Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak záleží, na co ten sirup je. Jestli na vykašlávání nebo na tlumení kašle. Na to první klidně hned. A hlavně ať pořád smrká. Teď jsem četla boží fb status od jedné dětské doktorky. Za kašlem je často schovaná rámy. Takže smrkat, proplachovat mořskou vodou/konvickou. Na kašel třeba i mazat psím sádlem nebo tymianovou mastí, uvolňuje to dutiny a hleny.
Když začne pokašlávat, tak vařím bylinkový čaj. Pokud nepomůže přidám jitrocelový sirup. A pokud nezabere ani ten, tak už je to na lékaře a ten mi vhodný lék poradí.
@ProfZav píše:
Tak záleží, na co ten sirup je. Jestli na vykašlávání nebo na tlumení kašle. Na to první klidně hned. A hlavně ať pořád smrká. Teď jsem četla boží fb status od jedné dětské doktorky. Za kašlem je často schovaná rámy. Takže smrkat, proplachovat mořskou vodou/konvickou. Na kašel třeba i mazat psím sádlem nebo tymianovou mastí, uvolňuje to dutiny a hleny.
Tenhle „kašel“ mívám já. Rýma mi nejde normálně do nosu, ale stéká do krku. „Velmi“ příjemná věc.
@Murka píše:
Tenhle „kašel“ mívám já. Rýma mi nejde normálně do nosu, ale stéká do krku. „Velmi“ příjemná věc.
Znám to od syna. První den posmrkaval, druhý den ucpane dutiny a pak šílený kašel až do zvracení. Pak mu vytrhli nosní mandli a je klid. Upřímně tě lituju.
@ProfZav píše:
Rýmu nemá spíš si parkrat zakaslala jako když člověka něco v krku dráždí
@Anonymní píše:
Rýmu nemá spíš si parkrat zakaslala jako když člověka něco v krku dráždí
Tak to bych sirup nedávala.
Kdy dáváte sirupy na kašel? Hned jak začne dítě pokašlávat nebo až se to víc rozjede?