Kdy pořídit první boty?

13
23.4.14 13:52

Kdy poridit prvni boty?

Ahojte maminy, potrebovala bych radu zkusenejsich. :) Nase mala ( 8 mesicu) se zacala stavet a my nevime jestli ji uz poridit na to botecky. Jeste nechodi, ale pomalinku zacina posunovat nozku pri stani. Tak nevime jestli jeste pockat a nebo uz by mela mit neco na noze. A je lepsi poridit jen nejake papucky na doma, kdyz jeste nechodi a venku je jen v kocarku a nebo koupit opravdove boty na ven jelikoz treba brzy zacne cupitat? A nebo koupit oboje? Ale zase jak rychle jim roste nozka? Prece jen to neni buh vi jak levna zalezitost, tak at nekoupime neco zbytecne navic a pak to uz treba neobuje… Vim, ze prvni boty musi byt nove a kvalitni, ale muzu treba koupit nove nenosene, nepouzite, ale od nekoho a ne primo z obchodu? Treba, ze bych si jen zasla do obchodu zmerit velikost a poridila to na internetu? Nebo by jste doporucovaly je poridit z obchodu? :?: Absolutne nevim, jsem nepripravena, necekala jsem, ze tak brzy zacne stat kdyz jeste neleze po ctyrech jen se plazi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
23.4.14 13:54

Pořídila jsem první boty v kamenném obchodě, když začala chodit, tedy v 16m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
23.4.14 13:57

Chodila jsem s malym 10 mesicu na rehabilitace, resila jsem to tam se sestrou taky, kdyz se maly zacal stavet. Ty nazory se ruzni doktor od doktora, ja se ridila podle jeji rady. Na prvni staveni jsem nechavala syna boso, papucky jsem koupila az kdyz zacal vetsinu casu travit na nozkach, totez boty na venek (bylo to tesne po zime, tak ani nebylo kam spechat). Prvni boty hlavne musis dukladne vyzkouset, takze do toho kamenneho obchodu stejne zajdes, zmerit nohu nestaci. Ja jsem rada koupila v obchode, nemela jsem o tom paru a prodavacka mi aspon vysvetlila, jak ma byt spravna bota velka a jak ma vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.4.14 13:58

Ne, botičky až tehdy, když dítě víc chodí než leze.

Mě teď mladší stál na nohách už v 6 měsících, v 7 měsících začal obcházet, v 8 měsících se začal pouštět a začíná stát bez opory. Je na čtyřech a leze od 5 měsíců. Botičky nemá a mít nebude do té doby, dokud nebude sám chodit a chůze nebude převažovat nad lezením. Na ven a do kočárku má jen capáčky.

Jinak určitě nekupovat přes net, každá botička je úplně jiná, je nutné to pak vyzkoušet, my u prvních se starších klukem vyzkoušeli snad půl prodejny, než mu něco ideálně na nožku padlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora

@zaza9
Doma bych ji nechala naučit se chodit normálně bez bot. Jakmile začne opravdu chodit, že bude chtít i ven z kočárku, tak potom bych pořídila boty přímo v kamenném obchodě.

• Citovat
  • Upravit
1248

Já koupila příliš brzo, když začal obcházet. I když byly koupené boty s certifikátem, strašně špatně se mu v tom chodilo (jako kdyby měl na nohou závaží), takže na doma jsem nakonec nedávala vůbec, zbytečně vyhozené peníze. Teď chodí už trochu jistěji (15m), ale stejně jsem radši koupila sandálky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030

Ne, pokud se teprve zacala stavet a trochu posunovat nozku pri stani, na boty je jeste opravdu brzo, spis ji porid ponozky s protiskluzem nebo mekke celokozene capacky ;)
Kdy ti zacne chodit, tot otazka, muze za dva mesice a nebo jak ma dcera, ktera v 8 m predvadela totez, tak se rozesla nekdy ve 14,5 mesicich.

Jinak boty stoprocentne treba vyzkouset, velikost na delku je jedna vec, ale dalsi je sirka nozicky, vyska nartu, kazda nozka je jinak tvarovana, nekomu sedne temer vsecko a nekomu jeden par z deseti. Potom je dost jedno, jestli koupis nenosene od kamaradky nebo v obchode, ale proste - zkusit. A to, ze se tam nozicka vejde na delku, jeste rozhodne neznamena, ze boty pekne sedi, vidim to na dceri - v necem chodi jak robot, v necem lita, jak kdyby na noze nic nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
23.4.14 13:59

Tak nám fyzioterapeutka říkala že žádné boty na doma kdyz se zacal stavet, ať se učí jen v ponožičkách (chodili jsme tam kvůli pasení koníčku a do teď tam pro jistotu chodíme jednou za 2 měsíce na celkovou kontrolu) a na ven zatim mame jen ty capáčky, nemaji pevnou podrážku ale je jen v kočárku takze budu porizovat až opravdu začne trochu chodit až ho třeba budu venku vyndavat z kočárku a vodit za ručičky..jinak teda nam ještě říkala, že boty mají být pevný, sportovní nějaký no.. :nevim:

Příspěvek upraven 23.04.14 v 14:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806

@zaza9
Boty nove, vyzkouset v obchode… tam nohu zmeri, najdes si botky, vyndas stelku a postavis dite na stelku, abys videla dostatecny nadmerek…tedy 1, 5cm cca.
Botu kotnickovou, pevna pata, pruzna podrazka. Na doma bych zatim neresila, ven az zacne pochodovat nebo lezt vice ( pisek, trava…)… i kdyz na to lezeni nemusis kupovat buhvico, jinak za sebe na chozeni dopotucuju zn. superfit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826

@zaza9 Nic nekupuj, počkej, až ti začne chodit. Může to klidně trvat dalších několik měsíců, než začne opravdu chodit venku. A hlavně, tak malé boty ano neseženeš. Naše malá začala opravdu chodit i venku v 10 měsících a sehnat boty č. 18 nebo 19 byl nadlidský úkol. Nakonec chodila ve velkých 19 a hrozně o ně zakopávala :? Takže ještě vydrž ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
23.4.14 14:00

Jinak boty 100% vyzkoušet, náš má vysoký nárt a neobuje skoro nic, proto sandálky, které jdou roztáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
23.4.14 14:01

Syn se stavěl už v 6-ti měsících, chodit začal „až“ v 10-ti. Vůbec bych s botama nepospíchala. Názory na boty se různí, ale snad všichni se shodují, že boty se dávají, až když chůze převládá nad lezení, tj. ne při stavění u nábytku. Můj názor je ten, že nožce by se měla nechat, co největší volnost. Naše děti doma běhají v ponožkách, po zahradě bosy. Na ven mají boty lehoučké, bez vnitřní stélky, dobře větrající, bez zpevněného kotníku s pružnou podrážkou. Nemají žádnou ortopedickou vadu ( pokud dítě má, musí samozřejmě nosit korigující obuv ). Boty kupujeme v kamenných obchodech a vždycky vyzkoušíme. Stejné velikosti bot od různých výrobců nejsou vždycky stejně velké, široké apod.

Příspěvek upraven 23.04.14 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31290
23.4.14 14:04

Na boty je určitě brzy…za mě bych jí doma nechala naboso, v ponožkách, pokudmáte kluzké podlahy, tak ponožky s protiskluzem nebo koženou podrážkou.
Na ven, ted když už je teplo, tak kožené capáčky - těch pár kroků v nich může udělat i na pískovišti, aby si nezmazala ponožky…
Pevnou botu s podrážkou, opatkem a krytými prsty bych pořídila, až budemalá víc chodit než cokoliv jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
23.4.14 14:13

O tomto jsem se minulý týden bavila s paní doktorkou na rehabilitacích, kam chodíme. Takže dokud se dítě zatím jen učí chodit, stoupá si a chodí kolem nábytku, žádné botičky ani capáčky nedávat. Nechat v ponožkách nebo naboso. Kvalitní botičky koupit, až už dítě opravdu začíná pořádně chodit. Samozřejmě botičky na okrasu do kočárku koupit můžete, tam budou stačit nějaké i levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2834
23.4.14 14:14

Na radu ortopeda i fyzioterapeutky jsme kupovali první kotníkové boty asi 3 týdny poté, co malá začala obcházet nábytek. Dřív to prý nemá cenu. Nejprve měla kotníkové bačkůrky, ale neměla je celý den. Nové boty kupujeme cca každé 3 měsíce, kupuji Superfit na ven a na doma bačkorky Fare - už vím velikosti a mám měřidla, tak objednávám po internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková