Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Andrej29 Je to děs běs. Já nevím jak to při KET pořádně chodí, ale četla jsem, že se dělá i bez hormonů. Nebo ti dají neco jiného po čem se ti cysta neudělá. Jsem zvědavá na pondělí, jak to dopadne u mě.
@Jindřiš Já bych si po transferu mohla vzít teoreticky dovolenou. Stejně jí mám na srpen ještě v plánu pár dní si vybrat, tak to pak asi nějak tak udělám. Ale já dělám v kanclu, tak si nemyslím, že je to nezbytně nutné být doma. Uvidíme jak to půjde a co na to dr.
@Petula83 určitě to dopadne dobře
Hele, mně doktor řekl, že by se po těch náplastech cysty dělat neměly, takže asi jsem nějakej exemplář či co ![]()
@TerkaBaterka po KET i 2.IVF jsem chodila normálně do práce, teď mám naplánovanou dovču, nikam nejedeme vloni jsme kupovali domeček, takže je na něm hodně práce (novostavba před dokončením) a vybrat si jí musím.
@Jindřiš Jéé tak to domeček moc závidím
My taky stále pokukujeme po pozemcích či nějakých nedokončených novostavbách. Ale zatím jsme nebyli úspěšní. Ted to chvíli vypadalo, že konečně pozemek koupíme, pak se ale objevili nějaké problémy s přípojkami apod. a nakonec to nedopadlo. Moc nás to mrzelo, protože to byla pěkná lokalita a blízko do města. Tak snad se brzy někde něco namane. Mít baráček se zahrádkou je čím dál tím víc můj i manželův sen. Bylo by až neskutečně krásné, kdyby vyšlo jak to, tak miminko ![]()
@Andrej29 Neházej flintu do žita
. On ten správný čas určitě přijde jak tobě tak i mě a budou z nás maminky. ![]()
Známá čeká za měsíc narození miminka a od začátku říká, jak jí nebaví být těhotná, a já se na to tak strašně těším ![]()
@TerkaBaterka taky to byl můj sen a splnil se, ale je to hodně práce, vloni jsme skolaudovali spodek, tam máme obývák+jídelnu+kuchň v jednom, je to přes víc jak půlku zastavěný plochy, pak ložnici a menší koupelnu se sprcháčem, chodba, veranda, v patře budou 3 pokoje + velká koupelna, ale patro teprve čeká na kolaudaci, ještě pořád je kupa práce dole, takže se uvidí jak kdy se dodělá, ale musíme nahoře předělat stropy, je tam udělaný dřevěný obklad, ale odfláknutý, budeme dávat sádrokaron, chybí 1 příčka, to budeme taky dělat ze sádrokartonu, elktřina je rozvedená, ale není připojená a koupelnu zatím neřešíme, ale tam už máme obr rohovou vanu a už se těším až si jí jenou napustím. Fasáda je, jen není barva, takže to příjde na řadu až úplně naposled, pak teréní úpravy potřebujeme, garáž postavit a dřevník, málo toho není, ale bydlet máme kde a je to naše a hlavně už teď bydlíme líp jak, když jsme byli v bytě.
Víš tak nějak nás teď i brzdí peníze, takže si teď dělám nějaký úpravy na zahradě, ta je nějakých 15 metrů, mám tam zahrádku na zeleninku, na jaře jsem si vytvořila sklaničku a zužitkovala ty obr šutry na zahradě a teď jsem si vytvořila záhon na trvalky, včera jsem sázela a ještě budu muset dosazovat, ale mamka mi slíbila na podzim nějaký kytky, tak už nechci nic kupovat a když tak dokoupím příští rok, doufám, že se to bude rychle rozrůstat.
A máme letos i bazén na zahradě, z něj má největší radost dcera.
Jsem opravdu šťastná, že domeček máme a postupně se dodělá.
@Andrej29 píše:
@TerkaBaterka neřekli mi ni nicto asi nikdo neví, co se mohlo stát
Jinak dnes taky špatný zprávy, příští týden měl být KET a stopli mi to, sliznice je ok, ale mám na vaječníku 20mm cystu, už fakt nemůžu… Takže druhý den cyklu na další ultrazvuk a jestli nezmizí (jako, že při mém štěstí určitě ne), tak musím na punkci.
Jindris to se ti krasne plni sen, domecek, zahradka…postupne vse dodelate, o je moc hezky. A sen pro mnoho jinych… pro me teda urcite ![]()
Alca85 potichu gratuluji a drzim palce na kontrolu at tam tedy jsou dvojcatka, kdyz si to prejes.
A ty pocity po KET… ja mela hned druhy den takovy jako chvilkovy paleni, boleni. A dalsi den chvilkove jako boleni MS, tak jsem si rikala to je dobry to rikaji, ze je jako ze se uhnizduje embryo a deloha se roztahuje. Mam i citlive bradavky. Jenze odvcera me boli v krizi a az jako pod zebra. Takova tupa bolest, skoro porad. Nevim jestli jsou to ledviny, jestli jsem nastydla nebo jestli je to k tomu transferu ![]()
mela jste nektera takove bolesti? ja si dnes dokonce vzala paralen
@mickapicka ale nebyla jednoduchá cesta k tomu domečku, už jsme dřív měli vyhlídnutý domek, ale starší, nedopadla hypotéka a ještě jsem přišli o peníze v podobě rezervačního poplatku, teď si teda říkám, že to dopadlo super, že to tenkrát neklaplo, protože je neporovnatelný co jsme koupily v loni a co by jsme koupili před asi 3 lety a vlastně za stejný peníze.
Píchala jsem si menopur, cetrotide, pak jsem brala medrol(mám endometriózu) a estronef a samozřejmě utrogesteron
Měli jsme 22 vajíček a 8 jich došlo až do 5 dne, měli jsme prodlouženou kultivaci a PISCI. Já byla 17.5. na laparoskopii, vzali mi pravý vejcovod.
Bohužel to jsem si myslela taky, e to nejde, ale jde to. Došla jsem až do 8tt, hormonální testy z krve byli v pořádku, byla jsem dva krát. Jim měl mimísek 1,2 cm tak se divili, že mi to neprasklo a ještě mi doktorka v nemocnici řekla že tam byli dva. Takže se mi jedno rozpadlo na jednovaječný dvojčata, ale to druhý se nevyvíjelo, srdeční ozvy mělo jen jedno.byl to mazec. Nedá se nic dělat, musím bojovat dál. Teď mám prý 40% pravděpodobnost že to bude znova, tak doufám, že budu v těch 60%.Strach tam trošku je, ale snažím se s tím bojovat. Tentokrát když zjistím, že mám HCG v krvy, tak hned půjdu ke své gynekoložce, aby mě hlídala, aby to nedošlo zase až tak daleko, že to skoro praskne. Myslím si že to bylo trošku podceněný.
Jsem asi úplně bl…
,ale jak mám udělat, aby to bylo někomu směřovaný
aby tam byl ten nick před tím příspěvkem
děkuji
@barusssska píše:
Jsem asi úplně bl…,ale jak mám udělat, aby to bylo někomu směřovaný
aby tam byl ten nick před tím příspěvkem
děkuji
jsem na tom stejne, take jeste nevim co a jak na techo strankach funguje…ted jsem zkusila citovat
Ale jak udelate, ze je tam jen jmeno? tedy jak pise Barussska, ze je to nekomu smerovany??
ted jsem fakt za blbou ![]()