Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
8petule8 píše:
Nastřelení naušnic by se mělo provádět nejdřív v šesti měsících. Místo pro naušnice by měo být „zaměřené“, protože může v budoucnu ovlivňovat psychiku dítěte (při zasažení reflexních drah). Nevím kolik stojí nastřelení bez toho vyměření, ale s ním je to 480 Kč
Ale to zaměření se asi neprovádí všude, že jo?
Tak to netuším, já vím o jednom lékaři který to dělá v Opavě, o ostatních nemám přehled ![]()
Našla jsem na BOL příspěvek od jedné maminy, která nechávala mimču nastřelit naušničky až po reflexologickém vyšetření: http://www.babyonline.cz/…-az-6-mesicu
nám je píchli hned v porodnici, nemáme žádný problém, žádné hnisání
Mahora píše:
My nastřelovaly v 8 letech u první dcery, když se rozhodla sama a u druhé /6 let/ čekáme, až bude chtít.Abych pravdu řekla, neměla jsem na to, to malinké a nevinné miminko, kterému jsou náušničky ukradené, mu píchat či nastřelovat ouška. Ačkoliv vím, že ještě nemají vyvinutou chrupavku. Zkrátka mi to přišlo trošku barbarské. Tím ale vůbec nechci odsuzovat ty, které to dělají. Jen píši, jak to bylo u nás.
Ahoj, taky se mi to zdá kruté, nechat tak brzy píchat ouška, ale po mé vlastní zkušenosti(píchali mi dírky v 7třídě), jsem nechala píchnout všem děvčatům naušnice ve 3 měsících. Vždy u lékařky. Miminko si to pak už nepamatuje…a doktorky se taky nebojí, pokaždě se na ni zase směje. Navíc doktorka říkala, že až po 2 očko. Je moc šikovná, nemám důvod jí nedůvěřovat. Ouška u žádné dcerky nehnisala. Toť má zkušenost. zdravím ![]()
Ahojky chtěla bych se zeptat jestli jste taky meli problem že holčička nemohla mit nausničky nechávali jsme jí je nastřelit ve 3 měsících už nám je 8 měsíců a pokaždé když jí tam skusim dát zpátky naušnicky tak to má uplně rude přitom máme zlaté naušničky nechávali jsme je píchnout u usního jehlou protože nastřelování nedělají tady u nás máme tak hezke naušničky a ouška máme bez naušniček brzy nám určitě dirky zarostou
agvamarine píše:
Ahojky chtěla bych se zeptat jestli jste taky meli problem že holčička nemohla mit nausničky nechávali jsme jí je nastřelit ve 3 měsících už nám je 8 měsíců a pokaždé když jí tam skusim dát zpátky naušnicky tak to má uplně rude přitom máme zlaté naušničky nechávali jsme je píchnout u usního jehlou protože nastřelování nedělají tady u nás máme tak hezke naušničky a ouška máme bez naušniček brzy nám určitě dirky zarostou
Ahoj, nějak z tvého příspěvku nechápu, jestli jste teda nechávali nastřelit nebo píchnout, ale to je ve finále jedno…
My nechávali ouška píchnout, protože naše MUDr. nenastřeluje. Jedno ouško dceři pořád hnisalo, vždycky jsme mazali mastí s ATB od MUDr. a pořád se to vracelo. Nakonec jsme koupili náušnice z titanu a je klid
Původně měla zlaté náušnice ![]()
Příspěvek upraven 25.03.11 v 20:06
já to měla, ale až v pubertě. A myslím si, že jsem si to pokazila, jak jsem je začala měnit, místo zlatých stříbrné,pak umělé, atd. No a nakonec sem nemohla žádné. Pak se to zase srovnalo a mám zlaté.
Zkus jí dát na náušničky mastičku Framykoin, a protáhnout dírkou, mělo by se to zklidnit.
Ahoj, nechávali jsme ve čtyřech měsících nastřelit a bylo to bez krve a jakých koliv komplikací. Nastřelují se naušnice z chirurgické oceli a MUDr, nám doporučila je nechat do roka. Že jsou bez komplikací a ouška z nich nehnisají. U nás to platí ![]()
ahojky omlouvám se ale nechávali jsme je píchnou malý to nechnisalo jen měla dirky pořád zapálený usní nám řekl že to vypadá že má alergii na kov
Ahoj, všude to říkají jinak - po první hexe, po druhé, po třetí,…u nás se prý může už po první, ale my půjdeme příští měsíc po třetí ![]()
a necháváme nastřelit, ne píchnout…
agvamarine píše:
ahojky omlouvám se ale nechávali jsme je píchnou malý to nechnisalo jen měla dirky pořád zapálený usní nám řekl že to vypadá že má alergii na kov
Zkuste ty náušničky z titanu nebo chirigické oceli, snad bude mít malá klid
U nás ten titan zabral
Sice mi bylo líto zlatých náušniček, ale za to trápení to nestálo ![]()
agvamarine píše:
není to alergie na zlato?
Nastřelení naušnic by se mělo provádět nejdřív v šesti měsících. Místo pro naušnice by měo být „zaměřené“, protože může v budoucnu ovlivňovat psychiku dítěte (při zasažení reflexních drah). Nevím kolik stojí nastřelení bez toho vyměření, ale s ním je to 480 Kč