Kdy začít dávat sirup na kašel?

Anonymní
25.9.21 15:11

Kdy začít dávat sirup na kašel?

Kdy dáváte sirupy na kašel? Hned jak začne dítě pokašlávat nebo až se to víc rozjede?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4975
25.9.21 15:27

Tak záleží, na co ten sirup je. Jestli na vykašlávání nebo na tlumení kašle. Na to první klidně hned. A hlavně ať pořád smrká. Teď jsem četla boží fb status od jedné dětské doktorky. Za kašlem je často schovaná rámy. Takže smrkat, proplachovat mořskou vodou/konvickou. Na kašel třeba i mazat psím sádlem nebo tymianovou mastí, uvolňuje to dutiny a hleny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.9.21 15:42

Když začne pokašlávat, tak vařím bylinkový čaj. Pokud nepomůže přidám jitrocelový sirup. A pokud nezabere ani ten, tak už je to na lékaře a ten mi vhodný lék poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.9.21 15:51
@ProfZav píše:
Tak záleží, na co ten sirup je. Jestli na vykašlávání nebo na tlumení kašle. Na to první klidně hned. A hlavně ať pořád smrká. Teď jsem četla boží fb status od jedné dětské doktorky. Za kašlem je často schovaná rámy. Takže smrkat, proplachovat mořskou vodou/konvickou. Na kašel třeba i mazat psím sádlem nebo tymianovou mastí, uvolňuje to dutiny a hleny.

Tenhle „kašel“ mívám já. Rýma mi nejde normálně do nosu, ale stéká do krku. „Velmi“ příjemná věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4975
25.9.21 15:54
@Murka píše:
Tenhle „kašel“ mívám já. Rýma mi nejde normálně do nosu, ale stéká do krku. „Velmi“ příjemná věc.

Znám to od syna. První den posmrkaval, druhý den ucpane dutiny a pak šílený kašel až do zvracení. Pak mu vytrhli nosní mandli a je klid. Upřímně tě lituju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.21 16:00
@ProfZav píše:
Tak záleží, na co ten sirup je. Jestli na vykašlávání nebo na tlumení kašle. Na to první klidně hned. A hlavně ať pořád smrká. Teď jsem četla boží fb status od jedné dětské doktorky. Za kašlem je často schovaná rámy. Takže smrkat, proplachovat mořskou vodou/konvickou. Na kašel třeba i mazat psím sádlem nebo tymianovou mastí, uvolňuje to dutiny a hleny.

Rýmu nemá spíš si parkrat zakaslala jako když člověka něco v krku dráždí

• Citovat
  • Upravit
4975
25.9.21 16:08
@Anonymní píše:
Rýmu nemá spíš si parkrat zakaslala jako když člověka něco v krku dráždí

Tak to bych sirup nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek