Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@veru-sou Dvě deci vína je supr. Alespoň se mi bude dobře spát
a nevíš jak dlouho ho pít po ket? Abych tím potom naopak nevyvolala ms. Chtěla bych se hodit do úplně psychické pohody. Snažím se ale samozřejmě mi to úplně nejde. I když člověk nechce, stejně nad tím přemýšlí. ![]()
@veru-sou 8.den je ještě brzo, sestřička mi říkala, že test by se měl dělat až po 10.dnu a já s tím radši ještě vyčkávám. Ještě se to může změnit. Budeme doufat, že to třeba ještě vyjde jinak ![]()
@lamiele slyšela jsem, že pomáhá pití kontryhelového čaje, taky jsem zkoušela (o:
S tím utrošem právě, že člověk si říká co je lepší, když se ty slupky prášků ve mně pak hromadí a to taky nemusí bejt dobrý )o: občas se po těch všech prášcích příjdu taková nafouklá - kéž by to bylo i z jiného důvodu ![]()
Ahoj holky, já chytla dnes úplnou depku. Tak strašně se bojím, ze to nevyjde.. ![]()
@lamiele Ahoj, nejsi v tom sama, ja od 8. dne bulela a ode dneska na to kaslu
@lamiele zase mi ipad neposlal celou zpravu, kolikaty den jsi? nesmutni, to uz nam nepomuze, brecet muzeme az po krevnim testu
@lamiele To mě fakt mrzí. Netuším, jak je to možné, ale já jsem nad věcí. Ani nevím, kolikátý den to dneska je. Možná je to i tím, že už jsem byla několikrát těhotná a nikdy to nedopadlo, takže vím, že pozitivní test ještě nic neznamená. Začala jsem se soustředit na to, co můžu ovlivnit, Vánoce. Hledám recepty na cukroví, plánuji kdy a co uklidit, koukám po dárcích…
Holky tenhle týden me to teprve ceka. Celou dobu jsem v pohodě ale nejak se mi v hlavě vybavila chvilka kdy jsem minule koukala na jednu čárku..dnes už je to zase lepší. Musím si vždy říkat, ze to stejne neovlivnim. I kdybych se na hlavu stavěla.
všechno prostě musí sednout. ![]()
@why me a máš pravdu, je lepší přemýšlet nad vecmi, které ovlivnit jdou.
a ty recepty sou dobrý nápad ![]()
Ach jo, holky tak dnešní test z moči NEGATIVNÍ
zítra se to ještě potvrdí z krve.
@JarčaZ Je mi to hrozně líto, ver, ze vím, co prožíváš. Ale taky vím, ze se všechny dočkáme. Chce to, obrnit se trpělivosti. ![]()
Taky moc děkuji za podporu. Já to kupodivu neznám: vždycky, když jsem si dělala těhotenský test, objevily se dvě čárky. Snad tomu ani tentokrát nebude jinak. Už jsem to počítala a dnes jsem teprve sedmý den, takže ještě týden počkám. Teď se půjdu zaměstnat pravidelným úklidem a večer vytvořím nějaké adventní věnce, zkrátka se musím zabavit něčím smysluplným. Zatím ahoj… ![]()
@Why me Musela sis projít teda pěkným peklem. Ale věřím, ze to tentokrát dotahnes do samotného konce a moc Ti fandim. Já mám po. Takže teď už jen čekat.
to je na tom snad to nejhorší
snažím se nepřemýšlet a stejně to moc nejde. Tak rada bych věděla co se tam děje.
Snad je tam tomu malinkemu dobře, a bude se držet zuby nehty. Moc věřím a zároveň se bojím ![]()
@lamiele Nebyla a pořád to není žádná sranda, ale snažím se nevzdávat. Je to můj první pokus v CARu a věřím, že i poslední. Dalších 50 tisíc bych si stejně nemohla dovolit.
Přišla jsem kvůli tomu o práci a z nemocenské se dlouhodobě žít nedá. No nic, raději změním téma. Co ty, kam vůbec chodíš? Doufám, že tam jsou na tebe hodní!? ![]()
@Why me Krásné ráno, chodím v Praze. Sou moc hodní, ochotny.
Nemám sebemenší připomínku. Jak sestřičky, tak doktoři.
Já jsem teď taky na neschopence a ty peníze, to je prostě výsměch. Ale co by člověk proto neudělal.
já se snažím nad tím nepřemýšlet, a stejně mi to do té hlavy skáče..Ale ono by to asi nebylo normální, kdyby to člověku bylo úplně jedno.. ![]()
Ahoj, jsem tu nová. V pondělí jsem byla na Ketu v Gennetu a taky čekám, jestli poslední mrazáček vyjde. Měli jsme 5 embryí, jedno se nám před 4 lety chytlo a máme syna. Netušila jsem, jaký problém bude otěhotnět podruhé. Naše doktorka preferuje stimulované cykly a já postupně začala pochybovat, zda je to vhodná cesta. První ket byl v únoru a nic, druhý v dubnu, taky nic, v dalším cyklu jsem chtěla nativ, ale folikl se zastavil na 16mm a dál nerostl, tak to odpískala. Pak jsem musela vysadit Medrol, čekat skoro 3 měsíce a v srpnu se dělal další stimulovaný cyklus. Během něj jsem si uvědomila, jakou dělám kravinu s tím Estrofemem. Jak jsem měla pochybnosti, začala jsem hledat info na netu a narazila na poradnu dr. Texla z brněnské kliniky. Transfery dělají v přirozeném cyklu, folikl stačí 16 mm a 5mm sliznice, píchnou Pregnyl na ovulaci, za dva dny nasadí Utrogestan 2-0-2 a pátý den (u blastocysty) provádí transfer. Úspěšnost mají jak u Etu tak u Ketu 60%. V Gennetu je to 30%!!! No a na co jsem taky narazila je problém volných nedělí a většinou i sobot. Když transfer vychází na víkend, uměle ho v Gennetu přesouvají buď na pátek nebo pondělí. (mě teď zase vycházela neděle) V tom Brně jedou non-stop, možná i proto mají lepší výsledky. Jediný, co můžu vyzdvihnout na doktorce z Gennetu je, že mi při poslední konzultaci dala do ruky letáček s produktem Fertiprona. (Jsem si v duchu říkala, že dostala nějaký úplatek, aby dělala distribuci novinky, že je to k ničemu, ale musim říct, že s ní mám jednoznačně pozitivní výsledek, co se týká růstu folikulů. Brala jsem ji 2× denně od prvního dne cyklu před tímto posledním Ketem a výsledkem byly na jednom vaječníku 3 folikuly, všechny rostly a ten největší měl 12 den cyklu již 20mm. Takže mi píchli Pregnyl a od středy jsem brala Utrogestan. - tedy vřele doporučuji. Na stránkách S-léky ji měli nejlevnější). A co se týká stimulovaného cyklu Estrofemem - je vhodný pouze pro ty, kterým prokazatelně neroste sliznice. Mě roste normálně a to, že byla přerostlá a nevhodná k transferu jsem poznala při MS, kdy ze mě šly celé cáry sliznice, že jsem si myslela, že je to potrat. To je asi vše, co jsem měla na srdci. Snad si někdo vezme toto povídání k srdci a pomůže mu při rozhodování. Hodně štěstí všem snažilkám. ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.