Kdy učit děti měsíce a dny v týdnu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
393
3.3.13 07:56

Nedávno jsem v garáži narazila na MC kazety a na jedné z nich jsem natočená já, jak říkám dny v týdnu (pondelí, útelý, steda, stvltek, pátek, sobota, neděli :mrgreen: ),měsíce a počítám do desíti, vyprávím pohádku…největší prča je, že to končí otázkou,,a kolik pak ti je? - dva a půůůl 8o ´´ Mamka říkala, že jsem byla jak cvičená opička a děsně mě bavilo se předvádět :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
3.3.13 08:11

Naše dcera má 3 roky, dny v týdnu zvládne bez chyby, měsíce jí dělají trošku potíže, ale vzhledem k tomu, že chodí do MŠ, nemám strach, že by se je nenaučila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
4.3.13 14:04

My mame 4roky dny v týdnu umíme, mesíce jakštakš, ale umíme poznavat hodiny zatím jen celé, no a ješte jí zajímají písmenka ale i u mojí dcery mi příjde že deti dnes umí vše nijak rychleji nebo se pletu? v peti už bych jí postupne učila ale né najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3591
4.3.13 14:14

Ahojki, tak měsíce a roční období se holka učila v první třídě v prvouce, ale dny v týdnu uměla ze školky,,, tím jak právě chodila do školky, tak si lehce udělala představu o pracovních dnech a víkendu, že to v těch cca pěti letech taky zvládla,,, ale postupně, v klídku, tak nějak přirozeně, žádnej dril,,, ale máme taky babičku, která si myslela, že by toho měla ve školce umět mnohem víc,,, je to ovšem blbost, pokud to dítě vyloženě nevyžaduje, tak bych ho tím nezatěžovala. Řekla jsem tenkrát babičce - mojí máti- ať dá pokoj a neotravuje, že se měla vyřádit na mně a bráchovi, nám se měla věnovat, a ne až teď na vnučce, ta má na tyhle věci svoji matku:)
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
30.3.13 13:24

@natalinka111 ahoj, mne prijde dobre se to zacit ucit, u zapisu takovehle veci casto chteji. ale holt to delat systematicky, ne vsechyn veci najednou, treba mesic dny v tydnu, pak dalsi mesic tvary atd. dcera to umi od 4 let, ale sama se zajimala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
22.9.14 18:16

Ahoj, mám syna 5,5 let a dneska jsem se zaměřila na to, že neumí vyjmenovat dny v týdnu. Plete to, i když to cvičíme od rána. Neexistuje nějaký tahák, jak ho to naučit a pomoct mu s tím? ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ostrizi
22.9.14 18:23

Dcera má také pět a půl a ještě pořád to motá, taky bych ráda nějakou fintu :)

• Citovat
  • Upravit
846
22.9.14 18:34

My to meleme pořád dokola několik měsíců a prcek má 2,5 a až na menší popletení dny zvládá. (chytl to od starší ségry, ta má 4). Podle mě stačí to mlít pořád dokola a to si zapamatuje snad každý. Ještě dělám- dnes je pondělí, zítra bude úterý, to půjdeš plavat, pak středa, to půjdeš… A děcka se už ptají samy, co je za den. Prsty už umí oba, teď ty měsíce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
22.9.14 18:35

@Sunnyess chce to čas, pomalu opakovat procvičovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ostrizi
22.9.14 18:37

Dcera to vyjmenuje, ale je to pro ni takové abstraktní a neuchopitelné, nedochází jí, co je za den a co bylo včera a co bude zítra…jako básničku se to naučí každý, ale jde o pochopení

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
22.9.14 18:47

Zkus vymyslet nějakou básničku ;)

• Citovat
  • Upravit
lulinaaa
22.9.14 18:55

Já třeba ještě na gymplu, když jsem dělala asi 5 jazyků jsem si pomáhala v anglině touhle říkankou, když jsem měla vygumováno :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?…
dodnes ji mám v hlavě, učili jsme se ji ve školce :lol:

• Citovat
  • Upravit
401
22.9.14 20:11

Pondeli tata praci rozdeli
Utery da nam nove zastery
Ve Stredu uz to s rycem dovedu
Ctvrtek ryju jako krtek
Patek drzime uz svatek
Sobota konci nam ta robota
A kdyz prijde nedele, tvarime se vesele.
:potlesk:
Ted ucim dcerku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
22.9.14 20:14

Opakujte si dny pořád dokola několikrát denně. Tak jsem to učila děti já a zapamatovaly si to. Žádné básničky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
22.9.14 22:22

Asi máte pravdu, že jen tím že to budeme stále opakovat se to naučí sám. My dospělí už to máme tak zažitý, že nám to nepřijde, že pro ně je to asi těžký.. Díky. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí