Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Janinkamarhulka drzim palecky at je vse jak si prejes no me se to krati ja uz v patek si jedu pro zmrzlika
Ahoj holky chtela bych se k vam pridat do skupiny. Planuji jit tento mesic nebo pristi na KET. Sice uz mam hooodne za sebou v minulosti jsem podstoupila dve IVF, nekolik KETu parkrat se zadarilo ale bohuzel i ukonceno v 8tydnu, ve 21 tydnu a v 9tydnu. Posledni KET byl ale v minulosti uspesny. Otehotnela jsem a donosila krasnou zdravou holcicku, ktere je jiz nyni 1,5 roku. Po vsem trapeni konecne takovy zazrak…
… Teds manzelem planujeme dalsi KET mame 7 zamrazenych embryi. Jsem vic klidna ale opet citim jak se roztaci ruleta stesti… Ted cekam az prijde MS a pak kontroly a snad KET. Mam na vas hned otazku jelikoz si to jiz nepamatuji. Kolikaty den jste sli na prvni ko trolu pred transferem? Predpokladam az po MS? A co nejake leky? Od kdy se davaji? Nejak si nemohu hz vzpomenout na ten proces co lredchazi pred transferem tak jestli mi to muzete shrnout jak to probihalo u vas. Mooooc diky.
Cenu jsem se nedozvedela. Řekl něco jako že ji musí s managmentem domluvit
přemýšlím o té laparoskopii. On říká také že je to zbytečné. A že trasfer by byl za 3mesice
@ilca2014 Ahojky, možná to podstoupime zhruba spolu, také čekám na MS (sviňa schválně mešká a už jsme po vyvolavačce. Na první kontrolu po MS mám jed 10Dc, ale už mám léky doma…Ty budeš mít přirozený cyklus nebo stimulovaný? Já stimulovaný. To budu od 2Dc brát estrofem a nalepím si extrahexal…a co jsem zatím řetla, tak KEt bývá cca 16Dc podle toho, jak roste sliznice…já to zatím měla až 20…
Tak ja mam stimulovany ket a jdu pro embryjka 23. den cyklu.Od prvniho dne MS beru estrofem a ted od stredy 18. den beru 3× denne utrous…teda zavadim 2× naraz…Tak budu drzet palce at se druhe podari ![]()
Holky diky moc. Vzdy jsem mela protokol bez stimulace ale radeji si zavolam do CARu abych neco neprosvihla. Preci jen roky pribyvaji a je mozne ze mi daji neco na povzbuzeni. No uvidim, ale na druhou stranu zbytecne do sebe davat neco zase nechci. Staci ze me ceka pichani Fraxiparinu od zavedeni embryiii!!! Injekce nesnasim a sama se divim ze tohle prekonam.
@Pady2 Pady to by bylo super kdyby nam to priblizne vyslo stejne. Ja MS cekam pristi tyden ale bricho me boli jak kdyz to mam dostat kazdou hodinu ![]()
Jo taky jsem se divila, ze jsem si zvladla pichat injekce pred IVF…Mam z nich hruzu a kdyz mi berou krev, tak se nesmim koukat jinak bych omdlela…
@ilca2014 ahoj a vítej. Jestli máš normální cyklus, ovuluješ, nemáš problémy se sliznicí, uvažovala bych KET bez substituce. Nemáš kam spěchat:-) Nech si v CARu vysvětlit obě možnosti. S Estrofemem se ti ovulace „vypne“ a kvůli absenci žlutého tělíska ho musíš brát do 12 týdne těhotenství. Mně navíc nedělal dobře, když jsem ho brala, tak jsem krvácela a když jsem ho vysadila, přestala jsem okamžitě krvácet a teď zase meškám s MS třetí týden. Příští týden jdu na gyndu, ale vyvolávačku stejně nechci, piju bylinky, aby se mi tělo dostalo do cajku samo a budu doufat, že do toho předchozího bezproblémového stavu. Přitom jsem měla krásný svoje cykly a ovulaci a sliznici v pohodě. Doktor říkal, že s Estrofemem je to víc na jistotu. U mě to neplatilo, sliznice po něm špatná a navíc se mi udělala cysta, na druhé straně folikul i přes Estrofem. Už ho nechci. Počkám na svůj cyklus a hezky nenápadně si nechám vložit zmrzlíky. Ale je tu spousta holek, co mají KET se substitucí a nebo měly a vyšlo jim to, tak si vyber podle toho, jak to vnitřně cítíš. Já šla proti svému pocitu a proti svému tělu…byla jsem blbec nedočkavej, po ET jsem měla dvě čárky a toužila jsem je zase mít co nejdříve… ![]()
Tak holky a už mám toho našeho zmrzlika v sobě. Teď ho tam udržet 9mesicu ![]()
@hanule24 Super, budu drzet pesti. Ted nevim dali jste jedno nebo dve?
@ilca2014 dekuji kazka podpora se hodi ne dali jsme si vlozit jedno
@hanule24 Nema cenu lezet, hlavni je nedelat nic fyzicky narocneho. V tomhle dnesni vedru to snad ani nejde!
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.