Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hobitka no vidíš. My moře a teplo milujeme a nesnášíme zimu a sníh. Už od začátku prosince vyhlížím jaro
@Nikolka29 za mě úplně v pohodě. My jeli do Chorvatska, když synovi bylo necelých 11 měsíců. Kámoši jezdili od 2 měsíců.
@nozu No, ja si hlavne uvedomila, proc jsem napsala odpoved, jakou jsem napsala. Nejak mi nedoslo, ze by snad mohli k mori chtit rodice
. Pro me je dovolena u more strasna nuda, koupani pod sirym nebem nemam rada a co na plazi… Zmrzlinu nejim, kafe nepiju
. A jeste jsem mela hruzu, ze me hyperaktivni deti neuhlidam. Cestovani jako mimina fakt nedavala. No, pro me strasna nocni mura
, uznavam, ze jsem ve spatne diskusi.
Loni deti naznaly, ze mozna po ctvrte za sebou k mori uz nepotrebuji, a skakala jsem radosti
.
My pojedeme se 7 měsíční noční vlak a zpět letadlo. Ve 14 měsících Blízký východ na vlastní pěst a ve 22 měs. JV Asie, 12 h v letadle.
Autem bych ale nejela
![]()
Příspěvek upraven 07.02.26 v 09:00
@TJ4491 píše: Více
Všechny dovolené dělám kvůli sobě, aby mi nehrablo doma ![]()
Zvlášť ty kde je herna, hlídání a zvířátka na zabavení, to je kvůli mně, abych se o něj nemusela aspoň o dovolené moc starat ![]()
Naše děti by to nedaly. Byly silně necestující, byla jsem ráda za 2 hodiny po ČR. K moři jsme poprvé jeli, až jim bylo 9, 11 a 13 ![]()
Já tam byla ve svých 39 také poprvé ![]()
@Temnástranasíly Jo, to se urcite neni za co stydet. Nastesti nase deti netrpi ani s rodici v horach (to delam kvuli sobe). Fakt nastesti. Kdyby chtely jen k mori, tak by mi hrablo
.
Ale tim, jak jsem nemela moc cestovni deti, tak prvni dovolena byla vlastne az to more ve veku 7,5,2. Predtim obcas nejaka CR.
@stinga píše: Více
Ano, polský Balt, čiste papírové 5-6 hodin jízdy. A stejně to bylo - a kdy už tam budeeem?
Zpět jsme to zkusili na noc, tak dítě cestu komplet probdelo a pusu nezavřelo. Jako mimino by to prospalo.
Letadlem bych šla ale autem asi ne. Já sama trpím když jedeme dlouho autem. Ale určitě záleží jak auto zvládá, takže podle toho. My jsme byli poprvé u moře když malému bylo 4. Užil si to, ale nic si nepamatuje.
Pokud je mimino zdravé, tak klidně… užije si vlnky, písek, slaný vzduch… jen bacha na vedra a slunce.. o rok později už to bude samozřejmě daleko lepší… cestu prospí, je mu to jedno, když má mámu a prso ![]()
Psala jsem příspěvek už na druhé straně…každá máme jinou povahu a některé se chce překonávat hranice a jaký si komfort… Já jsem taková, že se pouštím do všeho
Jak dcerám byly 3 a 6 odjela jsem si sama Itálii 1600km a nikdy toho nebudu litovat bylo to super
Kamaradka letela s dvoumesicnim do USA. Ja mam termin porodu v cervenci, od zari do prosince mame v planu cestovat po svete, protoze tak dlouho volno z prace mit asi dlouho nebudeme
Uplne nechapu, co ti neprijde na cestě k mori v poradku. Muzes to konkretizovat? ![]()
@Hobitka píše: Více
Naprosto chápu, já jsem prohlásila že musí cestovat, takže cestuje ![]()
V autě spal, zato teď, zvlášť když je unavený, tak je to pěkné rodeo strčit ho do autosedačky, ale má jen 1,5.
My jsme teď už dlouho nikde nebyli, dvě noci v Praze v prosinci se nepočítají
a Oreu na Šumavě mám booknutou až na cerven, ještě by to někam chtělo ![]()
@Maggdallena píše: Více
Jinak teda my byli prvně u moře v 13 měsících (letecky), klidně bysme mohli dříve, ale za teplem jezdíme v létě a v zimě na hory. Užili jsme si to všichni. Máme cestovatelské a pohodové dítě. Takže na první zahraniční dovolené byla už ve 3 měsících.