Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Většinou ti od soudu chodí korespondence na adresu trvalého pobytu. To, že si to nepřečteš už nikoho nezajímá. Exekutor pak jde obvykle nejdřív tam (jak už bylo psáno…nejčastěji v době, kdy očekávají, že budou lidi doma, ale stejně jich dost chodí i dopoledne) a když na adrese trv. pobytu obyvatelé dokáží, že už se tam dotyčný dooost dlouho nezdržuje, tak začnou pátrat dál (občas dostanou typ od lidí, kde byli).
Takže nevím, jak to máš ty, ale možná to může být důvod, proč jsi o exekuci nevěděla.
tak v tom případě stačí nečíst a nereagovat, když to nechápu a netýká se mě to ne ?? to mi příjde jako zcela běžný postup.
Jistě se najde někdo kdo jí pochopí. ![]()
Dolby píše:
Ono v tom našem státě se nikdo nezatěžuje ničím.
Já postup exekutorů nechápu.
Oni ti vlítnou do baráku a chovaji se jako nevim co.
Exekuce může potkat každého,stačí třeba jedna klička v podepsaný smlouvě,pak na tebe někdo vybafne,že máš splatit pučený peníze,a když nemáš,tak tím pádem jsi největší špína a odpad a pošlou na tebe exekutora,kterej se při postupu nechová líp.Vleze ti,jak už to tady někdo zmiňoval do baráku bez tvého vědomí a upozornění.
Exekutor ti při výkonu exekuce doručí exekuční příkaz.
Ale když je na tebe uvalená(nebo jak se to řiká) exekuce,tak ti to daj vědět,ne?
Nebo jako,že u tebe zazvoní,řeknou ti,že je na tebe uvalená exekuce,seberou ti věci a nikdo se s tebou nebaví?
Podle mě by ti to měli oznámit.
U nás sice exekutor nebyl a doufám, že nebude, ale u sousedky byl v sobotu dopoledne.
kakiko
tak tak, od doby co zařídily obálky se zeleným pruhem alá„je nám jedno že to nepřevezmeš, my to považujeme desátý den za doručené“ je to tak…
pořád je ale stovky lidí denně, které tahla návštěva nemine.. četla sem někde statistiku ![]()
Dolby píše:
Ale když je na tebe uvalená(nebo jak se to řiká) exekuce,tak ti to daj vědět,ne?
Nebo jako,že u tebe zazvoní,řeknou ti,že je na tebe uvalená exekuce,seberou ti věci a nikdo se s tebou nebaví?
oznámí ti to při výkonu exekuce. Před nařízením exekuce probíhá soud o pohledávce (není-li to např. pokuta od správního orgánu)
mag píše:Dolby píše:Exekutor ti při výkonu exekuce doručí exekuční příkaz.
Exekuce může potkat každého,stačí třeba jedna klička v podepsaný smlouvě,pak na tebe někdo vybafne,že máš splatit pučený peníze,a když nemáš,tak tím pádem jsi největší špína a odpad a pošlou na tebe exekutora,kterej se při postupu nechová líp.Vleze ti,jak už to tady někdo zmiňoval do baráku bez tvého vědomí a upozornění.
jo až při samotný exekuci jo, ale předtím máš smolíka.
radím všem co mají kdekoliv, byť jenom nezaplacený parkovný, ať začnou rychle zjišťovat kde můžou ještě dlužit, páč nevíte dne ani hodiny. ![]()
Anonymní píše:
kakiko
tak tak, od doby co zařídily obálky se zeleným pruhem alá„je nám jedno že to nepřevezmeš, my to považujeme desátý den za doručené“ je to tak…
pořád je ale stovky lidí denně, které tahla návštěva nemine.. četla sem někde statistiku
Můžeš si zřídit datrovou schránku, nebo si na matrice ohlásit adresu pro doručování a bude ti to chodit, kam si určíš.
Dolby píše:
ne neoznámí.. není to jejich povinnost.a nevím o zadnem případě kde by se to událo tak že by ti dali vedet predem ze prijdou.. jo když ti prijde od soudu oznameni o řízení tak to je jiná, muzes s tim neco delat, ale kdyz ne, máš smůlu. a pak stojíš ve dveřích a čučíš, a myslíš si že se ti to zdá, no… jejich postup.. na kterej dost sázejí, a ideální jsou pro ně matky s dětma, páč mají pocit že jsou z nich podělaný až za ušima, a zaplatí nejlíp hned.
Anonymní píše:
kakiko
pořád je ale stovky lidí denně, které tahla návštěva nemine.. četla sem někde statistiku
Ono je to ale potřeba, protože jsou lidi jako můj bratr, kteří si myslí, že dokud obálku neotevřou, tak na ně nikdo nemůže ![]()
Jinak chování exekutorů už je pak věc druhá, ale při první návštěvě by si měl exekutor jen ověřit skutečnost, že tam dotyčný bydlí nebo nebydlí (aspoň tak to chodí u našich, když tam kvůli bráchovi někdo přijde). Teoreticky by při nezastižení měl nechat lístek ve schránce s tel. číslem pro podání vysvětlení. Ale to bych se musela zeptat mamky, ta s tím bohužel zkušenost má. Už jí i olepili její věci ![]()
Zakladatelko, díkybohu žádné vlastní zkušenosti nemám, ale obávám se, že na tuto otázku ti asi nikdo přesně neodpoví. Každý exekutor chodí jinak. Některý ráno, některý k večeru, slyšela jsem, že prý i o víkendech
.
A když náhodou nebudeš doma, tak to pro exekutora není překážkou. Má soudní pověření, tudíž si zavolá zámečníka a klidně si do bytu „vleze bez pozvání“
Anonymní píše:mag píše:jo až při samotný exekuci jo, ale předtím máš smolíka.Dolby píše:Exekutor ti při výkonu exekuce doručí exekuční příkaz.
radím všem co mají kdekoliv, byť jenom nezaplacený parkovný, ať začnou rychle zjišťovat kde můžou ještě dlužit, páč nevíte dne ani hodiny.
Pokud je to pokuta od správního orgánu, tak soud neprobíhá, pokud jde o soukromoprávní spor, probíhá soud (nebo rozhodčí soud) a je vydán platební rozkaz nebo rozhodnutí ve věcí.
Ahoj,tak u nas take nebyl a nsad ani nebude
,jinak tata nedavno sel domu a sel okolo domu kde bydli romove a zrovna tam sli exekutori,vi to urcite,jelikoz jeho partak je poznal u nej pry byli,no a mohlo byt kolem 6vecer myslim ![]()
Můj táta dělá soudního exekutora ![]()
Chodí většinou dopoledne a odpol..dělá cca do 16h.Určitě předem nedávají vědět,lidi jsou svině a majetek pak odváží jinam.Tihle soudní exekutoři povětšinou jednají slušně,nechávají dětské pokoje být a zabavují ostatní věci…
Něco jiného je soukromý exekutor,to je jiná káva
Tomu je jedno co a kde vezme ![]()
Jinak smysl této diskuze taky postrádám ![]()
Naštěstí jsem v tvé situaci nikdy nebyla ![]()