Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahojky holky. Jsem nějak zmatená co se týče ovulace. Cyklus mám pravidelný 26_27dní. trvá tak čtyři dny. Ovulacní testy jsem zkoušela, ale k ničemu, např při poslední menstruaci, která začala 21.11.,mě začali bolet břicho a prsa asi týden po menstruaci. myslela že ovu.ale test negativní, hlen mě taky nepřipadal. teplota 36. Dle bolesti sem předpokládala že probíhá ovu, ale teď mám hlen jakoby plodný a teplota taky 36,1jinak nic. Dle kalkulaček měla ovu proběhnout 7. Takže sem z toho trochu jelen:-)
A jak dlouho jsi ty testy delala? Kdyz vubec netusis, zacni testovat hned po menses cely cyklus, at ji nepromeskas.
Kalkulacky jsou k nicemu, vychazi z predpokladu, ze mas cyklus 28 dni a ovu 14.den a to nemas.
Teplotu si měříš správně podle pravidel měření bazální teploty? Nejčastěji přichází ovulace 10-16 dní před menstruací. U tebe by to odpovídalo kolem 10. - 17. dnu cyklu. Zkus v tyto dny ovulační testy, nebo měř teplotu poctivě každý den a podle grafu vyhodnoť, zda vůbec ovulace probíhá.
Testy jsem dělala jeden měsíc, a nikdy nebyla čárka stejně silná. Teplotu měřím tři měsíce. Ale mám tam vždy dvě téměř stejné min hodnoty, :-/
@Anonymní píše:
Testy jsem dělala jeden měsíc, a nikdy nebyla čárka stejně silná. Teplotu měřím tři měsíce. Ale mám tam vždy dvě téměř stejné min hodnoty, :-/
Nechci tě moc strašit, ale je možné, že ovulace z nějakého důvodu nepřichází. Máš někde přístupný graf, na který bychom se mohly podívat? Nebo jsou ty hodnoty prostě pořád stejně nízko? Co to konzultovat s Dr., aby se podíval, jestli rostou folikuly? ![]()
@Anonymní píše:
1.
Spíš dej jiný cyklus, ať vidím celý průběh. Ale tady by ovulace klidně mohla být 13. den.
![]()
@Anonymní píše:
Ok, tak minulý měsíc
Tam to také nezobrazuje konec - klesla teplota ještě po 18. dni pod 36?
Teď se na to dívám, nestáhlo se to celé. 19_36,6. 20_36,1 21_36,2. 36,3 _36,3_36,6_36,6_36,3
@Anonymní píše:
Teď se na to dívám, nestáhlo se to celé. 19_36,6. 20_36,1 21_36,2. 36,3 _36,3_36,6_36,6_36,3
No… Já bych řekla, že máš předvulační teploty ty pod 36,0 a poovulační nad. Někdo na testy moc nereaguje, takže tím se tak netrap. Ještě to můžeš konzultovat s ostatními tady vedle: https://www.emimino.cz/…ovulace-290/
Já bych řekla že ovu míváš 18DC..pak je slabý vzestup..možná proto ovu testy neukazují. 9dní luteální fáze max. je málo..tipla bych na nedostatek progesteronu.
Ahojky holky. Jsem nějak zmatená co se týče ovulace. Cyklus mám pravidelný 26_27dní. trvá tak čtyři dny. Ovulacní testy jsem zkoušela, ale k ničemu, např při poslední menstruaci, která začala 21.11.,mě začali bolet břicho a prsa asi týden po menstruaci. myslela že ovu.ale test negativní, hlen mě taky nepřipadal. teplota 36. Dle bolesti sem předpokládala že probíhá ovu, ale teď mám hlen jakoby plodný a teplota taky 36,1jinak nic. Dle kalkulaček měla ovu proběhnout 7. Takže sem z toho trochu jelen:-)