Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Exekutor přijít nemůže
pokud dluží (tak i když platí po 500), tak věřitel by nejdříve musel podat žalobu k soudu, až by soud rozhodl ve prospěch věřitele, měla by lhůtu na zaplacení celé částky, pokud by to nedodržela může věřitel předat věc exekutorovi
Ona ji volala pani z cetelemu z vymahani pohledavek a rikala ze je posledni kdo to bude s ni resit, ptala se ji jestli muze zaplatit plnou castku a ptala se ji kolik ted vydelava, a kdyz ji rekla ze ma minimalni mzdu tak ji rekla ze se to neda resit srazkou ze mzdy ze by to neslo nebo co a pak se ji ptala jestli ma nejaky majetek, coz nema, bydli s rodici. A taky se ji ptala jestli vi jak probiha exekuce a takovy a sama ji rekla ze kdyz ted mela tu nemocenskou a dostala za cely mesic jen 3500 tak ze chape ze to nemuze nikde sehnat a taky ji rekla ze uz je v registru dluzniku ze si zadnou pujcku vzit nemuze aby to sehnala do tech dvou dnu a kdyz ji kamaradka rekla ze to uz chtela zacit resit konsolidaci tak ji rekla, ze na to uz je pozde..Kamaradka tam zitra chce poslat dalsi 500 ja osobne ji ji pujcuji aby ji tam poslala, je strasne na nervy, boji se toho exekutora ![]()
Z pohledávek jen vyhrožují, já je plně chápu, to co si dlužníci dovolí
![]()
za co utratila 25tis. že „nic“ nemá?
na konsolidaci není pozdě, ale není to tak snadné, jak si myslí a pro věřitele to není nejvýhodnější
@subsomi píše:
Z pohledávek jen vyhrožují, já je plně chápu, to co si dlužníci dovolí![]()
![]()
za co utratila 25tis. že „nic“ nemá?
na konsolidaci není pozdě, ale není to tak snadné, jak si myslí a pro věřitele to není nejvýhodnější
mela veci na splatky a ty prodala, protoze meli nejaky problemy kdyz zacinali bydlet s pritelem takze z tech veci uz taky nic nema, bohuzel..ona ji rikala ze pozde je a ze je v registru dluzniku ze ji to nedaji..takze ji mohu uklidnit ze dokud tam posila alespon 500kc ze neprijde exekutor? ten policista co to rekl memu znamemu tedy nelhal?
Když bude splácet po 500, tak sice běh všeho zpomalí (oddálí o 1-2 měsíce), ale nenechají ji splácet 5 let nebo více (5×12×500 = 30000 ale s úroky z prodlení a pokutami bude dluh narůstat), takže tipuju, tak během 2-3 měsíců žalobu, do měsíce je rozhodnutí za další měsíc exekuce
exekuce na dluh (necelých 25tis.) + úroky + pokuty + náklady soudu + náklady exekuce, dohromady 40tis. minimálně
Příspěvek upraven 19.02.15 v 22:59
Pěkná blbbost, to by si potom každý splácet jak chtěl, za nedodržení splátkového kalendáře ztratíš výhodu splátek a zesplatní ti celý dluh, při jeho nezplacení, se věřitel pak obrátí na soud na vydání platebního rozkazu. Pak následuje exekuce o které budeš vyrozuměna.
@Anonymní píše:
mela veci na splatky a ty prodala, protoze meli nejaky problemy kdyz zacinali bydlet s pritelem takze z tech veci uz taky nic nema, bohuzel..ona ji rikala ze pozde je a ze je v registru dluzniku ze ji to nedaji..takze ji mohu uklidnit ze dokud tam posila alespon 500kc ze neprijde exekutor? ten policista co to rekl memu znamemu tedy nelhal?
to je tedy pěkná blbost, dělala jsem vymahače přes telefon a opravdu to nefunguje tak že si může posílat kolik chce a exekuce na ní nemůže. Zažila jsem spoustu lidí kteří platili třeba pětistovku a jinak nekomunikovali nic a šlo to k soudu a potažmo k exekuci. Věřitel má nárok na to pokud nesplácí chtít peníze naráz, dlužník se musí domluvit s věřitelem na splátkách. Aby si splácela podle toho jak se ji hodí to fakt ne… Exekutor nepřijde určitě hned, ale náklady na soudní výlohy jí dluh znásobí, měla by se domluvit a komunikovat.
@kristyn.g píše:
to je tedy pěkná blbost, dělala jsem vymahače přes telefon a opravdu to nefunguje tak že si může posílat kolik chce a exekuce na ní nemůže. Zažila jsem spoustu lidí kteří platili třeba pětistovku a jinak nekomunikovali nic a šlo to k soudu a potažmo k exekuci. Věřitel má nárok na to pokud nesplácí chtít peníze naráz, dlužník se musí domluvit s věřitelem na splátkách. Aby si splácela podle toho jak se ji hodí to fakt ne… Exekutor nepřijde určitě hned, ale náklady na soudní výlohy jí dluh znásobí, měla by se domluvit a komunikovat.
Prosim vas a jak se ma domluvit a komunikovat, kdyz vzdycky kdyz s nimi volala tak oni byli takovi, ze rekli ze je to nezajima ze proste uz je pozde na to aby se domluvili na splatkach, ze ani na dvakrat to proste nepujde atd atd ![]()
@Anonymní píše:
Prosim vas a jak se ma domluvit a komunikovat, kdyz vzdycky kdyz s nimi volala tak oni byli takovi, ze rekli ze je to nezajima ze proste uz je pozde na to aby se domluvili na splatkach, ze ani na dvakrat to proste nepujde atd atd
ano a na to mají právo, co jim je do toho, v jaké je situaci, pokud by všechny banky a nebankovní společnosti braly ohledy na to, že dlužníka zrovna vyhodili z práce, najednou se musel několikrát stěhovat a ještě byl na nemocenské
tak by tyto služby nikdo neprovozoval ![]()
banky a nebankovní společnosti to dělají v prvé řadě kvůli svému zisku, což je pochopitelné, nikdo z nich to nedělá z dobrého srdce, aby si lidi kupovali dovolené a nejnovější telefony na splátky
pokud si někdo bere úvěr, měl by vědět, jestli je schopen ho splácet i ve složitější životní situaci, pokud spoléhá na to, že se potom pak třeba snad nějak domluví
NE nedomluví, domlouvat se musí včas, tzn. okamžitě, když ví, že nemá na zaplacení a ihned se snažit to řešit
Kamarádce vyřiď, že tímto přístupem se exekuci nevyhne, jen že nepřijde za 2 týdny, ale až tak za 2 měsíce a jak už jsem psala výše, celková částka bude výrazně vyšší než původních 25tis.
@Anonymní píše:
Prosim vas a jak se ma domluvit a komunikovat, kdyz vzdycky kdyz s nimi volala tak oni byli takovi, ze rekli ze je to nezajima ze proste uz je pozde na to aby se domluvili na splatkach, ze ani na dvakrat to proste nepujde atd atd
no musí to zkusit být prostě do telefonu vstřícná, aby věděli že má zájem, a buď se domluví nebo se pak bude domlouvat s exekutorem, moje kamarádka taky měla exekuci a s exekutorem se domluvila na splátkách. Škoda jen těch výloh. Třeba ta společnost možnost splátek nenabízí a nemůžou jí to dát ne že by nechtěli. Je taky možné že ten dluh postoupí nějaké inkasní agentuře a s tou se třeba na splátkách už domluví, ale je potřeba počítat s tím že se jí dluh navýší. Hlavně ať nesplácí dluh dluhem, to vede jedině k větším problémům. Ideálně pokud by mohla zkusila bych nějaký osobní bankrot. Pokud má nějaký majetek, například auto tak by bylo ho lepší prodat a zaplatit dluh naráz, pokud by ho prodával exekutor tak na tom hodně moc tratí.
@subsomi to souhlasím. Mě nejvíc točilo že lidi jsou schopni řict že platit dluh nebudou že to u nich nikdo nedělá a ať klidně exekuce přijde že nemají co vzít atp. Nebo dokonce že za to může ta finanční instituce nebo dokonce stát
Já si pak našla jinou práci, ještě že, z toho jsem fakt nemohla, zvlášť když já dělám jakoukoliv práci abych své závazky zaplatila…
Ahoj holky,
chtěla jsem se vás zeptat na váš názor. Moje kamarádka si vzala u cetelemu věci na splátky v hodnotě 25000kč a jelikož se dostala do situace, kdy nemohla splácet (vyhazov z práce, nákladné stěhování (několikrát)), nemohla tedy poslat měsíční splátku, která činí 2000kč. A tak ji tam narostl dluh, za 2 měsíce, kdy poslala jeden měsíc jen 500 kč a další měsíc opět 500kč, narostl ji tam dluh myslím kolem 5000 - 6000kč a jelikož znovu přišla o práci (ve zkušební době byla hodně nemocná, nemohla za to), nemohla tedy zase poslat měsíční splátku. A cetelem ji začal vyhrožovat, že jakmile nepošle do dvou dnů celý dluh, přijde exekutor. Mají na to právo? Slyšela jsem, že když se alespon snaží platit, ikdyž poslala jen 500kč, že na ni exekutor nemůže. Známý neplatil rok, ani korunu tam neposlal a nakonec ho zažalovali a dostal za to podmínku a pan policajt mu řekl, že kdyby posílal alespon blbou stovku, tak že se to nestane.
Nevíte prosim vas, jestli když se opravdu snaží, a poslala tam aspon těch 500kč, jeslti může k ní přijit exekutor nebo ne? Já už nevím, jak ji uklidnit a nemám s tímto žádné zkušenosti.