Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den přeji,
chtěla bych s Vámi zkonzultovat problematiku předních zoubků. Můj syn (5,5 let) si zhruba před rokem vyrazil přední zoubky. Byla jsem s ním v Motole, tam syna doktorka pochválila za to, že si je vyrazil dobře
. Nic mu nebylo, jen tekla chvilku hned po poranění krev a bolela ho pusa. Nenechala jsem mu dělat náhrady, protože mluvil a mluví i bez zoubků moc dobře, krásné vyslovuje. Tak a otázka je, kdy mu začnou růst ty druhé zoubky? Jak píšu před rokem si je vyrazil a pořád nic. ![]()
Děkujeme. Klárka
Dcera ma 6,5 a zatim nic…Jen ji kolem sesteho roku vyrostla jedna sestka.
Oběma dětem začaly zoubky padat těsně po dovršení pátého roku, v porovnání s ostatními dětmi v okolí mají tak rok náskok. Takže tipuju průměrně kolem šestého roku vypadnutí prvních zoubků a pak teprve začnou růst nové, což taky chvíli trvá.
Myslím, že máte čas. ![]()
Nasemu je 6 pryc a vypadli mu dva spodni zoubky, druhy zatim nikde..neresim to..
Ahoj, chtěla jsem se zeptat- malá 5,5 let si od včerejška stěžuje, že jí bolí přední zoubky, před týdnem jsme byli u zubařky na preventivce a vše v pohodě. Je možné, že jí třeba začínají tlačit ty druhé zoubky a od toho jí to pobolívá? díky moc
@baculkaji ano,to je dost mozne. Pokud pobolivaji dolní. Nehýbou se už? Dcera, za 14 dní 5 let, už má dole druhé a nahoře vypadle a všechny čtyři šestky vylezle. Také ji první bolely.
Teď se připojuju ještě s dotazem…20.10. jí ten zoubek vypadl- včera jsme si všimli, že jí už tam roste novej- je vidět špička- a taková ta čárka…ale je vidět, že to není prostě přímo v té mezeře…tak nevím, jestli to je normální