Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Andrej29 Ahoj, já se dozvím v pondělí kdy nás to čeká. Tak ať se ti to podaří.
@TerkaBaterka Čekali jsme z důvodu, jestli nám proplatí pojišťovna tu speciální léčbu. Bohužel neproplatila, tak jsme hledali jiné řešení jelikož ta léčba byla hrozně drahá. Naštěstí se našlo něco jiného. Taky doufám, že se nám naše embryo rozmrazí, ale zamražovali nám blastocystu a ty se prý rozmražují krásně narozdíl od embrya ve fázi moruly.
@TerkaBaterka píše:
@Andrej29 Jéé promin, jsem to popletlaTak to mi vysvětli, jak je to možné, že se to embryo uchytí, začne srdíčko bít a pak přestane.. to prostě nechápu
A co ti na to řekli dr. jaký je podle nich důvod?
Tohle ti nidko nevysvětlí a přece jen to poslední slovo má příroda.
Já mám devítiletou dceru přirozeně, pak jsem byla ještě jednou přirozeně těhotná a v 9.tt potrat, pak už nešlo otěhotnět, následovalo IVF těhotenství potvrzeno krví a konec, KET těhotenství potvrzeno krví a konec, 2.IVF jen sílící testy. Všechna vyšetření máme v pořádku, chtěla jsem aby našli chybu a já věděla, že je na to nějaký lék a budu v klidu.
Vždy když se to stalo a přešla ta njvětší krize dokázala jsem na to dívat jinak, prostě jsem si řekla, nešli jsme na to v ten správný čas a ipo KET byla silná reakce mýho těla na embryo, kdy tělo bojovalo proti embryu. V pátek jsem byla na 2.odběru a HCG krsně stouplo, jenže jsem měla bolesti zad, břicha a k tomu mi bylo celkově zle, přišla jsem z práce a nic nedělala a v sobotu to vygradovalo, bylo mi úplně šíleně, bolesti hrozně zesílily a k tomu se přidala teplota, to celé trvalo asi 2 hodiny, jen jsem ležela anic nebyla schopná, spát večer jsem šla už jen otupělá bez bolestí, ráno jsem se vzbudila plná enrgie a bylo mi neuvěřitelně dobře a začala jen silně krvácet, tělo vybudilo to co zabilo, v ten moment jsem si uvědomila co se vlastně stalo a jak mi předchozí dny bylo šíleně zle, s dokotrem jsme to pak probrali a následovala všechna možná vyšetření a prostě nic.
Teď si říkám, nemělo to tak být, nejspíš na to nebyla vhodná doba a proto všechny pokusy dopadly jak dopadly.
Nyní mě čeká KET, který chci, aby byl úplně podle mě, přirozený cyklus mám, který jsem chtěla, sice je to riziko, že když moje tělo nebude fungovat, tak KET nebude, ale věřím mu, že bude vše v pořádku a hlavně cítím, že v tom přirozeným cyklu je to správná volba, ještě doufám, že se dr. domluvím na rozmražení všech embryí, když by se rozmrazila 2 bojím se, aby pak KET nebyl jen s jedním, cítím, že to je špatně, ale mluvili jsme spolu o tom po 2.IVF a nebyl proti.
Ono ikdyž všechno bude v pořádku, ukázková embrya, ukázková sliznice, tak stejně to poslední slovo má příroda a na celý proces má vliv tolik věcí, které nejdou ovlivnit. Znám holky co měla embrya horší kvalita a měla z nich krásné zdravé děti a naopak zase holky co měla ukázková embrya a nic.
@Andrej29 Ještě jsem se chtěla zeptat, dostaneš po těch náplastech na sliznici ještě nějaké jiné léky před KET??
@Petula83 O jaké speciální léčbě ted mluvíš?
@Jindřiš Je úžasné, jaký k tomu máš přístup. To se mi moc líbí, že se na to celé dokážeš dívat tak optimisticky a s nadhledem. Je mi jasné, že to asi nebylo hned po potratu, ale i přes to všechno, co vás potkalo to vnímáš takhle a věříš, že ten správný den nastane a povede se. Já věřím, že se tak stane co nejdřív. Držím všem moc palce, aby byl pro nás rok 2013 ten šťastný a o Vánocích nás už kopali miminka ![]()
@TerkaBaterka píše:
@Andrej29 Páni, tak to je docela drsný, že ze 4 zůstali 2. To jsem doufala v lepší prognozu. Ach joo to je strašné to čekání, jak vůbec dopadnou výsledky a pak jak ten KET. Držím palce na příští týden, aby byl KET úspěšný.
To je u PGD bohužel normální. Mně ze 4 nezůstalo ani jedno. A to mi odebrali 25 vajíček. Je to strašný fyzický, ale hlavně psychický nápor ![]()
@TerkaBaterka všechno chce čas, ale když se na to začnu dívat takhle, tak se mi vždycky ulevilo a hlavně jsem zase viděla naději. Musíme věřit, že to výjde a doufám, že pro nás všechny bude tento rok úspěšný.
@Anonymní píše:
To je u PGD bohužel normální. Mně ze 4 nezůstalo ani jedno. A to mi odebrali 25 vajíček. Je to strašný fyzický, ale hlavně psychický nápor
Vyšetřovali ti 4 a žádné nebylo geneticky v pořádku?
Pro mě to je rozhodně víc psychicky náročné než fyzicky. Injekce mi nevadili a po OPU mě břicho skoro nebolelo.
Ano. Ze 4 nebylo v pořádku nic
Psychicky jsem to už taky ke konci moc nedávala. Měla jsem OHSS, takže hospitalizace, kapačky. A když mi pak řekli, že všechny 4 embrya jsou špatné… No musím doufat, že to příště vyjde.
TerkaBaterka mi meli po minulem IVF zamrazeno normalne 10 embryji v 3denni kultivaci. Minuly mesic nam KET nevysel, ale zustalo nam 6. Ted mam u sebe po pondelnim KETu jednoho snehulacka a jsem napjata jak ksandy!!
Anonymni: take jsem mela OHSS a je to sila, moc ti rozumim…napor na psychiku jako bejk.
Ja jsem ted v te prijemne fazi ocekavani, ale kdo vi co bude za tyden…jsem rada, ze tu jste holky ![]()
Mickapicka Nejhorší je to, že mi doktoři oznámili, že OHSS budu mít v nějaké míře vždycky. Ale co bysme pro mimčo nevydržely
Teď už aspoň vím, co mě čeká…
@Anonymní píše:
Ano. Ze 4 nebylo v pořádku nicPsychicky jsem to už taky ke konci moc nedávala. Měla jsem OHSS, takže hospitalizace, kapačky. A když mi pak řekli, že všechny 4 embrya jsou špatné… No musím doufat, že to příště vyjde.
A jak stará embrya vám vyšetřovali?
@mickapicka Moc držím palce ![]()
@TerkaBaterka píše:
@Petula83 O jaké speciální léčbě ted mluvíš?
Jelikož mám protilátky proti trofoblastu, tak mi podávájí kapačkou léky, které tu mojí imunitu oblbují, aby se tolik nebránila. Používají se na to Imunoglobuliny a jelikož to pojišťovna nehradí, tak jsme zaplatili 53.000 Kč jen za tyto léky, ale bohužel se prcek nechytil. Teď v pondělí dostanu jinou kapačku, která je levnější, protože jinak bychom do toho už nešli. Tak uvidíme jak to dopadne. Doufám, že na konci července konečně najdu // na testu.
@TerkaBaterka píše:
A jak stará embrya vám vyšetřovali?
@mickapicka Moc držím palce
Po prodloužené kultivaci… takže 5. - 6. den…
@Monulek Tak to je hustý.
A u vás byla diagnostikována nějaká genetická vada? Nebo jste šli do PGD kvůli opakovaným potratům?
@Petula83 Páni, 53000 za léky! Tak to je masakr. Tak o to víc ti ted držím palce, aby se to už povedlo. A když se jednou prcek zakousne, pak po celé těhu nemusíš nic užívat?