Kdy se pokoušet o druhé dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4724
28.7.14 22:48

@Senayle děti mám 3,5 roku od sebe a musím říct, že paráda.. Jedno už je samostatnější, mám to lehčí, ale parťáci jsou i tak velcí..takže z pohledu rodiče neporadím. ALE, mám o d9 let mladší sestru. Strašně jsem si sourozence přála. Hodně jsem s ní musela pomáhat, od malinka..vodila na procházky, hlídala kočárek před krámem, později vyzvedávala ze školky, vodila do školky..hlídala o veškerých prázdninách.. Hrozně moc mi to dalo, stejně jako i něco vzalo samozřejmě.. I z toho důvodu jsem tak napůl máma, napůl segra.. Ale jedna druhou máme a bez ní bychom nebyly takové jaké jsme..aspoň já tedy určitě. Rozhodně nejsme dva jedináčci. To je strašný nesmysl. Vyrůstaly jsme spolu, musely se podělit, porovnat, hrály si spolu.. Dva jedináčci jsou podle mně od daleko většího rozdílu..já nevím..cca 14-15 let rozdíl a výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
28.7.14 22:53

My máme mezi prvním a druhým dítětem věkový rozdíl 8 let, mezi druhým a třetím bude 3 a půl roku, vyzkouším si tedy oboje.
Moje zkušenost je zatím taková, že záleží hlavně na povaze dětí. A rozhodně nemám pocit, že bych měla doma dva jedináčky, jsou to parťáci, kteří si spolu hrajou, na pískovišti staví hrady, samozřejmě se i pošťuchujou a pak se vezmou za ruce a jdou spolu něco podnikat.
Já jsem ráda, že ti dva mladší mají (budou mít) velkého bráchu, na kterého je spolehnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
28.7.14 22:54

@SonaBN Něco takového jsem asi potřebovala slyšet. Díky. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.7.14 22:56

@lekarnicka28 no já teda nevim, ale jedináčci jsou jedináčci tzn. že žádného sourozence nemají… já mám ještě dvě sestry jednu o 10 (od táty s tou jsem nevyrůstala, jen u nás občas byla) a druhou o 12 let starší (od mamky s tou jsem vyrůstala) a jedináčkem nejsme ani jedna, naopak se všechny velmi podporujeme a máme se rády a prostě patříme k sobě 8)…ale jo je fakt, že obě se brzo vdaly, takže cca od nějakých mých 8 let už byli vpodstatě z domu :think:.takže ani tak bych neřekla že jsme tři jedináčci, perostě protože nejsme…to bysme o sobě nesměli vědět a stýkat se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
28.7.14 22:56

@brumdinka Jakmile jsem manželovi řekla, že jsem těhotná, tak mi sám řekl, jaký den se nám to povedlo. Prý si to pamatuje, protože ten den byl dobrej. :P :P :P Samolibý chlapi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
28.7.14 22:58

@lekarnicka28 taky si nemyslim, že děti s větší věkovým rozdílem jsou 2 jedináčci. Naopak se domnívám, že se neučí víc přizpůsobavat jeden druhému, naučí se navzajem pomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
28.7.14 23:00

Děkuji všem za příspěvky. Už padám do postele. Malý se mi ještě budí v noci na krmení a ráno vstává už v půl sedmé, kdy začíná každodenní kolotoč, tak ať něco naspím.
Dobrou noc a ještě n´jednou fakt děkuji. Utvrdilo mě to v mém názoru, že přeci jen počkáme. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.7.14 23:02

@Senayle rádo se stalo, dobrou krásnou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
28.7.14 23:08

@brumdinka však jsem taky zastáncem, že říkat o dětech 7-8 let od sebe, že to jsou dva jedináčcim je blbost. Ale děti vyrůstající bez sebe navzájem jsou v podstatě vychováváni jako dva jedináčci, byť by 100× byli sourozenci.. takže i nejedináček může být jedináček ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
28.7.14 23:15

@lekarnicka28 no nevim, jestli jsem schopna to v takto pokročilé hodině pochopit, ale asi píšeme o tom samém :mrgreen: dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.7.14 23:16

Já bych to zatím neplánovala s takovou jistotou, uvidíte..ten byt, to by šlo vyřešit, a věkový rozdíl bych nechala zatím plavat, třeba to opravdu bude tak jak plánujueš(a proč ne :) ) ale třeba tě za rok přepadne tak silná touha po 2., že se nakonec skoro do těch 2 let vejdete..tohle těžko předvídat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4560
29.7.14 02:53

@slavuska1 Silnou touhu po miminku už jsem mela od 18-ti, kdy jsem se vdávala, ale nechtěla jsem mit ditě dřív, dokud jsem si nemohla byt jista, že to opravdu finančně zvládneme. Takže s touhou po druhém mimi bych se možná uměla vypořádat, když vím, že je pro nás lepší si ještě na druhé počkat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.17 09:32

Zdravím, zajímal by mě názor a zkušenosti maminek, které měly děti hned brzy po sobě. Situace se má tak, že máme doma 6měsíční miminko a zvažujeme další. S nápadem přišel spíš manžel. Možná by to bylo i lepší pro mou kariéru (nastoupila jsem mateřskou hned po absolvování studia medicíny) - pak bych nemusela vůbec přerušovat a udělat si atestaci a další kroky v klidu bez zátěže tikajících biologických hodin. Jenomže nevím, jestli je to to nejlepší pro děti (asi bych si i ráda užila každé pořadněji a také jestli k sobě budou mít hezký vztah?) a jestli se nezblázním mít doma třeba 1,5letého a do toho miminko? Zvlášť jestli bude tak náročné jako syn.

• Citovat
  • Upravit
246
8.5.17 09:46
@Anonymní píše:
Zdravím, zajímal by mě názor a zkušenosti maminek, které měly děti hned brzy po sobě. Situace se má tak, že máme doma 6měsíční miminko a zvažujeme další. S nápadem přišel spíš manžel. Možná by to bylo i lepší pro mou kariéru (nastoupila jsem mateřskou hned po absolvování studia medicíny) - pak bych nemusela vůbec přerušovat a udělat si atestaci a další kroky v klidu bez zátěže tikajících biologických hodin. Jenomže nevím, jestli je to to nejlepší pro děti (asi bych si i ráda užila každé pořadněji a také jestli k sobě budou mít hezký vztah?) a jestli se nezblázním mít doma třeba 1,5letého a do toho miminko? Zvlášť jestli bude tak náročné jako syn.

Ahoj, tak ja čekám 2. a malému je rok, až se narodí bude mu rok a půl, bylo to trosku nečekaně, nejdříve jsem z toho byla vylekana, ale ted už převládají jenom pozitiva. Zakládala jsem o tom i diskuzi, tak pohledej, psaly mi tam zkušené maminky ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
8.5.17 09:48

Po svých zkušenostech bych se zacala snazit nejdříve v roce a pul staršího, dříve urcite ne. Já otěhotněla po roce i tak to byl docela mazec. Ani ne tak kvůli dětem, ale kvůli tomu, že mi tělo dalo asi v polovině druheho tehote docela nevybirave najevo, že jede nadoraz a potřebovalo ještě chvíli na regeneraci. Nakonec jsem zvládla dceru donosit do 36 tt, ale bylo to s vypětím všech sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí