Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@arinecka píše:
To nemyslíš vážně, že ne?
Proč ne? Když chce pomoc, pomůžu mu, klidně ho i obuju, když chce.
On mi taky pomůže, když potřebuju.
@Dollorres píše:
Ve školce a škole ty děti fungují jinak.
Syn je ve školce jiný dítě než mám doma, uklízí, jí sám a dokonce ho naučili se sám oblékat. Občas, když má náladu to udělá sám doma, ale ve většině se nechá obsloužit. Já to neřeším, v té školce ho cepujou dost, doma ať má klid a pohodlí.
Ty jsi ta, která tu psala, že nosí tříletého syna na WC?
@Dollorres píše:
to neděláš dobře, maminko
to je opičí láska, ne výchova
@Dollorres píše:
Ty jsi ale nepsala ze mu pomuzes, ale ze ho obslouzis, kdyz se mu nechce.
Zdravím jdu si pro radu, protože s manželem už nevíme. 6letý syn, odklad o rok neměl vubec zájem se psych..bavit..prý ještě nezralý…ale to je jiná věc…má divné chování..nejde to po dobrým, ani po zlým..sourozence zlobí jak starší, tak mladší..prostě přijde, bouchne..nebo mladšímu vezme hračku..už je i drzý, slibuje a nic…už je to nesnesitelné. Poradí prosím někdo? prosím anonym citlivé a osobní téma, děkuji. Ps: už i ve školce občas zlobí.
@Anonymní píše:
Zdravím jdu si pro radu, protože s manželem už nevíme. 6letý syn, odklad o rok neměl vubec zájem se psych..bavit..prý ještě nezralý…ale to je jiná věc…má divné chování..nejde to po dobrým, ani po zlým..sourozence zlobí jak starší, tak mladší..prostě přijde, bouchne..nebo mladšímu vezme hračku..už je i drzý, slibuje a nic…už je to nesnesitelné. Poradí prosím někdo? prosím anonym citlivé a osobní téma, děkuji. Ps: už i ve školce občas zlobí.
Obraťte se na pediatra, PPP nebo poradnu pro mezilidské vztahy. Bez širších souvislostí a znalosti vaší rodinné situace, synova zdravotního stavu a vašeho působení na syna ti nikdo radu dát nemůže.
@Anonymní píše:
Nenech ho, udělá něco tak mu dej přes ruku nebo přes zadek, nemusíš ho zmlátit, ale musí vědět že je něco špatně..
@caroline_cari to ani neděláme, max dostane na zadek..a za pár minut jede znovu, má o 3roky mladšího bráchu, jinak samé ségry. Věnujeme se všem, takže žárlivost si myslím, že to není. Když dostal na zadek ode mě..říkál, že jsem zlá..
@Anonymní píše:
@caroline_cari to ani neděláme, max dostane na zadek..a za pár minut jede znovu, má o 3roky mladšího bráchu, jinak samé ségry. Věnujeme se všem, takže žárlivost si myslím, že to není. Když dostal na zadek ode mě..říkál, že jsem zlá..
Na zadek fakt ne. Vsechno jen zhorsite - vase vztahy i jeho chovani. Urcite se obratte na PPP.
Vzala bych ho určitě do poradny. Plus bych našla nějaký kroužek. Co syna baví? Zaměstnat mu myšlenky i pravidelnou aktivitou, která ho baví.
Mam takovou mladsi dceru, je potreba k ni pristupovat jinak- jsou to nezpracovane emoce, frustrace. Pokud ma 1 brachu a pak segry mate nejmene 4 deti. Takze te pozoronosti asi moc nemaji. Co krouzky, zajmy? Dela neco?
Jedine co funguje je naprosta duslednost, pak duvera… dat mu vice prostoru v tom co bude delat, dat mu pocit, ze to rozhoduje sam- samozrejme date mu vybrat z variant, ktere vam vyhovuji:), ne aby si delal co chtel… Pokud ma odklad museli jste v Ppp byt takze “ale to je jina” souvisi, ne, ze ne… To, ze nechce pracovat je dle me naprosto stejny problem… Nechce se mu. V zivote bude tech nechce se, ale musim opravdu hodne. Ano take jsme si po jedne hodne zodpovedne starsi myslela, ze na deuhou bude fungovat stejne jako na starsi, ale ne s ni je vse jinak. Je chytra, hrozne sikovna, ale ma svoji hlavu, emoce zvladala velmi tezko… vse co ma delat trva hodinu misto deseti minut, vse odklada do aleluja… Ale vim, ze je to moje chyba, protoze kvuli onkolocle nemoci tatinka a naslednem neprijemnem rozvodu ( coz se delo od jejich 2,5 do 5-6 ket) proste duslednost byla mala a take diky tomu, ze proste starsi delala co se ma nejak sama od sebe
. Ale zvladli jsme to, je to narocne, ale lepsi a lepsi.
Urcite najdete osychologa, aby poradil hlavne vam jak k nemu prostupovat… protoze jak zacne skola bude to jeste narocnejsi. Drzim palce a pevne nervy ![]()
@Anonymní píše:
@Aglája75 rozhodně nesouhlasím, věnujeme se všem.
Myslim, ze vetsina meho komentare byla o necem jinem:), myslím, ze ta reakce dost ukazuje ![]()
@Aglája75
jistě, takže kdo má více dětí, tak se jim nevěnuje, jiste to muže říct ten, kdo jich tolik nezvládne..ale to je fuk, ty rozhodně nejsi odborník..chyba, že jsem se zrovna zde na něco ptala…
@Anonymní píše:
@Aglája75jistě, takže kdo má více dětí, tak se jim nevěnuje, jiste to muže říct ten, kdo jich tolik nezvládne..ale to je fuk, ty rozhodně nejsi odborník..chyba, že jsem se zrovna zde na něco ptala…
Za odbornika jsem se nikdy nevydavala, chtela jsem poradit a pomoc a vzhledem ke zpusobu jakym reagujete bych rekla, ze je dost jasne, kde bude problem. Hezky den a at se to zlepsi.