Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
V IVF centru jsou i v neděli, tak vám odpoví. Já bych začala až v pondělí. Mně doktor říkal, že první den je, když to dostanu dopoledne a pořádně, žádné špinění na začátku, jak jsem to mívala já.
Rekla bych az pozitri, nekterti lekari rikjaji, ze pokud zacvne tect cervena po seste vecer, tak se bere jako 1DC az nasledujici den, nekteri dokonce tvrdi, kdy zacne cervena po poledni, ze je 1DC az nasledujici den, ty jsi spolehlive za obema limity, takze jako prvni den bych brala zitrek ![]()
Asi bych začala v pondělí ráno. Prý se počítá 1. den cyklu, až když se objeví jasně červená krev a pokud se dostaví večer/v noci, tak se počítá jako první den až ten následující. Podle mě těch pár hodin už asi bude jedno, ne? ![]()
Já jsem si to tak nějak myslela, ale nejsem si tím tak jistá, kde bych to mohla zjistit na 100%?nevíš?
@Anonymní píše:
Já jsem si to tak nějak myslela, ale nejsem si tím tak jistá, kde bych to mohla zjistit na 100%?nevíš?
nemas cislo na pihotovost centra kdes dostala Gonal? ja ho tedy mam pro pripad dotazu nebo nevolnosti atd a je to nonstop linka…
Číslo na pohotovostní službu nemám
teď jsem koukala na stránky pronatalu, kde teda i chodím darovat vajíčka a je tam napsáno že pokud jsem začala krvácet po 18.hodině večerní tak se 1.den bere den následující, takže zítra 8.2.to bude 1.den,tudíž v pondělí bych měla začít píchat
Jinak ještě jedna věc, můžu při stimulaci nějaké léky proti bolesti? Já totiž od úterka trpím se zubem, byla jsem u zubařky, zub nechala otevřený a jdu tam až za týden, napsala mi algifen ale nevím zda můžu nějaké léky proti bolestem? popř. jaké a v jakém množství? děkuju, ptám se jako blázen, ale ikdyž jdu darovat už po 4té tak jsem nepotřebovala brát léky na bolest a dostala jsem to vždycky dopoledne ![]()
V pondeli rano. Ale na druhou stranu, ono se na tech puldnech az tak moc nebaziruje, dulezite je zacit uz za plneho rozjeteho krvaceni a pak to pichat porad ve stejnou dobu. Ja ted nekolikrat resila ruzne veci, ktere by vychazely na 2.DC, ale neslo to, tak mi dr. v klidu rekla, at prijdu uz 1.DC, ze je to pro ni stejne, ze ten 2.DC je prave proto, ze nekdo zacne krvacet ve dve rano, nekdo v poledne a nekdo v pet odpoledne.
Jinak v jednom centru meli hranici poledne (v pul jedne odpoledne uz byl 1.DC az ten nasledujici), ve druhem v 16 hodin a ve tretim 18. Cili 23 bych absolutne neresila a za 1.DC vzala az den nasledujici.
A ano, algifen mi byl pri stimulaci vyslovene predepsan, mela jsem pri ni migreny. Brala jsem deset kapek.
Hele to je jednoduchý. Kdybys v tu pozdní hodinu už spala, tak bys to ani nepostřehla a dostala to dneska. Takže začni zítra
![]()
@Anonymní píše:
pokud MS došla až ve 23 hod, tak je to den 0.
Ahoj, tak jsem si začala píchat včera jak jste mi psaly
jinak mě ještě napadla otázka, já si vždycky píchám gonal každý večer přrsně ve 20hodin, ale v sobotu jdu v 19hodin z baráku(s kámoškou do kina),můžu si píchnout gonal v tu sobotu v 19hodin nebo si mám vzít pero s sebou a píchnout si to až před 20hodinou? stimuluju sice počtvrtý ale tohle jsem ještě nikdy neřešila a nevim abych neudělala něco špatně
snad si o mě nebudete myslet že jsem,,debil,, ![]()
Ja mam taky gonal a byla jsem upozornena ze ten se picha pouze rano ze nemuzu vecer to mas nejak jinak :/
Já si ho pokaždé píchám jen večer
stimuluju na dárcovství a dr. o tom že si píchám gonal večer ví a nic neříkala, sama mi řekla že záleží na mě kdy si ho budu píchat ![]()
Tu hodinu bych neresila. Dulezity je Pregnyl, ten fakt musi byt presne. A ano, Gonal se v klidu muze pichat vecer, dulezite je stale ve stejnou dobu.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Ahoj, mám prosbu, jsem dárkyně vajíček, injekce gonalu mám již doma, právě teď jsem dostala MS a já nevím kdy si začít píchat injekce? Vím, že mám začít druhý den MS, ale když jsem to dostala teď ve 23hodin v noci tak kdy si začít píchat? jestli zítra tedy 8.2. večer nebo až v pondělí 9.2.večer? pochybuju že se zítra doktorce dovolám když je neděle
děkuju moc za reakce všem