Jak se vyřízuje přiznání otcovství?

9099
19.1.10 21:44

Přiznání otcovství

Ženušky japato je to s tím přiznáním otcovství,někde čtu,že už ten papír musím donést sebou do porodnice (vyřizuje se předem s partnerem na matrice),pak prej stačí když rodný list vyzvedne taťulda a já se tam nemusím štrachat s malou.A jinde jsem četla,že až po porodu.Ale asi je lepší si to vyřídit s břuchem,než s malým mimískem.Jak jste to vyřizovaly vy? :roll: Předem nebo po :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
19.1.10 21:46

Já s tím zkušenosti nemám, ale od kamarádek vím, že pokud chcete, aby se dítě jmenovalo po tatínkovi (příjmení), tak musíš už před porodem mít potvrzení o uznání otcovství). Asi to pak jde i po porodu, ale myslím, že zařídit si to předem je jednodušší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
19.1.10 21:49

hojky,
já to chtěla vyřídit, ještě než porodím, ale prý to stačí až po porodu..
Nezapomeňte si s partnerem vzít rodné listy, my si je nevzali, takže až porodím,tak tam budu muset znovu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
19.1.10 21:51

ahojky my byli na matrice před porodem,ale to už je víc jak 12 let jak je to ted nevím,ale myslím že by to mělo být stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marta01
19.1.10 21:53

Ahoj, já vyřizovala s břuchem asi měsíc před porodem :-) Došli jsme oba na matriku - s sebou OP a rodný list, oba - na místě sepsalí souhlasné prohlášení o otcovství a rovnou i jméno a příjmení potomka (obě pohlaví)- tento papír pak s sebou do porodnice. Rodný list vyzvedl otec cca 14 dní po porodu.

• Citovat
  • Upravit
27263
19.1.10 21:55
Marta01 píše:
Ahoj, já vyřizovala s břuchem asi měsíc před porodem :-) Došli jsme oba na matriku - s sebou OP a rodný list, oba - na místě sepsalí souhlasné prohlášení o otcovství a rovnou i jméno a příjmení potomka (obě pohlaví)- tento papír pak s sebou do porodnice. Rodný list vyzvedl otec cca 14 dní po porodu.

tak tak RL vyzvedl taťka ještě jsem byla v porodnici. My akorát neměli vyplněný ty jména, protože se mi nechtělo. Papír s jménama jsem sebou nesla až do porodnice. Matrikářka sice prskala, že ty jména tam být musí, tak jsem jí řekla, že ještě nejsme dohodnutý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
19.1.10 21:55

Ahojky,tak my to vyřizovaly před porodem,chtěli to po mě už při sepisování porodopisu.
A rodný list,vyzvednul tatínek,ještě když jsme byly v porodnici,takže to je také bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
19.1.10 21:56

Řekla bych, že pokud má mít dítě příjmení otce, tak by se uznání otcovství a papír o jménu dítětě měl vyřídit před porodem. Nejsem si tedy 100% jistá, jestli je to tak povinné.

V každém případě bych to vyřizovala radši s bříškem. S miminkem pak lítat po úřadě :roll: by se mi nechtělo. A třeba já se sotva dovlekla pro rodný list (špatně se mi chodilo kvůli hnuté kostrči, obří modřině a hojícímu se šití)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
19.1.10 21:57

Děkujiiii :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
19.1.10 21:58

ahoj,musite nejdrive na matriku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
19.1.10 22:13

Přesně, pokud má mít dítě příjmení otce, mělo by se to vyřídit před porodem, jinak bude mít automaticky příjmení matky a muselo by se to vyběhat po. Mně to říkali, hrozilo, že porodím ve 33tt a neměli jsme to, tak jsme pak hned mazali na matriku, vyřízeno během asi 5 minut a papír jsme pak dali v porodnici na jejich příjem - matriku a RL přišel domů poštou. To, že mi tam dali moje datum narození 15.2.1907 je jiný případ, ale opravili to a poslali nový RL :) Den, měsíc ani rok nesouhlasili, nevím, jak se zadařilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.1.10 22:16

JJ MUSÍTE NEJDŘÍV NA MATRIKU. NÁM V PORODNICI NA KLADNĚ ŘEKLI ŽE KDYŽ NENÍ PAPÍR Z MATRIKY TAK AUTOMATICKY BUDE V RODNÉM LISTĚ DÍTĚTE PŘÍJMENÍ PO MATCE. I KDYŽ U TOHO BUDE OTEC…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
19.1.10 22:41

Mě říkali ať si to vyřídím předem, po porodu že by se to muselo řešit soudně… :nevim: A rodný list nám pak poslali poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.1.10 22:48

Je to,jak psaly holky přede mnou..Pokud chceš,aby dítě mělo příjmení otce,je potřeba zajít na matriku před porodem a uznat otcovství.Jména po nás nechtěli.Tak jsme to udělali u mého druhého dítěte..

Mám ještě starší dítě z jiného vztahu,otcovství nemám určené z osobních důvodů,dítě má mé příjmení a nikdo nic soudně neřešil.Prostě jsem to jen vysvětlila paní na odboru péči o dítě.Protože když nemá dítě určené otcovství,automaticky se to hlásí.Alespoň porodnice,ve které jsem rodila.Vysvětlila jsem to a tím to haslo.

• Citovat
  • Upravit
1568
19.1.10 23:09

Ahoj, já jsem rodila o malinko dřív a neměla matriku vyřízenou. Když se Kubíček narodil, paní z matriky musela uvést do všech papírů moje příjmení, i když byl přítel u porodu, proto se jmenoval v porodnici po mě. Když jsem šla vyzvednout RL šel semnou na matriku i přítel a matrikářka mu dala podepsat papír o uznání otcovství a vytiskla RL už s jeho příjmením…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí