Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
uznání otcovství musí být před porodem , pak je to komplikované protože mimi dostane automaticky příjmení po mamince, jinak nám rodný list přinesla pošta ![]()
Ahojky tak já to zařizovala asi v 5 měsíci zašli jsme s tatuldou na matriku sepsali to:)
Jo a rodný list prcka jsem dostala v porodnici ale možná to je tím že jsem tam leželi kvůli žloutence 14 dní nevím.
Kamoška si to vyřizovala po porode,ale myslim,že je lepšie pred než pak ťahať novorodeniatko po úřadech
Lucka
My to taky vyřizovali před porodem:-)Akorát jsme tam šli dvakrát,protože prvně jsme zapomněli můj rodný list:D
Dobrý den,jsem ve 37TT a před týdnem jsem si vzala od sestry v poradně papír pro přiznání otcovstvý a zítra jdu s přítelem na matriku to vše vyřídit.S sebou občanky a rodné listy,vím že to u nás v porodnici chtějí,tak to raději vyřídím teď.V tech bolestech bych jim asi těžko vysvětlovala,proč to nemám vyřízené.A také bych chtěla dvě jména a tam mi rovnou řeknou,jestli je to možné Atd. Přeju hezký den Saša ![]()
Ahoj holky mám dotaz ohledně přiznání otcovství…v kolonce termín porodu-který termín se uvádí?Je to jedno?Mě se teď v porodce řídí dřívějším termínem dle MS a v tomto lejstru mám napsané datum pozdější dle UZ (je to o 5 dní rozdíl jen tak se v porodce řídí termínem dle MS)…tak teď nevím jestli s tím pak nebude třeba poblem-když oni pak maj problemy s kde čím…nevíte některá?
My kvůli tomu byli na matrice a tam si to úřednice opsala sama z průkazky. Ale mám tam stejně jenom termín podle PM. Nebo se zeptej na matrice, stejně ti to musí potvrdit, ne?
No oni mi to potvrdili,opsala si termín taky z prukazky,ale mám tam ty dva tak asi je to jedno ale doufám,že mě pak někde nepoženou skrze datumy znova po porodě…
Ahoj holky.....
nevíte prosím na jakou matriku zajít s formulářem o určení otcovství ? Zdali na matriku přítelkyně,nebo přítele ? Máme každý jiné místo trvalého pobytu.....
Díky za info
Ahojky,prosim potreboval by jsem pomoc pri reseni me situace.Pred 6 lety se nam narodil 1 syn,kterz je jak papirove tak i biologicky muj.Po dvou letech se nam narodil dalsi syn,kterej je muj jen biologicky.Z duvodu toho ze ma expritelkyne byla vdana za cizince.Jejich svatba ji prinesla penize a mu prac.povoleni.U 1 syna jsme stihly zakonou lhutu 6 mesicu na priznani otcovstvi,u druheho ne.Jak by jsem mohl dostat sveho druheho syna i papirove.Mam sve deti moc rad a vim ze u ni v rodine nefunguje vsechno jak ma.Nedavno porodila dalsi dite s novym pritelem,a pomalicku se prestava starat o me deti.Jedine co porad jen chce vic a vic penez.samozrejme bez dokladu o zaplaceni.Na 1 syna platim 2000,– a druhemu synovi sporim penize zvlast na ucet.Nedavno mi od ni bylo receno ze si mam uvedomit ze i druhy syn je muj.Na meho druheho syna uz ale alimenty dostava od byvaleho manzela.Proto vas touto cestou prosim o radu,jak mam sve deti dostat aspon do stridave pece..a pokud mozno do pece vubec.Dekuji Petr ![]()
Ahoj..holky se zeptat zda-li vyplnim formular o priznaní otcovstvi…budu mit narok na porodne? ja vim ze se ted scitaji platy a kdyz to presahne ten jejich limit tak nedostanu ani korunu, ale zajímá me zda-li napisem ze je otec ale ja mám trvalej pobytn jinde, jestli ho dostanu..dekuji moc za odpoved
![]()
@pávek píše:řekla bych, že je to jedno - my byli na mém, přítel má též bydliště jinde
Ahoj holky.....
nevíte prosím na jakou matriku zajít s formulářem o určení otcovství ? Zdali na matriku přítelkyně,nebo přítele ? Máme každý jiné místo trvalého pobytu.....Díky za info
@I-v-a píše:
Ahoj..holky se zeptat zda-li vyplnim formular o priznaní otcovstvi…budu mit narok na porodne? ja vim ze se ted scitaji platy a kdyz to presahne ten jejich limit tak nedostanu ani korunu, ale zajímá me zda-li napisem ze je otec ale ja mám trvalej pobytn jinde, jestli ho dostanu..dekuji moc za odpoved![]()
přítele jsem do RL uvedli, bydliště má jinde - ale jeho plat se bude započítávat do posudku na porodné
Dobrý večer, mám dotaz musím taky na matriku když jsem za muže vdaná? Nebo stačí vše nahlásit v porodnici??,děkuji za odpoved ![]()