Kdy si dojít na vyvolávačku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
8.7.13 13:35

@ela88 no jasně, protože jí je vyvolávali ty prášky, tak je měla jak hodinky, ale vyvolávačkou si to taky může rozhodit ještě víc :) radila bych ať počká, ještě aspoň 14 dní a když do té doby nic, ať se na gyndě zeptá, jestli už vyvolávačku nebo ještě čekat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
8.7.13 13:37

@janica252 Já to vidím podobně, ale můžu jí maximálně poradit, ukázat tuto diskuzi ale to rozhodnutí je už na ní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DaMaThe
8.7.13 13:50

@ela88 Poprvé jsem vysadila HAK po šesti letech užívání a trvalo 80 dní, než se vaječníky probudily k činnosti a přišla menstruace. Podruhé jsem vysadila po roce užívání letos v lednu, měsíčky přišly hned a další cyklus jsem otěhotněla, což jsem vůbec nečekala, že odezva na stejnou situaci může být tak různá :think:
Kamarádce bych radila počkat, ovaria jsou utlumená a takovou dobou, za jakou bych šla k lékaři je myslím cca 3 měsíce.

• Citovat
  • Upravit
7765
8.7.13 14:17

Holky plaším protože jsem to prostě dostávala a teď nic. Jen se bojím jestli je vše v pořádku, ale asi ano. Takže budu čekat ;). Děkuju Vám za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená m.
8.7.13 15:01

Nechodila bych, stejně ta vyvolávačka nic nespraví (jako dlouhodoběji, jen po těch hormonech dostane ms)

může pomoct: gynex, femigard, sarapis men?, zelený ječmen, kontrhel…

já teda na jedné vyvolávačce po pár měsících po vysazení ha byla, další ms jsem dostala až po cca roce a hned poté se „nechtěně“ zadařilo

• Citovat
  • Upravit
1839
25.6.14 07:26

Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jestli si zajít na vyvolávačku. Mám zavedené tělísko, cyklus cca 32 dní, v pondělí jsem měla dostat MS, ale stále nic, jen mně občas pobolívá břicho. Test jsem dnes ráno dělala a je negativní. Do kdy čekat, jestli MS nepřijde? Díky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
25.6.14 07:33

A jaké máš tělísko? já mám tělísko přes tři roky a jestli jsem měla menzes za tu dobu 5× :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
25.6.14 07:35
@kubykula píše:
A jaké máš tělísko? já mám tělísko přes tři roky a jestli jsem měla menzes za tu dobu 5× :think:

právě, že nehormonální.. a MS normální každný měsíc. Jen teda minulý měsíc byla taková divná, nečekaně po 28 dnech a jen 2 dny, slabá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
25.6.14 07:53

@olinka11 určitě bych minimálně ještě týden počkala… pokud to i tak nedostaneš, test opakuj a pak si skoč na gyndu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
25.6.14 07:59
@olinka11 píše:
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, jestli si zajít na vyvolávačku. Mám zavedené tělísko, cyklus cca 32 dní, v pondělí jsem měla dostat MS, ale stále nic, jen mně občas pobolívá břicho. Test jsem dnes ráno dělala a je negativní. Do kdy čekat, jestli MS nepřijde? Díky za rady :-)

Hm a co za výhodu od té vyvolávačky čekáš? Že ti víceméně uměle vyvolá menstruaci? A k čemu je to dobrý? Není lepší nechat tomu volný průběh? Ta menstruace se nikde uvnitř nehromadí, neboj ;)
A může se stát i bez tělíska, že jeden nebo dva cykly MS vynechá úplně. Takže zpoždění pár dnů bych fakt vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
25.6.14 08:03

Jo a jinak když jsem jednou nedostala ms vůbec (nakonec až ten další cyklus, tzn. cca za 60 dní), po třech týdnech jsem šla ke gynekologovi, ten udělal ultrazvuk, vyvrátil těhotenství a čau. Vyvolávačku neřešil. Brala jsem normální HA, do té doby cyklus naprosto pravidelný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1839
25.6.14 08:16

Holky, díky za rady, počkám teda, jestli ještě nedorazí, alespoň týden a pak mi to stejně nedá a alespoň doktorovi zavolám a řekne mi, jestli mám přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
25.6.14 08:31
@blobfish píše:
Hm a co za výhodu od té vyvolávačky čekáš? Že ti víceméně uměle vyvolá menstruaci? A k čemu je to dobrý? Není lepší nechat tomu volný průběh? Ta menstruace se nikde uvnitř nehromadí, neboj ;)
A může se stát i bez tělíska, že jeden nebo dva cykly MS vynechá úplně. Takže zpoždění pár dnů bych fakt vůbec neřešila.

To úplně není pravda, nedávno jsem to řešila s dr. Pokud sliznice normálně dorůstá, jen se neodlučuje, tak po cca 2 a více měsících bez MS může být přerostlá, což vede pak k mnohem silnějšímu nebo podstatně delšímu krvácení, když pak MS konečně dorazí. Takže po delší době bez MS ta vyvolávačka nemusí být úplně od věci, pokud člověk nechce riskovat třeba krvácení měsíc skoro v kuse. Na druhou stranu běžet si pro pigáro kvůli 3 dnům zpoždění je asi opravdu zbytečné.
@olinka11 Neměla jsi třeba teď trochu stres? To může mít na zpoždění taky vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
25.6.14 08:57

@olinka11 Já bych zašla hned. Pokud máš ms jinak pravidelnou, tak aby si se udržela v cyklu. Takhle by si dostala vyvolávačku dejme tomu uprostřed jakoby dalšího cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
25.6.14 17:06

@Svistice No dobře, ale to se fakt nebavíme o pár dnech, žejo.

Já si prostě jen myslím, že tělo nejsou švýcarský hodinky. A že když něco není jako v učebnici, není to potřeba hned nějak štelovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí