Kdy začne dítě poslouchat?

1755
22.12.11 20:49

kdy začne dítě poslouchat??

Dobrý večer maminky, dnes jsme se s partnerem bavili, v kolika letech jsou děti schopny poslechnout napoprvé. Prostě něco se jim řekne a nemusí se to opakovat znovu a znovu. Syn má ted otřesné období, cokoli po něm chci, tak říká nechci a utíká mí a kroutí se mi v rukách, když ho chci obléci atd. háže s věcma, začal nás bacat a kopat 8o z toho jsem úplně nanervy, je jak utržený z řetězu. Nechci nic pokazit, chci, aby až tohle období přejde, byl dobře vychovaný a milý chlapec, což vím, že je, jen je živý a prochází si tímto zvlášně zlobivým obdobím. Jak na něj? Snažím se v klidu, ale je to o nervy, na zadek dostane až už opravdu udělá něco hrozného, za bití a kopání chodí do kouta - to nesnáší, pláče a volá mě. Jak to řešíte vy ve dva a půl letech? Jaká je u Vás disciplína, především maminky živějších dětí, co potřebují víc zkrotit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ave
837
22.12.11 20:56

NIKDY :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
22.12.11 20:58

Tak u nás to u staršího přešlo a začal poslouchat co začal chodit do školky a to bylo ve třech letech.No a mladší má taky dva a pul a máme stejný problém,zatím to moc neřeším a říkám si že to snad ve třech přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.12.11 21:00

Tak nemůžu zatím soudit. Jsme v období, kdy si tleskám, že ASPOŇ poslechne, natož aby poslechl napoprvé :lol: Synovi je taky 2,5 let. Když má být cokoliv rychle, musí za tím být i jeho prospěch. Např. uklidí si hračky, když ví, že hned potom mu ten chleba, co si přeje, namažu :lol: Dokáže se v klidu jaktakž ustrojit, když ví, že pak z toho bude mít prospěch. Nerad jezdí nakupovat, ale když mu řekneme, že když bude při nakupování hodný (to je trochu sci-fi), tak si bude moct pohrát v dětském koutku, tak se nechá ustrojit celkem rychle. Naštěstí už začal tuhle vzdálenou odměnu dost dobře chápat. Ale stejně, když nemá svůj den, tak ho strojím půl hodiny, pořád mi zdrhá a buď se hrozně tlemí nebo řve, jak kdybych ho mlátila.

Je to fakt náročné období, většinu času je spíš špatně až hodně špatně naložený. Věčně kňourá, kopat si nedovolí, bych ho kopla taky :oops: (to už jsme měli s kousáním, kousnul si dvakrát, víc už to nezkusil :oops: :oops: ). Na zadek též dostává spíš vyjímečně (když úmyslně hodí hračku na čtyřměsíční sestru apod.), poslat ho na trucovnu je při jeho povaze účinější trest. Ale většinou jen domlouvám a vysvětluju. Jak kolovrátek. Už mě to občas ani nebaví, když si nejsem jistá, jestli vůbec něco slyší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
22.12.11 21:01

Tak u nás je to nějak jinak…malýmu budou tři roky a s neposloucháním začíná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
22.12.11 21:02
ave píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
22.12.11 21:04
devonie píše:
Dobrý večer maminky, dnes jsme se s partnerem bavili, v kolika letech jsou děti schopny poslechnout napoprvé. Prostě něco se jim řekne a nemusí se to opakovat znovu a znovu. Syn má ted otřesné období, cokoli po něm chci, tak říká nechci a utíká mí a kroutí se mi v rukách, když ho chci obléci atd. háže s věcma, začal nás bacat a kopat 8o z toho jsem úplně nanervy, je jak utržený z řetězu. Nechci nic pokazit, chci, aby až tohle období přejde, byl dobře vychovaný a milý chlapec, což vím, že je, jen je živý a prochází si tímto zvlášně zlobivým obdobím. Jak na něj? Snažím se v klidu, ale je to o nervy, na zadek dostane až už opravdu udělá něco hrozného, za bití a kopání chodí do kouta - to nesnáší, pláče a volá mě. Jak to řešíte vy ve dva a půl letech? Jaká je u Vás disciplína, především maminky živějších dětí, co potřebují víc zkrotit :D

to by mě teda taky zajímalo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
14046
22.12.11 21:12

dvojčata to už zvládají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.12.11 21:15
jizvíková píše:
dvojčata to už zvládají

nechci strašit, ale to přejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
22.12.11 21:16

Poslouchat???NIKDY! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
22.12.11 21:17
Hanule píše:
ave píše:
:palec:
:mrgreen: :lol: :potlesk: :palec: Přesně tak, mám to doma už 14 let :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
22.12.11 21:18
Kakika píše:
jizvíková píše:
dvojčata to už zvládají

také byl zlatoučký nějakou dobu, sice ne nadlouho, ale poslouchal a buch a připadá mi, jako by byl utržený z řetězu…ale asi musíme vytrvat a hlavně důslednost - jak mi radila kamarádka starších hochů - a ono se to v dobré obrátí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.12.11 21:22

Poslouchat? Napoprvy asi nikdy, to je ta nejpravdepodobnejsi varianta. :mrgreen: Ale jsou vyjimky :lol: (prave regeneruju hlasivky a deti jsou konecne v posteli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1755
22.12.11 21:22
asha píše:
Poslouchat? Napoprvy asi nikdy, to je ta nejpravdepodobnejsi varianta. :mrgreen: Ale jsou vyjimky :lol: (prave regeneruju hlasivky a deti jsou konecne v posteli)
:kytka: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
22.12.11 21:24
devonie píše:
Kakika píše:
jizvíková píše:
dvojčata to už zvládají
také byl zlatoučký nějakou dobu, sice ne nadlouho, ale poslouchal a buch a připadá mi, jako by byl utržený z řetězu…ale asi musíme vytrvat a hlavně důslednost - jak mi radila kamarádka starších hochů - a ono se to v dobré obrátí :lol:

U nás to bylo taky tak…krátké období, kdy byl k sežrání a já zatoužila po druhém. V době, kdy se takhle obrátil, už má touha nešla vzít zpátky :lol: :lol: A že když jsem ho pak jak rozjetej vlak, ufuněná s pupkem honila, tak jsem litovala, že jsem ty blbé biologické hodiny poslouchala :D
No jo, řvali tak nahlas, že jsem přes ně neslyšela varování kamarádek, že takhle hodný nebude dlouho :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí