Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
13 mesicu
@Majinka7 píše:
@kikeciperka v 6 mes, to chodila kolem nabytku, behala bez drzeni 10 mes.
Ty jo, si to neumim predstavit
, druha ma pul roku a je rada kdyz se pretoci na bok ![]()
V 11 měsících první krůčky. Po cca 14 dnech relativně jistá, samostatná chůze.
@scentini jj, ona uz v porodnici pasla konicky a na 4 mes. uz musela byt pripoutana ve sportaku, jinak by nam vypadla, to uz sedela
zato syn se mi na 6 mes. teprve otocil, ale v roce uz krasne behal
Mezi obchazenim nabytku a samostatnou chuzi je velky rozdil. Ten rozdil konkretne u mych deti byl 11 a 9 mesicu (jedno zacalo samostatne chodit v 17, druhe v 16 mesicich). A to si nemyslim, ze bych mela nejak pohybove opozdene deti, jen jsem asi pro prisnejsi vyklad pojmu „samostatna chuze“. Dcera 4mesice pred nastupem samostatne chuze lezla po svislem zebriku.
@kikeciperka píše:
Zdravím
Chtěla bych se zeptat kdy Vám začali chodit vaše radolesti? Obzvlášť holky
Kluk na 10 měsících.
Dcera uz v 6, 7 měsících obihala nabytek, sama se stavěla, ale první samostatný krok udělala 1 týden před 1. narozeninami
Syn byl línejší začal se stavět okolo 9. 10. Měsíce, ale první krok nakonec udělal dříve asi o 2 týdny, tedy v 11 měsících…
Poslední dcera se stavěla ještě jí nebyl půlrok, teď v 7 měsících obíhá nábytek, sama se postaví, tak jsem zvědavá za jak dlouho udělá 1. Krok ![]()
@Majinka7 píše:
@scentini jj, ona uz v porodnici pasla konicky a na 4 mes. uz musela byt pripoutana ve sportaku, jinak by nam vypadla, to uz sedelazato syn se mi na 6 mes. teprve otocil, ale v roce uz krasne behal
Drsna holka
.
První se pustila v 10 měsících druhá bude mít teď 8 měsíců a v pátek se sama postavila dnes zkouší kolem nábytku první krůčky ![]()
Jedna dcerka to stihla do 18ti měsíců, druhá do 15ti měsíců. Synové byli rychlejší, jeden to stihl do roka, druhý do 14ti měsíců, přičemž to vypadalo, že se do prostoru nezávisle na jakékoli opoře pustí taky už před rokem jako brácha (což u dcerek jsem vůbec nemohla oředpokládat), ale ne, je největší mistr v napínání nás ![]()