Kdy na neschopenku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9217
26.1.10 22:09

ozaj a mne kontrola prisla..asi ich ale podnietila moja byvala sefka.. kedze oni este platili par dni PN.. a musela som ist milej pani dole otvorit..no uzasne..clovek ma lezat a nie tralalakat sa po schodoch otvorit milej pani :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.1.10 09:31

zulko moc ti děkuju za info, takže i když půjdu na rozikový a budu na pracovním úřadě tak budu pobírat nějaký penízky je to tak ? Odpracované mám 2 poslední roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
27.1.10 10:48

MYSAGE..ano , budes poberat peniazky a to tu sumu..akoby si bola normalne zamestnana na PN..
ale je dost mozne..ze ako tehulku na PN ta z pracaku vyhodia..ale to nevadi..peniazky dostanes itak.. ale treba ist potom na socialku..drzim palce :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.1.10 14:22

zulok tak ted mě tady holky straší, že když otěhotním na pracaáku tak nic nedostanu :-( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
27.1.10 17:09

Mysage skus zavolat pani na socialke ako to je..u nas je to takto a viem..ze aj u vas to bolo velmi podobne..
no..nevidim dovod.preco by si mala byt bez penazi..ked si doteraz normalne pracovala.. ( teraz by si mala dostat podporu v nezamestnanosti a ked ta nahodou vyhodia z pracaku..tak by si mala dostat peniazky zo socialky a oni by ti mali platit zdravotnu poistovnu a vsetko co treba..)
isto mas na nieco narok ..ja so o tej ochrannej lehote tiez nevedela..poradili mi to az maminky tu na emimcu..
pripadne zaloz novu inu diskusiu..kde to bude aj v nazve, tehulka na pracaku, ci dostane peniazky…
lebo tu tusim kecame len my dve a istotne ma s tym vela mamiciek skusennosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.1.10 17:19

stejně ti moc děkuju, v pondělí jdu na pracák se přihlásit, tak se na to zeptám rovnou tam jak to je když bych otěhotněla, moc díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
27.1.10 17:54

daj vediet ako na pracaku :wink: a siiilno drzim palce na //

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101761
28.1.10 07:16

mysage pokud budeš na pracáku tak na nemocenskou nemáš nárok, můžeš tedy dostat neschopenku, ale bude jen k tomu abys nemusela na ten pracák docházet, dostávala bys normálně podporu, ale až ti skončí, tak už další penízky ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
agy
15466
28.1.10 10:38

mysage, tohle jsem našla v poradně ČSSZ:
Od 4. 5 2010 jsem veden jako uchazeč o zaměstnání u úřadu práce. Onemocněl jsem 14. 5. 2010. Lékař mi odmítl vystavit tiskopis Rozhodnutí o vzniku dočasné pracovní neschopnosti. Byl postup lékaře správný?
Ošetřující lékař rozhodne o vzniku dočasné pracovní neschopnosti pojištěnce, který nemůže plnit povinnosti uchazeče o zaměstnání, pouze pokud jeho dočasná pracovní neschopnost vznikla v ochranné lhůtě ze skončeného zaměstnání (§ 57 odst. 1 ZNP). Ochranná lhůta činí pro nemoc 7 kalendářních dnů ode dne zániku pojištění, pokud pojištění po takovou dobu trvalo (§ 15 odst. 1 ZNP). Jelikož jste onemocněl až po uplynutí ochranné lhůty, nemůže vám již ošetřující lékař vystavit tiskopis Rozhodnutí o vzniku dočasné pracovní neschopnosti. Jakým způsobem doložit pracovní neschopnost v tomto případě Vám sdělí úřad práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
28.1.10 13:20

tak to vidím tak, že od pondělka půjdu asi marodit.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí