Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dnesek bych nepocitala, je to den nula. Pokud MS nezacne do obeda, tak se ten den nezapocitava. Pro jistotu bych se prvni cyklus chranila jeste i jinak.
Tak jak to chceš. Po delší době hodna sem nebo tam je fuk hladinu budeš mít stejne
Začni užívat zítra a jek bylo řečeno, první měsíc se chraň ještě jinak.
Jinak aby antikoncepce byla co nejspolehlivější, ber pravidelně ideálně ve stejnou dobu a kdybys během užívání měla průjem nebo zvracela dvě hodiny po užití tablety, tak se hormony nestihly vstřebat a je nutné vzít tabletu znovu. Pozor na antibiotika či rostlinu třezalku, snižují účinnost HA.
Tak já bych si 1. tabletku vzala teď a druhou zítra v 11,00 hodin, a nemusíš se po 7 dnech chránit jinak,
nač to dělat složitě, když to jde jednoduše
@Anonymní píše:
@Ravedd @stinga je normální že mi ms zmizela? 1. jsem si vzala tedy včera a dneska druhou a MS mi zmizela ale Teda bolí mi v podbřišku jak při MS a celkem dost, je to normální?
ou, to je jakési divné, na to nemá antikoncepce ale vliv, to je zajímavé
jsi si jistá, že nemůžeš být těhotná? Už se ti to někdy tak stalo, že MS zmizela?
udělala bych si test a jestli tam nic nebude a MS se do zítra nerozjede znovu, zavolala bych doktorce
Nejsem těhotná, tedy neměla bych být. MS přišla na čas a byla celkem silná a tohle je moje první HA tak jestli to nebude tím
mam nějakou Asumate, lidi si na ni celkem stěžují tak nevím
Takže včera ti MS začala a byla normálně silná, vzala sis postupně 2 prášky antiko a dnes nic?
Ahoj potřebuji radu, začínám s antikoncepci a doktorka mi řekla že si mam vzít první tabletku první den menstruace, ta mi přišla teď ale problém je že ja chci antikoncepci brát v 11:00 ráno a to není teď takže co teď… mam si vzít první tabletku teď a další zítra v 11 nebo to ai vzít první tabletku až zítra… v pribalaku je napsané že když si vemu 2. DC tak se mam první týden raději chránit… mam tedy podle vás počkat nebo vzít teď?