Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahojky…malé jsou 2měsíce a je na UM..
Chtěla jsem se zeptat od kdy přesnívávky jako je třeba vařený brambor nebo mrkev…a jak to máte s přípravou doma…
určitě jí nechci kupovat,,,chtěla bych doma vařit a mixovat..napiště prosím jak to děláte vy??a od kdy teda začít…někde jsem slyšela že od 4měsíce
Každý ti řekne něco jiného, někdo, že až od půl roka, někdo at nikdy nevaříš doma, že je to nezdravé..............
za mě, zkus jí dát od ukončenýho 4 měsíce vařenou mrkev, ale musí být dokonale rozmixovná hladká aby jí nezaskočilo a potom se porad s doktorkou ta ti řekne co je pro malou nejlepší, i když teda vlastně každý doktor říká něco jiného…
mám doktora na hovno všechno řeší nutrilonem…a to fakt nejsem milionář…
Hm tak jsem měla takovou, i když byl syn kojený plně dávala jsem u od 4 měsíce mrkev a po dvou týdnech jsem zkusila bramboru s mrkví! vařila jsem sama, je to chutnější ![]()
Zpravidla se u deti na um zacina s prikrmy po ukoncenem 4.mesici a u kojenych na ukoncenem 6.mesici.
Jinak doma bych varila z biozeleniny, urcite ne z te co se prodavaji v supermarketech.
dceři na UM jsem dávala první příkrmy od 4.m a dávala jsem kupované skleničky......začali jsme mrkví
my máme 4mesiace a týždeň a už tri dni prikrmujem… začali sme s mrkvou… kupované poháriky by som nedávala, je to samý sajrajt… napriek tomu, že sa obháňajú kontrolou…
Bio zelenina? Ono je to síce pekné, ale u nás sa nedá zohnať ![]()
flamenga píše:
my máme 4mesiace a týždeň a už tri dni prikrmujem… začali sme s mrkvou… kupované poháriky by som nedávala, je to samý sajrajt… napriek tomu, že sa obháňajú kontrolou…
Bio zelenina? Ono je to síce pekné, ale u nás sa nedá zohnať
Netvrdila bych, že kupované skleničky jsou sajrajt. Je to přísně kontrolované. Zelenina a ovoce, co se prodává v supermarketech taky není zrovna výhra, je to vyhnané hnojivy, kolikrát bez chuti a zápachu, to si nevybereš ![]()
Verča S. píše:flamenga píše:Netvrdila bych, že kupované skleničky jsou sajrajt. Je to přísně kontrolované. Zelenina a ovoce, co se prodává v supermarketech taky není zrovna výhra, je to vyhnané hnojivy, kolikrát bez chuti a zápachu, to si nevybereš
souhlasím všechno je to dovoz z polska nebo z číny
verča stačí si pozrieť zloženie napr. hami:
mrkva s ryžou od 4. mesiaca: v 100g výrobku máš len 41g mrkvy, šťava z bieleho hrozna
, zeler - silný alergén odporúčaný pridávať do pokrmov až oooveľa neskôr ako medzi prvými… atď. … stačí si prelúskať etikety a mám dosť
Ja by som to nekúpila… ale každého osobná vec ![]()
flamenga píše:
Myslim, ze ve sklenickach je urcite mene sajrajtu nez ze zeleniny a ovoce ze zetezcu. Mi mame stesti a zeleninku mame domaci ze zahradky. ![]()
flamenga píše:
verča stačí si pozrieť zloženie napr. hami:
mrkva s ryžou od 4. mesiaca: v 100g výrobku máš len 41g mrkvy, šťava z bieleho hrozna, zeler - silný alergén odporúčaný pridávať do pokrmov až oooveľa neskôr ako medzi prvými… atď. … stačí si prelúskať etikety a mám dosťJa by som to nekúpila… ale každého osobná vec
Flamengo, myslim, ze urcite se na trhu najde neco, co vyhovuje. Musi se to ale poradne procist. Vsechno bych ale neodsuzovala.
já teď třeba čtu skleničku s mrkví a je tam mrkev,voda,rýžová mouka.....nevidím nic špatného ![]()
ja to zkousela a kluci nechteli, takze jsem pockala, az budou chtit, coz bylo od 6 mesicu, jinak misto nutrilonu muzes na mmb koupit bebilon, je to totez, ten samy vyrobce a je to o hooodne levnejsi, ja tam kupuju bebilon a utratim je 4500 mesicne
jinak by to bylo zruba o 2tis vic
Kojila jsem, takže přikrmovat jsem začla až od ukončeného šestého měsíce, ale ohledně skleniček a vaření mám názor že nejlepší je doma vařená čestvá zeleninka buď bio, nebo doma pěstovaná, nebo prostě z mě známého zdroje, pokud bych neměla možnost toto sehnat, kupovala bych bio skleničky. Přeci jenom jsou to konzervy a copak dospělí jedí každý den konzervu? Zeleninu a ovoce z hypermarketů a přesnídávky s pochybným obsahem bych vynechala. Ten celer v mrkvi je tedy fakt síla! Kdo si to nepřečte, tak pak může letět k doktorce, že má dítě alergický na mrkev
Dnes to chce číst etikety, číst etikety, dozblbnutí ![]()