Jak se vyřízuje přiznání otcovství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34541
18.8.12 21:44

Kdyz si vdana tak nee priznani otcovstvi se tyka tech co zijou na hromadce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
18.8.12 21:47

Jo a oddaci list a fotokopii OP pratnera aspon takto mi to stoji v tehotensky prukazce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marek J.
20.10.12 15:55

Ahoj, chci se zeptat, jak je to se zapsáním otce do matriky, když se k tomu matka nemá, mám pravý otec právo se tam nechat zapsat?

• Citovat
  • Upravit
105
15.1.13 08:40

Aoi, děvčata, je nutné, abychom chodili na matriku před porodem, když nejsme s přítelem svoji, ale budeme se příští rok brát? chci, aby byl uveden v RL mimi, ale nevadí nám, když nebude mít zatím příjmení po otci… svatba se plánuje rok po narození mimi, změní nám matrika přijmení potom? díky za info :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.1.13 08:51

@Julyetta právě proto musíte na matriku - k přiznání otcovství, aby mohl být uveden v rodném listě… a taky se tam uvede příjmení dítěte, jaké mu chcete dát… po svatbě dostanete i nový rodný list, kde vám změní příjmení, jak tobě, tak i dítěti, pokud nebude mít příjmení po otci už od narození…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.1.13 08:58

A nevíte, zda bude problém v tom, že je cizinec a má zde jen potvrzení o přechodném pobytu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.1.13 09:22

@Julyetta Problém to nebude, pokud budete mít s sebou soudně ověřený překlad jeho rodného listu, pokud nerozumí plně česky, tak chtějí i tlumočníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.1.13 09:27

Ouha. a ten překlad jeho RL se získá jak? je z Bulharka… co se týče češtiny - rozumí celkem dobře, ale musím mu ledaco vysvětlovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
15.1.13 09:35

@Julyetta Na stránkách www.justice.cz najdeš seznam soudních tlumočníků, soudní tlumočník ti zajistí soudní překlad, případně s vámi zajde na matriku. Taky by bylo dobré zjistit, jakou smlouvu má ČR s Bulharskem ohledně toho překladu - někdy je nutné ještě nějaké dodatečné potvrzení. To by vám mohli říct na matrice - nám to řekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.1.13 09:37

Regino, ptám se hlavně proto, že některé rodičky to potvrzení neměli s sebou v porodnici, ani si ho nezařídili (ale na papíře, který se odevzdává v porodnici s údaji o otci a matce a se jménem dítěte, měly zapsaného otce a řekly, že bude příjmením po matkách), a přesto v RL mimi matrika uvedla do kolonky údaje o otci i bez toho podepsaného souhlasu o otcovství… tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.1.13 09:39

Ok, tak mockrát děkuju ;)
jsem ráda, že tahle poradne je, byla bych úplně v pr,,, jak se lidově říká :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
15.1.13 09:40

mimo téma

Dobrý den maminy vespolek, omlouvám se, že napíšu mimo téma, ale nejde mi založit nová diskuse, prý až po 12 hodinách od zaregistrování…a to je pozdě. Mám dotaz ohledně návštěvy gynekologa. Dnes odpoledne mám jít na kontrolu, naposledy jsem byla před vánoci a to jsem byla v 6+2, byla jsem i na ultrazvuku, srdíčko bouchalo v pořádku. Dnes jdu na klasickou kontrolu, ne na UTZ a chtěla bych vědět, jestli i doktor podle normální prohlídky pozná, jestli je vše v pořádku? Jestli srdíčko dál tluče a jestli miminko za ty 4 týdny vyrostlo jak mělo? Já mám totiž za sebou jedno zamlklé těhotenství a i když si za to nadávám, strašlivě se nervuju :( Vážně se hrozně bojím, aby bylo všechno v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
15.1.13 10:19
@Julyetta píše:
Regino, ptám se hlavně proto, že některé rodičky to potvrzení neměli s sebou v porodnici, ani si ho nezařídili (ale na papíře, který se odevzdává v porodnici s údaji o otci a matce a se jménem dítěte, měly zapsaného otce a řekly, že bude příjmením po matkách), a přesto v RL mimi matrika uvedla do kolonky údaje o otci i bez toho podepsaného souhlasu o otcovství… tak nevím…

Jak je to u cizinců, to nevím… nejlépe bude zavolat si na vaši matriku a zeptat se přímo jich…
A to potvrzení otcovství se týká jen nesezdaných žen, jinak není otec v RL uveden… pokud bys byla vdaná, bude tam zapsán automaticky tvůj manžel, i kdyby nebyl otcem dítěte… takže se mi nezdá, že by matrika uvedla do rodného listu i otce, který nepotvrdil otcovství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.1.13 11:00

Já si hlavu z těhotenství tolik nedělám… prostě myslím, že doktor ví, jak to je a jak mimi roste. pozná to. a pokud máš nějaké pochybnosti, obrať se na gynekologa, ke kterému chodíš. ptám se také a hlavu mi za to neutrhne ;) mně spíš dělají starosti s papíry a úřady, které nesnáším :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
15.1.13 11:01

V každém případě tam tedy asi budu muset zajít. jsem zvědavá, co mi řeknou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí