Když se to stane, co mám dělat?

34
18.5.23 23:07

Když se to stane, co mám dělat?

Zdravím, za chvíli jedeme na školu v přírodě a bojím se, že mi to tam vyjde.
Je tam i bazén, do kterého asi půjdeme.
A já nevím, co budu dělat.
Co tam s tím mám dělat?
Mám kdyžtak jít za učitelkou, že nemůžu do vody?
(Chodím do 8. třídy)

Příspěvek upraven 19.05.23 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
92
18.5.23 23:26

Pokud si nebudete moct vybrat dobrovolně, zda do bazénu jít či nikoliv, normálně zajdi za učitelkou, že jsi dostala měsíčky a do bazénu nepůjdeš. Hlavně se neboj, je taky žena a pochopí to. Když jsem byla jako ty, taky jsem se o tom bála mluvit. Ale ty nemusíš, je to přirozená věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
18.5.23 23:35
@Jjuk píše:
Co tam s tím mám dělat?
(Chodím do 8. třídy)

Domluvit se, že nepůjdeš, nebo si vezmi do vody tampon ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.5.23 23:44

Normalne za ucitelkou, ktere duverujes, a pravdive ji vysvetli situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
19.5.23 00:42

Pokud tomu dobře rozumím, bojíš se abys to tam nedostala. Tak buď si vezmi tampón, nebo řekni učitelce že máš své dny. Nic na tom není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
19.5.23 06:42

Pokud běžně menstruuješ, vezmi si s sebou, co používáš (balík vložek/tampony/mens. kalhotky…). No a teoreticky i do bazénu můžeš s tamponem, nebo do něj nepůjdeš, učitelé to pochopí. Pokud ještě nemáš menstruaci, popros maminku, ať tě pro jistotu něčím vybaví. ;) Menstruace je přirozená věc a naštěstí to už není tabu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.5.23 08:08
@Jjuk píše:
Co tam s tím mám dělat?
(Chodím do 8. třídy)

A já myslela, že tohle už není tabu a normálně se to řeší :nevim: a mluví o tom.

Prostě si vezmu tampon a ani nemusím nikde nic povídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
19.5.23 08:37

Tampon + menstruační plavky :) Případně můžeš jít za učitelkou, že nemůžeš do vody. Není na tom nic špatného, nejspíš nebudeš jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5647
19.5.23 08:53

V 8. třídě je učitelkám jasné že drtivá většina dívek ve třídě menstruuje. Jsi mlaďoučká, tak chápu že se o tom ještě stydíš mluvit, ale neboj, je to naprosto normální.
Do bazénu si můžeš vzít tampon, ale pokud s nimi nemáš zkušenost, tak první aplikace někde na škole v přírodě asi nebude to pravé ořechové.
Pokud se na použití tamponu necítíš a půjde se do bazénu, normálně zajdi za učitelkou a řekni jí že se koupat nemůžeš. Ani nebudeš muset vysvětlovat proč, s největší pravděpodobností jí dojde že zrovna menstruuješ a nechá tě dělat něco jiného.
Mimo bazém si s sebou prostě vem co běžně používáš, vložky nebo menstruační kalhotky, a dbej na hygienu.

Abych tě uklidnila, tak většinou dospělé ženy fakt chápou. Zatím ještě nejsem pedagog (za pár let snad budu), ale podobná věc se mi stala coby vedoucí na letním táboře kdy se šlo koupat do rybníka. Holčina za mnou přišla že se koupat nemůže a že se stydí, tak mi bylo okamžitě jasné proč, tak se mnou mohla sedět na molu a máchat si nohy zatímco ostatní plavali. Když se ostatní děti ptaly proč se nekoupe, tak abych slečnu ušetřila případných posměšků (kluci v tomto věku jsou ještě děti které tomu moc nerozumí), řekla jsem jim že si zapoměla plavky, tak mi pomáhá hlídat aby se někdo neutopil :-D
Na holčině bylo tenkrát vidět jak se jí ulevilo, že nemusí nic vysvětlovat, když se jí rozdováděna banda dětí nahlas u vody ptala proč se taky nekoupe. Bylo asi 35°C a do vody šel každý kdo mohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
19.5.23 09:23
@Jjuk píše:
Co tam s tím mám dělat?
(Chodím do 8. třídy)

A trochu tě vystraším dřívějšími časy :lol: :lol:  :lol:

Moje matka (roč.1940) o tomhle moc nemluvila, jen v náznacích. Nedávám jí to za zlé, asi s ní taky nikdo nemluvil. Taky v době mojí menzes, ona už byla v přechodu, takže tohle téma uplně vynechala.
Nebylo kde vzít informace, tampony začínaly a znala jsem je jen z reklamy v Elle. Kapesné jsme neměla, nešlo to řešit sama.
Když měla být dovolená u moře a já zděšená naznačovala, že ty tampony asi budou nutné, řekla mi, že stačí vložka ( 8o jo, do moře, do plavek…asi se to tak dělalo, netuším a asi ani nechci vědět)
Tampony jsem si prosadila, ale bylo plno keců, že jak mi někde zapadne, že se mnou nikam nepujde…
Ufff… dneska maj holky fakt pohodu. Nic není tabu, plno info, vše dostupné i cenově. Takže se dá vše řešit v klidu, v soukromí a nemusíš nikoho informovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.23 09:42

Pozor, mně se stalo, že jsem po použití tamponů ve studeném bazénu dostala pěkný zánět dělohy. Naštěstí bez následků, ale pro mě tampony už nikdy!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin