Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych to nehrotila, myslím že kterýkoliv z těch 3 dnů je OK
takže bych začala buď zítra nebo pozítří.
Mě pro změnu dr říkal, vzít hned, jak se objeví aspoň náznak (měla jsem strašně rozházenou ms), ono se to tím aji upraví..
Já myslím, že je to docela jedno, klidně bych ji vzala dnes, jestli ti to třeba termínově pasuje líp pozítří, tak pozítří, jenom bych tabletky pár dní nebrala jako stoprocentní antikoncepci a případně se chránila ještě jinak
Začala bych hned dnes, tím nic nezkazíš…stejně se ti cyklus upraví podle tablet, takže další měsíc už to nebudeš muset řešit a pojedeš podle kalendáře…po 7 denní pauze vzít první tabletu z dalšího platíčka…
a proč se tu řeší tohle anonymně??? ![]()
Díky za rady, no je to takové intimní téma. Tak myslíte vzít dnes? Tak to tak asi udělám… ![]()
Ahoj, já bych ji vzala až bude ta červená krev, taky jsem to tak měla
Můj gynekolog mi říkal, abych HA začala brát zhruba třetí den menstruace, ale dnes jsem třeba menses dostala a začnu jí brát hned večer.. nebudu přeci poté ještě týden čekat, než budu moct mít tzv. „sex bez kondomu“..
Nezávisí na tom, kdy to začneš brát..
Každý lékař to říká jinak a to samé i v lékárně
Tam mi řekli, hned první den.
Ahoj,
chtěla bych se zepatat, kdy už jsem chráněná když přecházím z HA Bonadea na HA Jangee. Jsem v trošku složitější situaci, kdy jsem nedostala ME, takže začnu normálně po týdnu pauzy ale už s novou HA. Děkuji
No, pokud si nedostala MS, tak bych řešila proč, minimálně udělat test, abys měla jistotu, že nejsi těhotná… nicméně při přechodu z jedné dvousložkové HA na jinou si chráněná stále.
Na gyndě jsem byla. A bylo všechno v pořádku. Mívám s tím problémy. Právě proto jsem i měnila HA. Nebyla jsem si jistá jestli mám počkat ještě cca 14 dní po začátku užívání nové HA, aby jsem neco nezblbla. Děkuji
Prosím poraďze - začínám po porodu s antikoncepcí Adele, a je psáno - vzít první tabletu v první den menstruace. Jenže
- mě začíná menstruace vždy několik dnů, začne to jeden den slabým zabarveným výtokem, společně s bolestí břicha a pocity patřícími k menzes, zabarvený výtok se tak dva dny stupňuje a teprve třeba třetí den nastane skutečně menstruace se vším všudy( červená krev). Myslíte, že za první den menstruace mám považovat ten den, kdy začne slabý výtok s bolestmi( ten den je právě dnes - proto to spěchá
), nebo až den, kdy menzes naplno propukne? Nerada bych to propásla…