Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ASi v roce a půl jsme Munkki šoupli do větší postele se zábranou. Bylo to v pohodě, nezdrhala, ale ona je celkově hodná.
Ja jsem nasi Kacenku prestehovala do velke postele ted asi pred 14 dny a to ji je presne 2,5 roku. Strasne se na to tesila, kupodivu z ni ani sama nesleza (i kdyz to umi). Je to pro ni zazitek. A podle me by to zvladla uz i driv, takze si myslim, ze ve 22 mesicich je to v pohode. Jen teda podotykam, ze z jedny strany ma stenu a z druhy pridelanou bocnici, takze nema kam spadnout. Je podle me dulezity udelat z toho pro dite atrakci, aby se na to trosku dopredu tesilo a zduraznovat mu, ze uz je teda velky a bude mit svoji velkou postel:)
U nás se holka přestěhovala do pokojíčku do velké postele v den kdy jsem se vrátila z porodnice s dalším mimčem. To ji bylo 5 let. Měla slíbenou patrovou postel tak s tím stěhováním nebyl problém. Vždycky jí jdu uložit a nechám jí otevřené dveře a všechno je OK. Sice první noc brečela ale to se jí spíš něco ošklivého zdálo.
Já myslím, že je už velký na postýlku a šla bych rovnou do postele.NAvíc bych z toho udělala „událost“ jako že je velký kluk a bude mít velkou postel a malé miminko bude mít maličkou postel.A třeba ho nechat vybrat povlečení co se mu bude líbit nebo polštářek.
jancic píše:
AHoj,
zrovna řešíme, zda koupit ještě jednu postýlku, nebo nacpat prcka do velké postele. Má se nám koncem května narodit miminko, v té době bude malému necelých 22 měsíců. A tak nevíme, zda shánět další postýlku, nebo ho rovnou přestěhovat do velké postele. Musím podotknout, že budeme spát všichni čtyři v ložnici (mimino, malej, já, přítel), malýho furt ještě uspávám.
Kdy vám děti začli spát v posteli??? Jak to zvládli??? Neutíkali vám z ní???
Všechny naše děti se stěhovaly do velké postele cca v roce a osmi měsících. První protože se mělo narodit druhé, druhé protože jsme se stěhovali (tak šlo rovnou do pokojíčku) a třetí protože jsme to chtěli mít stejně jako u starších. Ale nejmladšátko švindlovalo - občas se přišlo vyspat za námi do ložnice do mělé postýlky ![]()
Cca měsíc jsem před postel dávala peřinu nebo matraci z postýlky - ale nebylo potřeba, děti nám z postelí nějak nepadaly.
Být vámi koupím velkou postel ![]()
anoli30 píše:
U nás se holka přestěhovala do pokojíčku do velké postele v den kdy jsem se vrátila z porodnice s dalším mimčem. To ji bylo 5 let. Měla slíbenou patrovou postel tak s tím stěhováním nebyl problém. Vždycky jí jdu uložit a nechám jí otevřené dveře a všechno je OK. Sice první noc brečela ale to se jí spíš něco ošklivého zdálo.
A muzu se zeptat, jakou jste meli postylku? Ja mam klasickou 120*60 a mam pocit, ze mu zacina byt mala. Je mu sice jen 14 m. ale ty poloh, ktere nekdy zaujima, jsou fakt prazvlastni (treba napric s nohama ven + odrazena cela postylka ode zdi).
Starší šel do velké postele ve dvou a půl letech, mladší je ještě v postýlce (140×70), líbí se mu tam víc. Starší z velké neutíkal.
Hanule píše:
Starší šel do velké postele ve dvou a půl letech, mladší je ještě v postýlce (140×70), líbí se mu tam víc. Starší z velké neutíkal.
Nevim, proc jsem tehdy ja blbec taky nekoupila tu 140×70 ![]()
Dcerka šla do velké postele v 18m protože jsme potřebovala postýlku pro syna a druhou kupovat jsem odmítla. a bylo to úplně v pohodě,sice asi týden pořád vylízala a utíkala,ale pak si zvykla a v pohodě spala. Kluk zatím spí v postýlce,ale už máme koupenou patrovou postel, takže počkám ještě tak měsíc dva a postýlku zrušíme úplně,dcerka půjde nahoru a kluk dolů.
My dali syna do klasicke postylky ve 2 letech a 2 mesicich. Byt tebou, tak urcite nekupuju dalsi malou postylku. Akorat bych maleho zacala ucit aspon 2 mesice pred porodem, aby pak nemel pocit, ze mu miminko vzalo postylku. ![]()
Necháváme spát malou ve větší posteli od necelých dvou let.
Před pár dny, v roce a osmi měsících. Někdy zdrhá, někdy ne, ale to nezávisí na posteli, ale na tom, jakou má náladu.
My jsme zrušili postýlku, když se jí syn naučil přelézat. Tuším před 18. měsícem.
AHoj,
zrovna řešíme, zda koupit ještě jednu postýlku, nebo nacpat prcka do velké postele. Má se nám koncem května narodit miminko, v té době bude malému necelých 22 měsíců. A tak nevíme, zda shánět další postýlku, nebo ho rovnou přestěhovat do velké postele. Musím podotknout, že budeme spát všichni čtyři v ložnici (mimino, malej, já, přítel), malýho furt ještě uspávám.
Kdy vám děti začli spát v posteli??? Jak to zvládli??? Neutíkali vám z ní???