Kdy nastupuji na MD

7
18.7.18 13:29

Kdy nastupuji na MD

Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, když mám termín porodu 16.listopadu 2018, tak kdy nastupuji na mateřskou dovolenou. A co vše budu potřebovat za dokumenty. Nejsem vdaná a žijeme s přítelem ve společné domácnosti :lol: Musíme zajít i na matriku?
Děkuji moc za každou odpověď. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
517
18.7.18 13:38

Na mateřskou se nastupuje 6-8 týdnů před TP. Přesné datum záleží na tobě, jen to musí být v tom rozmezí. Na gyndě ti vydají papír, který doneseš zaměstnavateli, ten už to pak pošle dál (vyplní tvou mzdu apod). Ty už se pak o nic nestaráš.
Co se matriky týká, tak jedině pokud chceš dát dítěti příjmení po otci. Většinou je to během půl hoďky hotovo, stačí vaše rodné listy a občanky, pak podepíšete papír a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
18.7.18 13:39

Na MD nastupuješ 6 až 8 týdnů před porodem. To si dohodneš s gyn. Ta ti dá papíry a žádosti na socialku s tím, že něco předkládáš potom zaměstnavateli pokud máš nárok na PPM nebo si to na soc odneses sama. Také nejsem vdaná ale budeme to řešit rychlo svatbou, nicméně pokud se brát nebudete tak bude třeba zajít společně na matriku a přiznat otcovství, vyplníte papíry jak se bude dítě jmenovat po kom atd to si pak sebou vezmeš do porodnice, tam pak potřebuješ ještě i rodný list, myslím, že obou rodičů (to si teď nejsem jistá plus ty papíry z matriky nebo oddaci list pokud byste do toho narychlo ještě praštili jako my)
Kdyztak tady holky ještě doplní, čekám své první takže to jsou informace, které jsem zatím nasbírala. Mám termín týden před tebou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.7.18 13:42

Holky děkuji.
@Martha03 a kde budeš rodit? Už máš naplánováno? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
18.7.18 14:07
@sovinka40 píše:
Holky děkuji.
@Martha03 a kde budeš rodit? Už máš naplánováno? :)

Jsem od Brna tak plánuji buď Bohunice nebo Ivančice, ještě jsem se ale nerozhodla a ani se nikde nebyla podívat… Vybavicku nemám žádnou jen pár věcí od známých co už mají děti odrostle a chtěli se zbavit těch věcí pro menší prcky. Cca vím jaký kocarek a to co všechno budu potřebovat ale nákupy začnu dělat asi až v srpnu. Moc to nehrotim. Jediné na co jsem přistoupila je rychlo svatba ale to musíme oba na matriku zatím se nám nechtělo tak to možná ani nestihneme. Ale dítě bude mít jméno po otci takže tam zajít budeme muset. My jsme spolu 14 let takže to bereme tak lazo plážo :D zase nebudu kupovat hory blbosti. Navíc mám teď kousek do narozenin tak ještě počkám co mi kdo dá abych to pak neměla dvakrát, jelikož se celá rodina těší víc než my (nebo neřekla bych těší aby to ne vyznělo blbě) ale prožívají to prostě mnohem víc :D co ty už jsi připravena pokojíček hotový?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
18.7.18 14:14

Holkyy rodny list stačí na matriku vzít v porodnici ho nechtěli. Tam stačil z matriky zapis o určení otcovství. Pokud jste vzití tak oddací list a prohlašení o jmenech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.7.18 14:24

@Martha03
Nijak zatím nedělám přípravy. Cítím se netěhotně :lol: Přípravy budu dělat jako Ty. Nechám to až srpen, září. Budu rodit po druhé. Mám už 6 letého syna a jsem rozvedená a žiji s přítelem dva roky. Bydlím kousek od Břeclavi a plánuji porod, buď Břeclav nebo Obilný trh. Koukala jsme na recenze a fakt nevím. Jsem z toho v rozpacích. Lepší asi ani nečíst :P
A vdávat se mi nějak nechce. Aspoň zatím, i když pravda, pokud by mě požádal o ruku, tak bych určitě neodmítla :lol: :mavam:

Příspěvek upraven 18.07.18 v 14:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.7.18 14:25

@Roxyna Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
18.7.18 15:49
@sovinka40 píše:
@Martha03
Nijak zatím nedělám přípravy. Cítím se netěhotně :lol: Přípravy budu dělat jako Ty. Nechám to až srpen, září. Budu rodit po druhé. Mám už 6 letého syna a jsem rozvedená a žiji s přítelem dva roky. Bydlím kousek od Břeclavi a plánuji porod, buď Břeclav nebo Obilný trh. Koukala jsme na recenze a fakt nevím. Jsem z toho v rozpacích. Lepší asi ani nečíst :P
A vdávat se mi nějak nechce. Aspoň zatím, i když pravda, pokud by mě požádal o ruku, tak bych určitě neodmítla :lol: :mavam:Příspěvek upraven 18.07.18 v 14:27

No podle mě to v té porodnici každá prožívá jinak, někdo by byl spokojený jiný není. Spíš je to asi o kvalitě personálu a lékařů a pak je tu také vliv hormonů, že každá má svou představu jak to má probíhat. Já právě slyšela chválu na ty Ivančice že tam mají pokoje jen po jednom a tak, chtěla bych mít u prvního to soukromí, protože nevím co mě čeká a tak takže to je pro mě asi priorita, chystám se tam na předporodní kurz tak pak uvidím.
Tak já jsem trošku odpůrce svateb ale když už teda je tady to dítě a jsme spolu tak dlouho tak jsem ustoupila protože to chtěl partner, ale vynutila jsem si rychlo obřad žádný serepeticky kolem prostě přijdu řeknu ano a odcházím… :D žádná oslava nic. To není pro mě. Nikdy jsem nebyla ten typ co se vidí plout v beloskvoucich šatech mezi příbuznými, z toho mám osypky :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí