Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, jsem tu novackem a nenasla jsem se v diskuzi kam bych se mohla zaradit a proto zakladam novou.
Pokud mate pred nebo po KETu a chcete si zkratit cekani, vymenit zkusennosti nebo podporit, pojdte sem ![]()
Ahoj, já jsem teď v přípravě na KET. V pondělí 15.7. jdu na první UTZ.
Ahoj Petula83, drzim palce. To cekani je nejhorsi… ja si tim ted prosla, KET jsem mela vcera tak jsem napnuta jak ksandy
Petula83, muzu se zeptat jestli jdes na KET poprve nebo mas zkusennosti? Ja byla poprve a v prirozenem cyklu bez stimulace. Zdalo se mi, ze jsme to meli naplanovany pozde, no ale snad dr vedi co delaji, takze ted doufam.
Jsem se chtela zeptat kolikaty den cyklu jste byli na KETu?
@Petula83 píše:
Ahoj, já jsem teď v přípravě na KET. V pondělí 15.7. jdu na první UTZ.
ahoj, asi jsem moc zvědavá, ale zaváděli ti blastocystu XY. to si věděla, to ti řekli? já myslela, že se pohlaví neříká.
@alca85 Když dělají vyšetření embryí PGD, tak víš co to bude. Zbyla nám tam v mrazáku jedna holčička, tak si pro ní teď v červenci půjdeme.
@mickapicka Na KET jdu poprvé, tak moc nevím jak to všechno probíhá. Jen 1DC jsem nalepila náplasti na stimulaci sliznice a začala píchat injekce na ředění krve. Ale jak to bude probíhat dál a kdy si půjdeme pro sněhuláčka to ještě nevím. Jen doufám, že se v pořádku rozmrazí a dojde k transferu.
@Petula83 aha. dekuju.
tak snad holčička vyjde, tfuj tfuj tfuj!
@alca85 Děkuji. Taky doufám, že se zakousne a už se nepustí
. A koukám, že ty sis nechala dát 2 embrya. To ti v CARU dali?? Nám je dát nechtěli, že jen jedno, kvůli tomu hrazenému 4. pokusu IVF a taky kvůli tomu, že když už jsem 2× potratila, tak se zvyšuje riziko potratu. Ale s manželem jsme taky chtěli 2, aby se alespoň jedno chytlo.
@Petula83 dyť to přece záleží pouze jen a jen na tobě. několikrát mi opakovali o těch 3 a 4 pokusech, ale já se nedala, je to naše věc. embryoložka mi taky doporučovala jen jedno, vysvětlila mi všechna rizika, já si jí vyslechla a stejně jsem řekla, že chci 2 ![]()
no a mám je tam
zatím vypadá, že se chytly obě dvě.
kdy jsi měla KET?
@alca85 Ještě jsem na KET nebyla. Zatím připravuji sliznici. Ale první ET jsem měla v dubnu a ten bohužel nevyšel. Tak snad teď už to vyjde. A pokud ne, tak v srpnu druhé IVF.
Ahoj, mohla bych se k vám taky přidat. Mám za sebou 1.IVF, OPU proběhlo 28.6. a protože jsem se také rozhodli pro PGD resp. PGS, tak jsme museli počkat jak se budou ti naši bojovníčci vyvíjet do 5 dne. Nakonec máme z 5 embryjí 2 hatchující blastocysty, které nám minulý týden zamrazili. Ted musíme ale čekat 3 týdny na výsledky genetiky a až začátkem srpna jedeme na konzultaci do Gennetu, jak to dopadlo a kdy dojde ke KETu.
@Petula83 Kam chodíš do CARu? Když jsme před IVF podepisovali ty papíry, bylo tam uvedeno pohlaví embrya a jakoby na výběr. Tak jsme se na to ptali, zda si pak budeme moci vybrat a jestli nám to řeknou, tak tvrdili, že ne.. že je to tam jen pro případ, když je někdo nositelem nějaké poruchy a přenašeč je určité pohlaví, tak pak to sdělí. Tak nevím jak to bude. Můžu se ještě zeptat, proč jste si nechali udělat PGD?
@TerkaBaterka Chodíme do Brna do Repromedy. Po výsledcích PDG jsme měli protokol o výsledcích a u každého bylo uvedeno jestli je XX nebo XY. No a manžel chtěl chlapečka, tak nám zavedli XY. Zbyla nám tam ještě holčička, tak pro tu si teď půjdeme. Jinak PGD nám dělali, protože jsem již 2× potratila, tak bychom vyloučili geneticky špatná embrya.
@Petula83 Tak to jsem zvědavá, zda i nám to sdělí. Ikdyž já ani nevím, zda bych si takhle chtěla dopředu říct. Manžel by taky asi radši kluka a já zase asi víc holku, ale ani jedno mi rozhodně nevadí. Takže to dopředu vědět nemusím ![]()
Já jsem loni taky potratila po IUI a jednalo se o trisomii, to zjistili z hystologie. Tak když to začali v Gennetu ted nabízet přes pojištovnu, rozhodli jsme se že do toho půjdeme. Můžu se ještě něco zeptat. Dle tvého podpisu, tobě stihli udělat genetické vyšetření embryí v tom cyklu, ve kterém se stimulovalo? Takže nechali kultivovat 5 dní pak odebrali bunky, vyšetřili je ten den kdy je odebrali a hned ti ho transferovali? Nebo jak to u vás probíhá?
@TerkaBaterka Nechali kultivovat 3 dny, pak dělali vyšetření a pak jsme 5.den zaváděli. Museli jsme to stihnout ještě v tom cyklu, protože mám protilátky proti trofoblastu (proti embryu) a podávali mi speciální léky a ty působí 4 týdny.
@Petula83 Aha, takže to dělá každý CAR trochu jinak. Je zvláštní, že tobě stihli říct výsledky za dva dny a já musím čekat 3 týdny! Ale zase u nás buňky odebírají až u 5. denního embrya a dělali to tou metodou PGS array CGH, to je možná něco jiného než u vás. No jsem na to zvědavá. Když máme jen 2, zda budou obě v pořádku a nebo o nějaké ještě přijdeme. Modlím se, aby to zvládli obě. Z jakého důvodu jste na další KET čekali až na červenec?