Kdy sdělit rodině že bude miminko

242
21.11.16 12:25

Kdy sdělit rodině že bude miminko

Ahoj holky, chci se zeptat kdy jste řekli rodině ( rodičům, sourozencům) že čekáte miminko? Já jsem ted v 11 týdnu cca, dneska jsem byla na krev pro prenatální screening a 30tého jdu na UTZ, mám strašný strach že mi výjde downův nebo něco jiného. Je mi 29,první mimi. A o víkendu budu s rodinou tak nevím zda jim to mám říct nebo počkat až po utz? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2691
21.11.16 12:31

Ahoj :mavam: jsem desátý tyden a půlka rodiny uz to ví, jelikož mě vidí často.. Poznali to na me :think: je mi to totiž měsíc tak zle, ze se mě narovinu zeptali zda nejsem těhotná. Lhat jsem nechtela :) druha půlka rodiny bydlí daleko, tam to oznámim az si budu po 13 týdnu jista, zda je všechno v pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9127
21.11.16 12:34

@Ellanka A Ty si myslíš, že i kdyby si potratila (nepřeji) nebo vyšel downův syndrom, že to rodině (rodiče, sourozenci) neřekneš? Jestli jo, tak radu nemám.
My jsme to oznámili celkem neplánovaně když švagr sděloval, že čekají miminko, tak se manžel přidal, že my taky. Holky jsou týden od sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.11.16 12:35

Ja to řekla vždy rovnou. I kdyby se neco stalo, tak by to stejne poznali. Takže nebyl důvod to víc řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
21.11.16 12:43

Taky nevidím důvod tohle nějak řešit. Já jsem to řekla vždycky hned jak jsem počůrala test a nevidím na tom nic špatného. Kdyby byl nějaký problém, tak to těm nejbližším stejně řekneš. Mám tři vlastní děti, těhotná jsem byla čtyřikrát a za celou dobu jsem nepochopila jaký má význam tuhle informaci tajit. Lidi si připadají zajímavější? Nechtějí aby se rodina těšila a pak byli případně všichni zklamaní?
Jo, při prvním těhotenství jsem zatloukala dokud mi to nepotvrdila doktorka, ale na chuť jsem tomu teda nepřišla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
21.11.16 12:48

Já to řekla přítěli, když mi vyšel pozitivní test. A hned jak sem měla od dr. potvrzení jsem to oznámila mamce a ségře a zbytek rodiny se to dověděl pak postupně jak si to řikali mezi sebou :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
21.11.16 12:48

Děkuji za názory, já to první chtěla vydržet až do Vánoc jako dárek ale asi to už nevydržím a oznámím dřív :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
21.11.16 12:49

Tak přítel byl samozřejmě první kdo to věděl ve stejný den jako já :) tzn po počúrání testu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
21.11.16 12:50

My jsme to říkali po 13 týdnu, kdy jsme šli na testy a ty vyšly v pohodě!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101928
21.11.16 12:51
@Tichošlápek píše:
Ja to řekla vždy rovnou. I kdyby se neco stalo, tak by to stejne poznali. Takže nebyl důvod to víc řešit

Tak přesně z tohoto důvodu já to řekla brzo i v práci… protože kdyby se náhodou něco stalo, tak jsem se ještě nechtěla řešit tajení toho, jak mě to sebralo. Ale je tedy fakt, že u nás v práci je zvykem takovéto osobní věci říkat a hlavně je zvykem na ně brát ohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
21.11.16 12:52

Já to prozradila někdy kolem screeningu, byla jsem tak vyplesklá z dvojčat, že jsem se o to musela podělit. Manžel to mamince vyslepičil hned, aniž bych to věděla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
21.11.16 12:54

Asi záleží i na okolnostech. Já jsem to vyslepicila vždycky hned. Nepřipouštěla jsem si, že by to nemuselo vyjít, a taky to na mě bylo vždycky hned poznat.
Kdybych ale byla po zamlklem těhotenství, nebo potratech, asi bych počkala až do prvního ultrazvuku ve 12 týdnu.
Každé těhotenství je stejně svým způsobem nevyzpytatelné a problémy, nedej Bože ztráta miminka, může přijít v jakékoli fázi těhotenství.
Přeju ať to dobře dopadne a máte zdravé miminko. :kytka: A hlavně mysli pozitivně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
21.11.16 12:54

Řekli jsme to vždycky hned, neboť ono, když „z ničeho nic“ zvracíte od rána do večera, okolí by se mohlo začít ptát, co se děje. :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
21.11.16 12:56

Já jsem to dala mámě loni k Vánocům, to jsem byla 11.tt a nechala jí, aby to ona rozkecala po rodině. Byla hrozně šťastná a dělalo jí velkou radost se chlubit všem příbuzným, že bude babička. ;) Ale kdyby to nevyšlo takhle na Vánoce, tak asi po prvním screeningu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
21.11.16 13:02

Někdy kolem šestého týdne jsme řekli mamce, tetě a babičce, že to nechceme zakřiknout, ale asi jsem těhotná, zbytku mojí rodiny jsme to řekli po první kontrole a u tchánů jsme to řekli až jsme tam měli cestu, to bylo někdy ve dvanáctým týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí