Kdy přejít na sporťák?

184
2.11.22 13:27

Kdy přejít na sporťák?

Ahoj, bylo tu již podobné téma, ale nenašla jsem odpověď na svoji otázku.

Kdy mohu přejít z korbičky na sportovní
kočárek? Syn má čerstvých 7 měsíců. Již lozí a zvládá vysoký šikmý sed, ale rovně bez držení si ještě nesedne. Mám počkat, až si sedne sám rovně, nebo je již sporťák v pořádku?
Mám pocit, že každý tvrdí trosku něco jiného.
Jak jste to měli vy? Díky. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5380
2.11.22 13:37
@michavw píše:
Ahoj, bylo tu již podobné téma, ale nenašla jsem odpověď na svoji otázku.Kdy mohu přejít z korbičky na sportovní
kočárek? Syn má čerstvých 7 měsíců. Již lozí a zvládá vysoký šikmý sed, ale rovně bez držení si ještě nesedne. Mám počkat, až si sedne sám rovně, nebo je již sporťák v pořádku?
Mám pocit, že každý tvrdí trosku něco jiného.
Jak jste to měli vy? Díky. :srdce:

Pockej pres zimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
2.11.22 13:40

Já jsem chtěla počkat, až bude doopravdy sedět, což ale zvládla až tak někdy v 9. měsíci, hrozně dlouho „seděla“ na patách, u čehož jsem si nebyla jistá, jestli už to jako sed brát, nebo ne. Nicméně, tak od konce 7. měsíce už to v korbičce nešlo, sice jsme měli velkou, takže se tam vešla, ale už ji to nebavilo, na břiše taky ne, to okamžitě lezla ven. Takže v tom mezidobí jsem asi měsíc a půl jen nosila, než jsme přešli na sporťák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
2.11.22 13:40

My jsme to meli tak, ze vsechny 4 deti spravne sedely od 6 mesicu, ale do sportaku jsme je nedostala drive nez v 10 mesicich. Libilo se jim, ze ve sportaku muzou jezdit vestoje na ksirach. To ve sportaku neslo, strasne se mu branily. A to presto, ze korbicka jim davno byla mala. To jsem ti asi moc nepomohla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
2.11.22 13:42

Melo by se pockat tak mesic pote, co dite poradne sedi (coz byva tak 9m), aby se mu nenicily zada..
Mam 9m a jezdi v hluboky korbe v klece nebo ve stoje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.22 13:44

V 7 už jsme dávali do sportovního. Do pololehu. V korbě už jsem se bála, že vypadne. Nemáme zrovna klidné dítko. Při přetáčení jsem čekala kdy se seznámí se zemí.

• Citovat
  • Upravit
6203
2.11.22 13:53

Nevím, myslím, že 7.měsíční se ti s fusakem už do korbičky moc nevejde. Takže bych to zkusila do toho sporťáku. Případně zkus ještě chvíli vydržet, a když to nepůjde, tak bych se toho už nebála. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
2.11.22 13:56

Syn šel do sportaku v 7 měsících, ale to bylo někdy v listopadu a dávala sem už tlustý fusak a nevešel se mi v něm do korby, ve sporťáku ale jezdil v leže, šel do úplného lehu. Dcera si sedla v 5 měsících a do sporťáku šla v 7 a půl, ale bylo to v létě, takže sem neřešila, že se někam nevejde a ta hluboká korba mi byla příjemnější, že si tam poskakovala a hrala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.11.22 13:59

Já měla velké děti a sporťák byl brzy nutnost, protože se do korby prostě nevešly, ani kdybych jim usekla nožičky :lol: Ale dávala jsem poměrně dlouho do lehu a tímpádem jezdila ven přes spaní, jinak se mi tahaly do sedu za madlo, což prostě správně není. Na sezení ve sporťáku jsem dávala až když bezpečně seděly samy (a uměly si sednout) na rovném pevném podkladu (zemi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
2.11.22 14:08

Ono asi taky záleží, jestli jde dát sporťák do úplného lehu. Malá má teď taky sedm měsíců, a počítám s tím, že do měsíce bude ve sporťáku. Už teď když ji obleču teplejší overálek, tak je tam tak tak. I fyzio mi říkala, když ji před necelým měsícem viděla v korbičce, ať ji dám klidně do sporťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7940
2.11.22 14:13

Ja měla klasický kočár s velkou korbou, takže mě nic nehonilo. Čekala jsem na jistý samostatný sed a do sporťáku jsem přendávala až kolem deseti měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
2.11.22 14:20

Pokud se nevejde do korby nebo hrozí, že by dítě přepadlo, dej ho do sporťáku. Ideálně do lehu. Ale fyzio mi říkala, že pokud by dítě mělo tendenci z lehu zvedat hlavičku, aby vidělo ven, je lepší ho dát do mírného sedu, i když samo nesedí. Ale nenechávat ho samozřejmě takto v kočáru moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
2.11.22 14:29

Ja jsem s zadnym miminkem nechodila na fyzio. Ale pediatr i ortoped mi rikali, ze nevadi, kdyz je diteti korba mala a ono v ni ma pokrcene nohy. Tak jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
2.11.22 14:42

Dceru jsem dala do sporťáku až když neměla problém sama sedět bez opory a vydržela. Bylo to asi 3 týdny po samotném sedu a když už se mi nechtěli na tu chvíli pořizovat kšíry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.11.22 14:44
@Janča6 píše:
Ja jsem s zadnym miminkem nechodila na fyzio. Ale pediatr i ortoped mi rikali, ze nevadi, kdyz je diteti korba mala a ono v ni ma pokrcene nohy. Tak jak to je?

Tak záleží, komu to nevadí. Mým dětem to teda vadilo, ať si o tom doktor říká co chce, šponovaly se tam a ječely :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí