíc čekám dvojčátka, doktor by mě ani dělat nenechal …
Už máš potvrzené srdíčko? Domluv se s dr., ale buď hned a nebo po srdíčku, jak chceš ty. Jde o tebe a mimi a jestli ti není dobře, akorát riskuješ ![]()
Ahoj já šla hned, po tom co mi gynekolog potvrdil těhu. Blila jsem jak amina a celá jsem se osypala…v práci bych byla k ničemu
![]()
A teda koukám, že vaše cesta k miminku taky nebyla jednoduchá, takže bych řekla hned a odpočívej ![]()
Janinko,na srdíčko bych měla jít právě až za týden,do té doby jsem to nechtěla nikomu říkat.Kvůli té naší dlouhé cestě mám panickou hrůzu z toho,že to nevyjde,ale na druhou stranu - říkám si,že lepší být doma,odpočívat a vědět,že jsem pro to udělala vše
Teď se bojím,že od kolegů chytnu angínu a o fazolku přijdu ![]()
Šla jsem na PN hned, jak jsem zjistila, že jsem těhotná, cca 7-8 týden, taky pracuju na ARO
, a tam to jinak nejde. Zle mi bývá tak, že do práce bych ani nedojela.
Raději se domluv s dr. a na PN běž, jde o tebe a mimi! ![]()
Tak domů na PN, to je asi jedné řešení. Nic nemusíš říkat (a kdyby tak moč.cesty, apod…), na diagnozu se neptají. Teda myslím, protože o mě to věděli. Myslím, že by jsi měla hlavně odpočívat a ne omdlívat v práci ![]()
Příspěvek upraven 21.01.10 v 16:28
Ahoj, já šla hned v 8. týdnu. Dr. mi dala neschopenku na diagnozu, která nesouvisela s těhotenstvím, tak aby se to v práci nedozvěděli. Na konci 3. měsíce jsem jim to pak stejně oznámila.
Holka klidne si skoc k dr. driv… Ja mela jit take az za tyden, ale mela jsem docela silne bolesti(tehu jsem uz mela potvrzene z krve), tak jsem po tel. dohode naklusala driv a rovnou si me nechali v nemocnici, pac krome gestacniho vacku (zatim bez srdecni akce - bylo to fakt hodne brzo) mi nasli v deloze i hematom.
A tim romanem chci rict, ze jsem v podstate byla na neschopence od nejakeho 5tt!!
Takze to lze ![]()
A co zajít za obvoďákem a říct mu, o co jde. On by ti neschopenku nenapsal? Tak by to nikdo nepoznal.. Taky jsem chtěla skončit hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná, ale nakonec mi to vyšlo na prázdniny (jsem učitelka) a po nich už mi bylo celkem OK). A taky jsem věděla, že doma bych se zbytečně stresovala, v práci jsem na to neměla čas. Ale bylo to až po 1.trimestru. Přeju hodně štěstí.
Ahojky, pokud budou mít penicilín, tak jsou zaléčeni a od nich nic nechytneš, ale můžeš chytnout něco od ostatních. Já bych asi neriskovala a navíc když je ti špatně, tak se zkus s doktorem domluvit nebo se hod zatím na dovču.
Já byla na neschopence snad od 6tt… asi 10 dní po vynechání MS, v podstatě mi ji dal hned na první mnou vynucený kontrole kvůli špinění jako rizikový těhu.
Ahoj, tka já byla na neschopence už od 6tt, pracovala jsem v hospodě Řešila jem to samé vlastně že to nikomu ani nechci říct, protože jsme o první mimi půl roku předtím přišli a tka sjem si říkala že hned jdu zase marodit a co když to nevyjde atd atd, ale pak sjem si řekla c ž etakle nemůžu přemýšlet a šla sjem marodit hned. Pokud to enchceš říkat rodině tak řekni že tě chytli třeba záda-to je dlouho dobější a v kuchyni by jsi s tím být nemohla
A halvně ať všechno vyjde jak má
Holky, čistě teoreticky, první těhotenství jsem měla úplně v pohodě, žádný problém, pracovala jsem do 7. měsíce (pak byly prázdniny), při druhém jsem musela na revizi v 7tt - zamlklé těhotenství. Teď se snažíme o miminko znova, kdybych otěhotněla, napíše mi dr neschopenku nebo ne? Práci nemám náročnou fyzicky, ale spíše psychicky (jsem učitelka, takže v přímém kontaktu s dětma - velmi často snoplícíma a kašlajícíma
). A jak to na takové dlouhodobé neschopence chodí, mohla bych event. vodit starší dítě do a ze školky a takové podobné činnosti, jsou nějaké vycházky? Možná se ptám hloupě, ale nemám zkušenosti… Děkuji, xxx (omlouvám se za inko, ale chci si udržet trochu soukromí…)