Kdy vzít první tabletu antikoncepce?

Anonymní
19.6.12 11:33

Kdy vzít první tabletu antikoncepce?

Prosím poraďze - začínám po porodu s antikoncepcí Adele, a je psáno - vzít první tabletu v první den menstruace. Jenže :think: - mě začíná menstruace vždy několik dnů, začne to jeden den slabým zabarveným výtokem, společně s bolestí břicha a pocity patřícími k menzes, zabarvený výtok se tak dva dny stupňuje a teprve třeba třetí den nastane skutečně menstruace se vším všudy( červená krev). Myslíte, že za první den menstruace mám považovat ten den, kdy začne slabý výtok s bolestmi( ten den je právě dnes - proto to spěchá :lol: :lol: ), nebo až den, kdy menzes naplno propukne? Nerada bych to propásla…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101613
19.6.12 11:44

Já bych to nehrotila, myslím že kterýkoliv z těch 3 dnů je OK :-) takže bych začala buď zítra nebo pozítří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.12 11:49

Mělo by to být až se začne naplno krvácet :)

• Citovat
  • Upravit
72725
19.6.12 11:58

Mě pro změnu dr říkal, vzít hned, jak se objeví aspoň náznak (měla jsem strašně rozházenou ms), ono se to tím aji upraví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227
19.6.12 12:02

Já myslím, že je to docela jedno, klidně bych ji vzala dnes, jestli ti to třeba termínově pasuje líp pozítří, tak pozítří, jenom bych tabletky pár dní nebrala jako stoprocentní antikoncepci a případně se chránila ještě jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
19.6.12 12:50

Začala bych hned dnes, tím nic nezkazíš…stejně se ti cyklus upraví podle tablet, takže další měsíc už to nebudeš muset řešit a pojedeš podle kalendáře…po 7 denní pauze vzít první tabletu z dalšího platíčka…

a proč se tu řeší tohle anonymně??? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.6.12 13:11

Díky za rady, no je to takové intimní téma. Tak myslíte vzít dnes? Tak to tak asi udělám… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Raďulle
19.6.12 13:56

Taky bych to nehrotila, vem to klidně dneska…

• Citovat
  • Upravit
19.6.12 17:43

Ahoj, já bych ji vzala až bude ta červená krev, taky jsem to tak měla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dendyss
25.12.12 12:58

Můj gynekolog mi říkal, abych HA začala brát zhruba třetí den menstruace, ale dnes jsem třeba menses dostala a začnu jí brát hned večer.. nebudu přeci poté ještě týden čekat, než budu moct mít tzv. „sex bez kondomu“.. :) Nezávisí na tom, kdy to začneš brát.. :) Každý lékař to říká jinak a to samé i v lékárně :-) Tam mi řekli, hned první den.

• Citovat
  • Upravit
2
26.12.12 16:25

Ahoj,
chtěla bych se zepatat, kdy už jsem chráněná když přecházím z HA Bonadea na HA Jangee. Jsem v trošku složitější situaci, kdy jsem nedostala ME, takže začnu normálně po týdnu pauzy ale už s novou HA. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
26.12.12 16:55

No, pokud si nedostala MS, tak bych řešila proč, minimálně udělat test, abys měla jistotu, že nejsi těhotná… nicméně při přechodu z jedné dvousložkové HA na jinou si chráněná stále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.12.12 20:21

Na gyndě jsem byla. A bylo všechno v pořádku. Mívám s tím problémy. Právě proto jsem i měnila HA. Nebyla jsem si jistá jestli mám počkat ještě cca 14 dní po začátku užívání nové HA, aby jsem neco nezblbla. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí