Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vím, že o náušničkách už tu jespousta diskuzí, ale nikde jsem nenašla ok kolika měsíců se už můžou dát nastřelit
. Jsou nám 2 měsíce a vím, že jí nechci nechat píchat - už jen kvůli tomu, že od 1. očkování, kdykoli malá vidí toho „zlého“ doktora, co jí píchnul, tak spustí šílený ječák. ![]()
případně bych se hned optala, koho by jste doporučili v liberci nebo v české lípě.
A ještě by mě zajímalo, jestli měl někdo nějaké problémy po tom nastřelení.
Předem moc dík za rady ![]()
No já slyšela 14 dní po druhé hexe kvůli tetanu. My chceme dát až 14 dní po třetí hexe, kdyby to náhodou dýl hnisalo, aby nebyl problém s očkováním. Protože po třetí hexe je do dalšího očkování dost času. A o měsíc se to nezblázní. 14 dní se udává proto, že je to nějak doba… teď nevím, jak to popsat … do kdy hexa v těle vyvolává reakci a tělo je oslabeno … něco jako „inkubační doba“? To je sice blbej termín, ale prostě 14 dní.
Ahoj. my dávali nastřelit náušničky asi dva týdny po první hexe (bylo jí teda už 5 měsíců, protože jsme měli odložené očkování) a bylo to vše OK. Vůbec jí to nehnisalo - prostě vůbec žádný problém. Jinak malá brečela asi dvě minutky v ordinaci a pak už pohodička ![]()
Nechali jsme nastřelit v 7 měsících. Po nastřelení žádný problém nebyl. Ve dvou měsících máte určitě jiné očkování ne hexu. Někde jsem četla, že očko na to vliv nemá. Vždyť někde píchají uši už v porodnici.
tak my budem nastřelovat naušnice už ted v 2,5měsících, doktorka mi právě říkala že je to lepší nastřelit ještě dřív než se začne s očkováním.
A jak mají ty náušničky děláné zavírání? Nemůže se o to mimi nějak poškrábat nebo něco?
to zapínání je takový veliký, takže z té tyčky už nic nečouhá, poškrábání tedy nehrozí
tessika píše:
A jak mají ty náušničky děláné zavírání? Nemůže se o to mimi nějak poškrábat nebo něco?
my nastrelovali ve 2 mesicich.ve zlatnictvi ti poradi,maji extra nausnicky pro mimina,ony se daji vpredu tak zahaknout.u dcery nikdy zadny problem nebyl,ani se zanetem,ani ve skolce,ze by se o neco zahakla - do jesli chodi uz od 1 roku. samozrejme pri nastrelovani plakala,ale na to se hned zapomene!
no vlastne,ja to spletla,vy se bavite o nastrelovani,my jsme kvuli tem dirkam byli na chirurgii.tam je to jistejsi,si myslim,kvuli tomu zanetu.
Ahoj nechali jsme Aničce nastřelit naušniceve třech měsících(přesně na den
),neměla stím žádné problémy nehnisalo jí to nezarustalo prostě nic.Za 14 dnu jsme jí dali zlaté a opět v poho. ![]()
My nastřelovaly v 8 letech u první dcery, když se rozhodla sama a u druhé /6 let/ čekáme, až bude chtít.
Abych pravdu řekla, neměla jsem na to, to malinké a nevinné miminko, kterému jsou náušničky ukradené, mu píchat či nastřelovat ouška. Ačkoliv vím, že ještě nemají vyvinutou chrupavku. Zkrátka mi to přišlo trošku barbarské. Tím ale vůbec nechci odsuzovat ty, které to dělají. Jen píši, jak to bylo u nás. ![]()
Mahora píše:
My nastřelovaly v 8 letech u první dcery, když se rozhodla sama a u druhé /6 let/ čekáme, až bude chtít.Abych pravdu řekla, neměla jsem na to, to malinké a nevinné miminko, kterému jsou náušničky ukradené, mu píchat či nastřelovat ouška. Ačkoliv vím, že ještě nemají vyvinutou chrupavku. Zkrátka mi to přišlo trošku barbarské. Tím ale vůbec nechci odsuzovat ty, které to dělají. Jen píši, jak to bylo u nás.
Jojo, to chápu. Já bych jí asi taky nenechávala sama od sebou propíchnout ouška. Ale k narození dostala od dědečka nádherné zlaté náušničky, které byly i strašně moc drahé. Tak to mě k tomu tak nějak rozhoupalo. ![]()
Ahoj,
ja jsem nechala male nastrelit nausnice v 3,5 mesicich, ale soucasne se mnou byly v salonu mamky, jejich holcickam bylo 6tydnu (tzn. nemohly mitani prvni ocko za sebou). Ja bych teda na to prvni ocko asi pockala. Dle moji MUDr jde ale spis o to, jak deti reaguji na vlastni vpich/bolest, nez ze by to melo vliv na vlastni ockovani.
Zadne problemy zatim nejsou, ouska nebyla vubec cervena ani natekla a ani kapka krve
. Daly jsme bioplastove nausnice (jsou sice docasne, ale jsou paradni). Jsem s nima moc spokojena. ![]()
Jinak nastreleny nausnice maji vyhodu v tom, ze se sterilni vlozi do pistole a ta je soucasne s nastrelenim i zavre. Zadny poskrabani nehrozi, jsou delany na to, aby byly bezpecny. Sice se to maly opira o hlavicku za uchem, ale rozhodne netlaci ani neskrabe.
Ahojky,mě bylo řečeno,že po třetí hexe.Jenže paní co to u nás nastřeluje říká,že mame malé uši.Teď je nám 10měsíců a jsme bez naušnic.Tak doufám,že na fotkách z 1narozenin už budu mít holčičku se vším všudy ![]()