Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já jsem dnes 8.den. Dostala jsem testík i od sestřičky a mám 2 doma a přemýšlím, kdy to zkusit. Na krev jdu 22.11 a říkám si jestli vydržím aspoň do pondělka. U prvního pokusu jsem si dělala 10. a 13.den oba negativní, takže jsem to pak čekala, ale tajně doufala, že to krev třeba vyvrátí - což se asi moc nestává.
My teď máme v práci docela stresy (dělám s klienty na přepážce, což mne baví, pestrá různorodá práce) ale tlaky vedení a máme vedoucí, která stojí za prd - vše víc vyhrocuje, nafukuje, nezastane se nás a to člověku nepřidá.
Před samotným zákrokem jsem už nervy neměla, člověk věděl do čeho jde, ale při pokusu se vyskytl opět problém se zavedením a místo pár vteřin zákrok trval asi 10min )o: doktorka to nakonec zmákla, ale jestli to bude mít vliv na výsledek???
Musíme všechny doufat, že se nám to povede ![]()
@JarčaZ já jsem první transfér měla bezvadný, ale tenhle s jinou Dr. už taky nebyl taková pecka, nevím co mi kde překáželo, ale katert jsem teda cítila dost. Máme ještě 8 embryí, tak taky doufám, ale kdo ví.. V pondělí by tam už ta druhá čárka mohla být ![]()
Kéž by
i tobě držím palečky (nám už pak zbývají poslední 2 mrazáčci, teď jsme dávali po jednom, pak už by to bylo po dvou)
Ahoj holky. Jsem tu mezi vámi nová. Snad nevadí, že jsem se přidala. Na KETu jsem byla poprvé v životě v pondělí 14.11. (předtím tři zamlklé potraty, takže bylo nutné PGS). Měla jsem jen jedno jediné geneticky zdravé embryjko, u dalšího byla 30% pravděpodobnost Downova syndromu, tak jsem si ho nenechala. Utrogestan mi dali až po KETu, tak snad to bude v pohodě. Držím vám i sobě palce!
@Why me ahoj jasný že neva, od toho tu ta diskuze je
a krátíme si tím trochu čekání
držíme palce i tobě ![]()
@Why me výborný a trefný jméno
taky držím palce, hodně štěstí a zdraví ![]()
Holky zeptám se Vás, když taky berete 3× denně 2 tabletky utroše spodem, jde pak z Vás ta slupka pilulí sama ven, nebo tomu taky pomáháte? Když si vemu kolik jsem toho do sebe už nacpala, občas sice něco vyteče samo - bez intimky ani ránu
, ale málo a tak ob den si ve sprše vyšťourávám ty zbytky prstem. Máte to podobně?
Holky, já bych si dala do huby (pardon) Ráno, 8. den po KET jsem si uděla test a bílo, no slzy byly, teď večer si říkám, že mi to za to stálo, je tak brzy, ale vysvětlele mi to, když byla embrya 2 (sice moruly, ale 2..) a doma test. Mně se tak nechce na další a další a další KET.. ![]()
@JarčaZ Jaru, já bych to nechala být, ať si nezanešeš nějakou infekci. Známe to všechny, moc pohodlné to není, ale prostě co se má vstěbat se vstřebá a pak jsou fajn vlhčené ubrousky..
Ahoj holky, příští týden mě čeká ket. Při ivf jsem doufala a věřila, ze to prostě vyjde. Nicméně se konalo zklamání a slzy. Naštěstí jsem.sk test dělala už doma, a jsem ráda, protoze pak brečet potom tam
to ne.. Přemyslim, cim „tomu“ pomoct, čím podpořit aby se embryjko chytlo. Červené víno? Ananas? Asi dám přednost tomu vínu. Nevíte jak ho pít? A jak dlouho před? Nebo po? Mějte všechny hezký večer a ať se všechny brzy dočkáme //
![]()
Ahojky. Já si zavádím Utrogestan 2×2 kapsle denně a navíc polykám půlku Prednisolu. Nic nevyšťourávám, nechávám tomu volný průběh. Je to moje čtvrté těhotenství s Utrogestanem, takže už mi to ani nepřijde.
@veru-sou Beruško, nesmíš ztrácet naději. Podívej se na mě: už jsem měla tři pozitivní těhotenské testy, tři těhotenství a tři zamlklé potraty. Není to lehké, ale musíš věřit. Drž se! ![]()
@lamiele Ahoj, no četla jsem, že je fajn grep po ET, ananas, v jednom centru píšou, že ani 2-3 deci červenýho neva, hlavně je to bezva na nervy ![]()
@Why me svatá slova, jsme to v tom všechny, ale nakonec to každé výjde, musí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.