Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj děvčata
vdává se mi kamarádka a ráda bych jí z nějaké hmoty udělala tabulku na dveře s příjmením tak bych potřebovala aby to mohlo být i venku. A já co znám tak je jen ta terakotová hmota co sama vytvrdne, ale ta nemůže ven… Nemáte někdo zkušenost s nějakou? ale nemám žádnou speciální pec… Pak bych to ráda natřela nějakýma barvičkama kdyby jste třeba poradili…
děkuji moc za radu… ![]()
U nás je několik veřejných keramických dílen, kde vám výrobek vypálí i naglazují. Přijdete, vyrobíte, oni přijedou první vypálení, přijdete znovu dáte glazuru a oni udělají finální pálení. Mají všechno vybavení a materiál. Samozřejmě to bude dražší než domácí výroba, já za výrobu stojánku na tužky dala kolem 300.
Chodím na keramiku ke kamarádce, která má doma pec, pracujeme z opravdové keramické hmoty, která se vypaluje na vysoké stupně, pak glazujeme a znovu výpal, pak to může být venku. Zkusila bych se poohlédnout po nějaké dílně, nebo si to nechat udělat, třeba zde jak chodím, ta kamarádka dělá i na zakázku na přání
https://www.fler.cz/zbozi?…
Taky záleží, jak na to spěcháš, chce to čas na výrobu, vyschnutí, výpal, glazování, znovu výpal.
U nas v Plzni je Exodus-chranena dilna. udelaji za pakatel popisky dle prani na keramiku.maji siroky vyber vseho mozneho od hrnecku, pres tabulky na zed az po nevim co. nechavala jsem delat tchyni tabulku s prijmenim na barak. zkuste pohledat na netu.jo a exodus ma taky webove stranky.